Android 4.0 op de Galaxy S2: het wachten is op….? (update 12 maart)

galaxy-s2-smeltend-ijs-300x199 Android 4.0 op de Galaxy S2: het wachten is op....? (update 12 maart)

Snel! Hij smelt al!

Update 12 maart:

Om de spanning er toch maar in te houden geven we tóch nog maar een kleine update van de laatste stand van zaken in Galaxy-S2-Android-4.0-update-geruchten land.

SK Telecom, de grote Zuid-Koreaanse provider stuurde vandaag via Twitter het nieuws de wereld in dat de Android 4.0 upgrade vanaf morgen beschikbaar is – in Zuid-Korea wel te verstaan. Kort daarna werd de Tweet traditiegetrouw weer verwijderd. Wel zou de bewuste officiële Koreaanse ROM inmiddels online zijn op Samsung’s Kies servers. Tel daarbij op dat Samsung zelf inmiddels via haar @SamsungTomorrow Twitter account de mededeling heeft gedaan dat nu hét moment is om Kies te updaten, omdat alleen met de laatste versie de upgrade mogelijk is, en het lijkt bijna zover te zijn – in Zuid-Korea (voegen we er voor de duidelijk nog maar een keer aan toe).

Al met al goed nieuws, want dit alles zou kunnen betekenen dat de update wel degelijk nog deze maand komt. Maar iedereen die het circus een beetje volgt, begrijpt dat de situatie momenteel ongeveer dagelijks veranderd.

Overigens dook vandaag ook weer een uitgelekte Samsung ROM op – Android 4.0.3 inclusief TouchWiz, met versiecode I9100XXLPJ1. Wie ‘m zelf wil flashen kan zich ook nu weer melden op Sammobile (HIER).

Update 11 maart:

Inmiddels zijn we weer een week verder, en na de ophef die eind vorige week ontstond rond het nieuws dat de upgrade op 10 maart eerst wel en toen niet uit kwam, zijn we weer terug bij af. De volgende datum waarop het mogelijk spannend wordt is, zoals hieronder al genoemd, 15 maart. Op deze datum zou de update volgens Samsung Israel komen – en zoals we hieronder al schreven, zegt deze datum vrij weinig.

Volgens de website I4U heeft Samsung zelfs al een vertraging van de update bevestigd – maar details worden niet gegeven. Er wordt vermeld dat de update niet op 10 maart zou komen, maar ‘a bit later’. Al met al zegt dit dus wederom helemaal niets.

In hetzelfde artikel wordt gesuggereerd dat het om vergelijkbare problemen in Android 4.0 zou gaan die ook de updates voor de Samsung Nexus S en de Asus Transformer Prime bemoeilijkten.

Wordt het nu tijd om te speculeren dat Samsung de deadline eind maart niet gaat halen? Wie zal het zeggen. Zelfs insiders die normaal vrij zeker van hun zaak zijn lijken op dit moment te twijfelen. Dus wie zijn wie om concrete uitspraken te doen? 😉

Kortom: geduld was, is, en blijft een schone zaak! Om de benodigde ‘zen mindset’ te bevorderen, én omdat we zin hebben om volledig willekeurig een ongerelateerd stuk muziek te posten, kun je hieronder kennis maken met één van de betere werken van Yuki Kajiura. Inderdaad, de hier totaal onbekende componiste van animé soundtracks!

(bedankt, Sammobile en Khan)

groterodeknop-300x199 Android 4.0 op de Galaxy S2: het wachten is op....? (update 12 maart)Update 4 maart:

Samsung Mobile Israel heeft via haar Facebook pagina (HIER) laten weten dat de Android 4.0 upgrade voor de Galaxy S2 op 15 maart komt. Hoewel goed nieuws, een wat curieuze uitspraak aangezien het niet Samsung Mobile Israel is die beslist wanneer firmware updates uitgerold worden, en Samsung zelf naar verluid geen precieze data ruim vantevoren vast zou leggen.

Maar mocht de update inderdaad op 15 maart in Israel beschikbaar zijn, is het de vraag wat dit voor Nederland betekent. Het kan namelijk zijn dat de update hier juist eerder óf later beschikbaar komt – updates worden normaal gesproken namelijk niet wereldwijd overal tegelijk beschikbaar gesteld. En dus weten we eigenlijk nu niet eens zoveel meer dan eerst: de update komt deze maand, punt.

Update 1 maart:

Inmiddels heeft ook de bekende insider Eldar Murtazin – niet geheel toevallig ook de bron van het gerucht dat de update op 1 maart zou komen – bevestigd dat de bal op dit moment bij Google ligt. De maker van het Android besturingssysteem wil iedere update zelf testen alvorens groen licht te geven voor het doorvoeren er van.

Ook Samsung zelf heeft vandaag nog eens bevestigd dat de update inderdaad deze maand komt – maar dus niet al op de (nu bijna afgelopen) eerste.

Oorspronkelijke bericht:

‘Samsung!’ – Dat zou je tenminste logischerwijs denken, aangezien het Samsung is die ergens in een verduisterde bunker de Grote Rode Update Knop beheert. Druk deze in, en op allerlei plaatsen ter wereld krijgen mensen spontaan de mogelijkheid om hun Galaxy S2 te updaten naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Echter, de laatste berichten wijzen erop dat Samsung in feite al lang en breed klaar is met de update. Verschillende providers testen – of testten – al hun eigen versie van de nieuwe firmware, wat erop wijst dat Samsung’s werk er wat dat betreft al op zit. Nee, op dit moment schijnt het wachten te zijn geblazen op het definitieve groene licht van de Grote G – Google dus.

android-ics-galaxy-s2-google-300x61 Android 4.0 op de Galaxy S2: het wachten is op....? (update 12 maart)

Wat de precieze ‘line-of-command’ hier is weten wij natuurlijk ook niet. Google is natuurlijk de maker van Android, en heeft dus ongetwijfeld een dikke vinger in pap als het om belangrijke Android updates gaat. En de Android 4.0 update voor de Galaxy S2 is simpel gezegd dé belangrijkste update binnen het Android ecosysteem, met ruim twintig miljoen toestellen die er mee te maken gaan krijgen.

En dus lijkt het ons logisch dat ook Google er gebaat bij is om de Android 4.0 update voor de S2 vlot en zonder irritante vertragingen uit te rollen. Eén maart nadert – het begin van de maand waarin het allemaal moet gaan gebeuren, aldus zowel insiders als Samsung zelf. Dus, beste mensen in Mountain View: wij zijn er klaar voor. Jullie ook?

Aanvulling:

Voor iedereen die hoopt vandaag al zijn S2 te kunnen upgraden, is het misschien zinvol uit te leggen dat een firmware update wereldwijd moet worden uitgerold. Dit betekent dus dat dit een proces is dat tijd kost. Dus ook áls het uitrollen van de Android 4.0 update gestart wordt, wil dit niet zeggen dat wij hier Nederland onmiddelijk de update ontvangen. Met een uitrol van de update in maart, zoals eerdere geruchten wisten te melden (bijv. HIER), wordt dus bedoeld dat de update in de loop van de maand beschikbaar zal komen.

(met dank aan @sammobiles en @gauravh1)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. zegt

  So no definitive time scale for ICS release then. Google blog says all ok, but still nothing definitive from Samsung, I have searched loads before here and always the same question comes up, WHEN ??? But there is never an answer.

 2. zegt

  So no definitive time scale for ICS release then. Google blog says all ok, but still nothing definitive from Samsung, I have searched loads before here and always the same question comes up, WHEN ??? But there is never an answer.

 3. steef zegt

  Gebruik al vanaf december 4.0.3 in de vorm van CM9. Dus laat ze de kernel sources ook maar gelijk uitbrengen zodat CM9 afgemaakt kan worden!

 4. Mausss zegt

  Ik heb een half uur geleden een update proberen uit te voeren maar tot op heden zonder succes. Al wel is er een update voor samsung kies zelf. Dit betekend dat snel de 4.0 uit rolt.

  Iedereen succes met de nieuwe filmware

  • Mausss zegt

   Download samsung kies via de website van samsung NL

   Daarna installeer je het programma en plug je de telefoon aan de computer mbh van het bijgeleverde kabeltje (USB).

   Daarna moet kies automatisch vermelden dat er een nieuwe filmware update ter beschikking is.

   Is dit niet het geval? Dan moet je bij het beginscherm kijken of er een nieuw filmware word vermeld.

   Gr. M

   • Frank zegt

    Ik heb de laatste keer gewoon een software-update gedaan via mn telefoon zelf.
    instellingen ->over het toestel -> software-update.

    Dat ging vanzelf. Ik neem aan dat dat straks ook kan??? Of duurt het even voordat dat kan en moet het dus in het begin via Kies?

    Gr. Frank

  • Mausss zegt

   Beetje jammer dat het wachten is op google. Maargoed die bezitten android dus is het aan de andere kant wel weer logisch

  • Mausss zegt

   Ze vertellen niet wanneer er een update komt vanwege de klachten die ze binnenkrijgen als het niet klopt. Lijkt me vrij logisch

 5. jorgen zegt

  Sorry mensen maar ik heb Android 4 al bijna 2 maanden op mijn Galaxy S2 draaien 🙂

  Was te ongeduldig om te wachten op de release.

 6. Sandra zegt

  Ik moest mijn sd er al uit halen want daar zat het probleem nou heb ik hem er uit gehaald en inderdaad hij deed het niet meer tot twee dagen geleden nu doet ie het weer

 7. Yavuz zegt

  Ik ben vandaag even de de telefoonzaken binnengelopen om te vragen hoe het zat maar er werd tegen mij verteld dat de update of deze week zal komen of pas in april omdat ze altijd kijken als chinese style (eerste kwartaal) en dat komt op april terecht….dus dat word eventjes nog wachten mensen

 8. Dimitri zegt

  Ik heb KIES net gedownload, en hij gaf vrijwel meteeen de firmware update aan voor mijn galaxy SII !!! 😀 eindelijk !!

 9. Yavuz zegt

  Update 4 maart:

  – knip door redactie: gelieve niet de teksten van artikelen in zijn geheel te quoten hier – zie dus de recente update in het artikel hierboven 😉

 10. vincent zegt

  Weet iemand of de oude galaxy ook dit soort problemen
  heeft gehad of ligt het alleen aan apple

  AMSTERDAM – Nieuwe iOS-updates van Apple zouden oudere toestellen bewust trager maken zodat gebruikers zich gedwongen voelen om een nieuw apparaat te kopen

 11. brandon zegt

  mensen dit is gewoon puur onsin 4.0 bestaat nog helemaal niet de laatse versie was 2.3.6 hoe kan dan opeens zo snel 4.0 uitkomen terwijl 3.0 nog niet eens bestaat is gwn fake man ik heb overal gezocht op mijn samsung kies en op mijn galaxy s 2 nergens te vinden bij samsung kies ook helemaal niet nergens is gewoon neppe shit

  • Ruben zegt

   Je haalt een paar dingen door elkaar op dit moment.
   De versie die nu voor onze toestellen beschikbaar is is gingerbread 2.3.6 (Of lager voor sommige).

   Android 4.0(.03) dat is icecreamsandwich. Dat is de nieuwe versie voor onze telefoon die waarschijnlijk binnenkort uitkomt.

   Android 3.0 (honeycomb) was een androidversie die alleen op tablets werkt. Deze komt nooit officieel naar telefoons, omdat deze op gingerbread werken.
   Bij android 4.0 komen honeycomb en gingerbread samen om zo één besturingsysteem te vormen voor telefoons en tablets.

   Daarom springt het nummer ineens door van 2.3.6 naar 4.0.

   Samsung kies geeft de update nog niet weer, omdat samsung hem nog niet openbaar heeft gemaakt. Als de update beschikbaar komt geeft kies een melding dat er een firmware update klaar staat. (als je je telefoon verbind met de pc).

   Is het zo duidelijker???

 12. Mikkev zegt

  Op XDA staat een originele samsung ROM en kernel! Deze er op geknalt via Odin!
  Dit is de samsung rom die vandaag is verspreid in andere EU landen. Deze kan je zonder problemen downloaden en op je SGS2 installeren zonder melding dat je geen official samsung software hebt!

 13. Yavuz zegt

  We worden gewoon elke keer in de maling genomen eerst was het 1 maar toen zeiden ze 15 maar en dan 21 maart wat is dit we willen duidelijkheid elke keer van het kastje naar de muur geslingerd……

 14. Dimitri zegt

  Klopt, en op die site waar ze de updates in de gaten houden staat bij nederland ook al Heel erg lang de status ” Updating” … ALS ze al bezig zijn met dat updaten, dan schiet dat totaaal niet op

 15. Dennis zegt

  Ben zo vaak in Azië geweest die mensen kunnen niet communiceren. Niks tegen deze mensen, maar communiceren ho maar 🙂

 16. Dimitri zegt

  en nogsteeds niks….. ik word er onderhand een beetje scheit ziek van, samsung heeft echt service van niks… Nog even en ik stap weer terug naar Blackberry

 17. Johan zegt

  update android 4.0.3 voor mijn galaxy s2 gedownload via ODIN.
  nu een week in gebruik,

  zijn een paar kleine wijzigen, en de batterij-duur is veel korter.

 18. Dennis zegt

  @ Johan, weetje zeker dat je 4.0.3. er nu op hebt staan? Of is het 2.3.6?
  Andere mensen spreken namelijk wel over filnke verranderingen en verbeteringen van de batterij duur…..

 19. Johan zegt

  @dennis. ik ben van 2.3.3 naar 2.3.4 gegaan , toen naar 2.3.6 en heb nu 4.0.3 erop staan.

  maar mijn ervaring is dat de batterij duur minder is.

 20. marc zegt

  hallo,
  ik las laatst over de ICS-update, dus ik naar instellingen->over telefoon->software update->controleren op updates->niks… verbonden met Kies. niks. ligt het misschien aan mijn locatie/provider? ik woon bij haarlemmermeer in de buurt, en zit bij de KPN.
  groetjes

 21. Hans zegt

  Maakt niet uit wie je provider is.
  De update naar versie 4.xx is voor alle SG s2 toestelen.
  En het duurt wel lang jaaaa….

 22. Judith zegt

  Android versie 2.3.5 is voor mij de nieuwste. 4.0 is nog niet mogelijk 🙁
  KIES en me telefoon geven beide aan dat ik de laatste firmwareversie heb..

  Wat nu?

Praat mee