Samsung plaatst UAProf van de GT-i9300 met verrassende schermresolutie

samsung-galaxy-s3-uaprof-300x246 Samsung plaatst UAProf van de GT-i9300 met verrassende schermresolutieSamsung heeft een UAProf – een User Agent Profile – vrijgegeven voor de GT-i9300, oftewel de vermoedde Galaxy S3. Een UAProf is een set informatie die gebruikt wordt door allerlei types informatie verstrekkers (bijv. webservers) om content aan te passen aan de mogelijkheden van een toestel. Op zich niets bijzonders, en gewoon het zoveelste teken dat het toestel onderweg is naar een release. Opvallend detail is echter de schermresolutie: 1024 bij 600 pixels.

Deze resolutie past eigenlijk bij geen enkel gerucht dat tot nu toe de ronde doet over de Galaxy S3. Hiervoor zijn, in feite, twee mogelijke verklaringen.

De eerste, en meest logische, is dat Samsung niet achterlijk is, en weleenswaar de UAProf aanmaakt maar de daadwerkelijke informatie nog even voor zich houdt. Zo dook de Galaxy Nexus voor het eerst op met een UAProf met een schermresolutie van 800 bij 480 pixels, terwijl het toestel later wel degelijk over een HD scherm bleek te beschikken.

De tweede verklaring, en een meer verrassende, is dat de GT-i9300 toch niet de Galaxy S3 blijkt te zijn, maar bijvooorbeeld een kleine tablet. Zo beschikken zowel de eerste, als de net onthulde tweede 7 inch Galaxy Tab over een display met 1024 bij 600 pixels. Maar dit zou wel een erg grootte breuk zijn met Samsung’s eigen codenamen schema. En de resolutie wordt alleen gebruikt voor 7 inch Galaxy Tab apparaten – en nóg een 7 inch Galaxy Tab variant lijkt ons wat overdreven. Wel komt er mogelijk een 7 inch Galaxy Note – maar zelfs de huidige 5.3 inch Note heeft al een hogere resolutie, evenals een GT-N codenaam.

Wij houden het er maar even op dat Samsung gewoon nog geen intieme details van de Galaxy S3 wil prijsgeven, maar dat de introductie en release wel degelijk naderbij komen.

(met dank aan PocketNow)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee