Wat moet zo’n Galaxy S3 eigenlijk gaan kosten straks?

samsung-galaxy-s3-prijs-300x213 Wat moet zo'n Galaxy S3 eigenlijk gaan kosten straks?Ah! De hamvraag voor iedereen die zit te wachten op Samsung’s volgende staaltje grensverleggende mobiele technologie: ‘hoeveel gaat ‘ie dan kosten?’ Hoewel wij  natuurlijk absoluut geen idee hebben welke adviesprijs Samsung straks aan de Galaxy S3 zal meegeven, zijn wij wel instaat semi-logisch na te denken.

Vorig jaar, toen de Galaxy S2 geïntroduceerd werd, veranderde de eerste Galaxy S van ‘topmodel’ in ‘hogere midrange’ telefoon, en werd de Galaxy S Plus. De Galaxy S2 nam de plaats in het high-end segment in, met een adviesprijs van – in eerste instantie – 699 euro. Deze werd later naar beneden bijgesteld naar 549 euro, en uiteindelijk kwam de S2 op de markt met een prijskaartje rond de 500 euro.

En ook in 2012 lijkt Samsung eenzelfde verandering in petto te hebben. Het topmodel van vorig jaar en de eerste paar maanden van dit jaar, de Galaxy S2 zal waarschijnlijk gewoon blijven bestaan in de vorm van de Galaxy S2 HD of Galaxy S2 Plus. Qua prijs zal dit toestel niet meer tot het high-end segment behoren, maar uiteindelijk, net als de Galaxy S Plus in 2011, ergens tussen de 350 en 400 euro komen.

Inderdaad, hiermee ontstaat er dus ruimte voor de Galaxy S3 in het segment tussen de – pakweg – 450 en 550 euro. Uiteraard zal de adviesprijs bij de introductie wederom hoger liggen, maar in dit segment is een kloof tussen adviesprijs en marktprijs van 50 of meer euro normaal.

Kort samengevat: het is dus zeker niet zo dat de Galaxy S3 in de markt wordt gezet boven de huidige S2, met een prijs die er een stuk boven zal liggen. Het is de S2 die een trede lager zal komen te staan, met de S3 op de plaats van de huidige S2.

Disclaimer: aan de bovenstaande voorspelling kunnen uiteraard geen rechten worden ontleend 😉

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee