Samsung Galaxy S3 met 1080p Full HD beeldscherm

samsung-galaxy-s3-full-hd-amoled-300x300 Samsung Galaxy S3 met 1080p Full HD beeldschermOns beknopte overzicht van de laatste geruchten in Galaxy S3 land is nog niet afgekoeld of daar is alweer het volgende intrigerende nieuwsbericht.

Vorige week was het de Amerikaanse site BGR die het nieuws de wereld in slingerde dat de Samsung Galaxy S3 voorzien is van een keramische achterkant. En nu zouden dezelfde bronnen hebben laten weten dat het beeldscherm van de Galaxy S3 een waar HD spektakel is, met een resolutie van 1080p. Met een aspect ratio van 16:9 betekent dit dat de S3 eens schermresolutie heeft van niks minder dan 1920 bij 1080 pixels – en dat alles vermoedelijk in echt Super Amoled Plus kwaliteit.

Om het plaatje compleet te maken: dit zou neer komen op een pixel-per-inch dichtheid van 459! De befaamde iPhone Retina schermen blijven steken bij 326 pixels-per-inch. En dat op een 4,8 inch beeldscherm.

Het is voor het eerst dat een bron concreet een dergelijke scherm resolutie noemt, al hebben verschillende insiders er al op gehint dat het scherm een klasse of twee boven de huidige HD Amoled displays – van bijvoorbeeld de Galaxy Nexus en de Galaxy Note – zal staan. Wat dat betreft is dit nieuws een mooie bevestiging van eerdere geruchten. Per slot van rekening was het Eldar Murtazin die gisteren nog via Twitter meldde dat HTC’s nieuwe Super LCD 2 displays niet op zullen kunnen boxen tegen het scherm van de Galaxy S3 (zie HIER).

Helemaal toevallig is de timing van het uitlekken van dit nieuws natuurlijk niet. Omdat momenteel de grootste telecom beurs ter wereld gaande is in Barcelona – waar grote concurrenten als HTC, LG, Nokia en Huawei hun nieuwste smartphones onthullen – is een dergelijk ‘lek’ natuurlijk een prima manier van Samsung om aan de wereld te laten weten: ‘Mooi, ja, die nieuwe quad core toestellen – maar wacht tóch maar even op onze Galaxy S3…’

(bron: BGR)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee