Samsung Galaxy S3 roddelrondje: release in mei, scherm superieur

galaxy-s3-simultane-onthulling-release-300x102 Samsung Galaxy S3 roddelrondje: release in mei, scherm superieurOndanks het feit dat de Samsung Galaxy S3 de grote afwezige is op de Mobile World Congress dat op dit moment aan de gang is in Barcelona, zweeft de schaduw van het toestel boven iedere smartphone onthulling die daar gedaan wordt.  Hoe indrukwekkend HTC of LG’s nieuwe toestellen ook zijn, de vraag die op ieder’s lippen ligt is: ‘maar kunnen deze toestellen straks de competitie aan met de Galaxy S3?’

galaxy-s3-mei-300x252 Samsung Galaxy S3 roddelrondje: release in mei, scherm superieurAangezien we nog steeds maar weinig écht weten van de Galaxy S3, is dit bij uitstek een vraag die nu veel gesteld wordt aan de mensen waarvan we weten dat ze de S3 al in handen hebben gehad. En ook zij kunnen de verleiding niet weerstaan om hun gedachten te ventileren. En zo komen we toch weer mondjesmaat dingen te weten over de Galaxy S3.

Ten eerste lijkt nogmaals bevestigd dat de S3 inderdaad in mei in de winkels moet liggen, kort na de onthulling. Samsung zou er naar streven om het toestel bijna overal ter wereld gelijktijdig op de markt te brengen – en dit dus op de voet volgend nadat de S3 definitief aan de wereld is getoond.
galaxy-s3-scherm-next-amoled-beter-300x232 Samsung Galaxy S3 roddelrondje: release in mei, scherm superieurVerder blijft de informatie over het scherm van de S3 summier, maar wordt nogmaals benadrukt dat het toch echt om een ‘next-generation’ Amoled display gaat. Of hiermee ‘gewoon’ een HD versie van de Super Amoled Plus technologie van de Galaxy S2 bedoeld wordt is nog maar de vraag. In ieder geval zou HTC’s nieuwe Super LCD 2 techniek – die in de nieuwe One X te vinden is – absoluut onder doen voor het nieuwe Amoled scherm van de S3.

Hoewel de Galaxy S3 dus met een oorverdovende stilte afwezig is in Barcelona, schijnen er wel mensen van Samsung’s MWC delegatie rond te lopen met een S3 diep weggestopt in de broekzakken. En dus hopen wij stiekem toch op een kleine glimp, al is het maar per ongeluk.

galaxy-s3-protos-barcelona-223x300 Samsung Galaxy S3 roddelrondje: release in mei, scherm superieur

En last but not least wordt nog eens onderstreept dat de Galaxy S3 meer is dan een gewone ‘spec-bump’ upgrade ten opzichte van de Galaxy S2. Het toestel gaat wel degelijk wederom een flinke stap voorwaarts maken. Dit zal ook wel moeten om de net onthulde concurrenten van bijvoorbeeld HTC wederom voor te blijven – en om de verkoopcijfers van de Galaxy S2 te doen verbleken, zoals sommigen voorspellen.

(met dank aan the usual suspects op Twitter)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee