Samsung Galaxy S3 7 millimeter dun

samsung-galaxy-s3-7-mm-dik-300x137 Samsung Galaxy S3 7 millimeter dunVolgens berichten uit het thuisland van Samsung zelf – Zuid-Korea – is de nieuwe Samsung Galaxy S3 slechts zeven millimeter dik, of dun.

Als het bericht klopt zou de Galaxy S3 in ieder geval voorlopig de titel ‘dunste smartphone’ in zijn bezit kunnen krijgen – momenteel is de Motorola Razr toch zeker 0,1 millimeter dikker. Maar dan mag Huawei zijn Ascend niet binnenkort hier op de markt brengen. Deze is namelijk maar 6,68 millimeter dik.

Naar verluid zou Samsung erin zijn geslaagd een aantal cruciale componenten van hun smartphones zo’n 20% kleiner – of in ieder geval dunner – te maken. Denk hierbij aan printplaatjes, chips en connectors, die nu dus in een dunnere behuizing passen.

Volgens de Electronic Times News gaat de Galaxy S3 inderdaad over een quad core processor beschikken, maar in tegenstelling tot eerdere berichten een camera hebben met ‘maar’ een acht megapixel resolutie. Wat wel bevestigd wordt, is dat het scherm van het Super Amoled Plus type zal zijn – vermoedelijk met een HD resolutie. Tevens weet de ETN te melden dat de Galaxy S3 – zoals wij al eerder hadden afgeleid – vanaf mei te koop zal zijn. Dit zou betekenen dat de introductie inderdaad vermoedelijk in april zal plaatsvinden.

Als laatste bevestigt de ETN dat de S3 over 2 GB RAM beschikt.

(met dank aan BGR en Oled-Display)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee