Samsung bouwt nieuwe fabriek voor produktie Galaxy S3

SC20120211-120623-e1328995479570-300x206 Samsung bouwt nieuwe fabriek voor produktie Galaxy S3Als je het doet, moet je het goed doen – zo luidt schijnbaar ook een Zuid Koreaans gezegde. Zo gezegd, zo gedaan: naar verluid heeft Samsung speciaal voor de produktie van de nieuwe Galaxy S3 een geheel nieuw fabriek gebouwd, aldus de altijd informatieve Eldar Murtazin. Dat is tenminste onze conclusie na zijn cryptische Twitter bericht.

Hoewel hij Samsung niet expliciet noemt, kan het maar om één bedrijf gaan. Apple bouwt geen eigen fabrieken (dat doet bijvoorbeeld Samsung voor ze, zie HIER), maar verkoopt zeker meer dan 30 tot 35 miljoen iPhone’s per jaar. En verder is er geen andere fabrikant van wie er zo’n aantal ‘flagship devices’ over de toonbank gaan.

Verder bleek uit een bericht dat eerder deze week kwam (HIER), dat Samsung van plan is tenminste 30 miljoen stuks Galaxy S3 te gaan verkopen, het komend jaar. En dus passen alle stukjes netjes op hun plaats.

Verder is het een vrije unieke industriële ‘move’: een hele fabriek om één type telefoon in elkaar te schroeven. Het is in ieder geval wel tekenend voor de toewijding waarmee Samsung de laatste jaren zich tot een van de grootste telefoonfabrikanten ter wereld heeft opgewerkt.

Overigens – wij hebben echt ons best gedaan om te achterhalen waar deze nieuwe fabriek staat, maar zijn hier vooralsnog niet in geslaagd: is het Zuid Korea zelf (Gumi?), of toch ergens in China, India, Vietnam, of..? Wie het weet mag het graag melden!

(met dank aan @eldarmurtazin)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee