Nieuws van het Ice Cream Sandwich front (update 2 februari)

Update 2 februari:

Hoewel we nog even geduld moeten hebben tot de officiële Android 4.0 update voor de Samsung Galaxy S2 beschikbaar komt, blijft Samsung er achter de schermen maar druk mee. Ook deze week duikt er weer een ‘beta’ ROM op, die aanzienlijk beter is dan eerdere ‘beta’ of zelf ‘alpha’ versies. Volgens de mensen van SamMobile is deze nieuwe ROM geschikt voor dagelijks gebruik. Wij willen hier dan wel de kanttekening bij plaatsen dat er een verschil is tussen wat een fanatieke enthousiasteling geschikt vindt voor dagelijks gebruik, en wat de normale consument als zodanig beschouwd.

Desalwelteplus is het duidelijk dat er sprongsgewijs vooruitgang wordt geboekt bij het geschikt maken van Android 4.0 Ice Cream Sandwich voor de Galaxy S2. Wie een beetje handig is, en zelf nu al aan de slag wil met een Android ICS Rom kan uiteraard weer terecht op SamMobile (HIER). Check het filmpje hieronder voor een impressie van de huidige stand van zaken…

samsung-galaxy-s2-ics-gsmarena-300x263 Nieuws van het Ice Cream Sandwich front (update 2 februari)

Oorspronkelijke bericht:

Mede door de media wervelstorm die momenteel veroorzaakt wordt door de Consumer Electronics Show in Las Vegas is het wat rustig aan het Samsung Galaxy S2 nieuwsfront. Maar met name de ontwikkeling van de Android 4.0 Ice Cream Sandwich update staat niet stil, getuige een recent opgedoken nieuwe versie van Samsung’s eigen TouchWiz ICS ROM.

Uit deze nieuwe ROM blijken twee dingen. De update is op dit moment nog niet helemaal ‘af’. Nog niet alles werkt vlekkeloos, en er moet nog het een en ander geoptimaliseerd worden. Maar gezien de vooruitgang die de afgelopen weken is geboekt – te volgen via de gestaag uitlekkende testversies – is enorm, en het is een kwestie van aftellen voor de update definitief klaar en beschikbaar zal zijn.

GSMArena naam de laatst versie onder de loep, en concludeert dat de ROMs steeds beter worden – sneller, soepeler, energiezuiniger – maar raadt dagelijks gebruik nog niet aan. Het blijft een zogeheten ‘beta’ versie.

Wie niet kan wachten en er zelf alvast mee aan de slag wil heeft natuurlijk genoeg mogelijkheden – zie bijvoorbeeld het forum van SamMobile (HIER). En wie nog wel kan wachten, maar toch alvast een kijkje wil nemen kan de onderstaande video checken.

(met dank aan SamMobile en GSMArena)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Ruud zegt

  En wat zijn nou de echt nieuwe features? Die touchwiz interface van Samsung mag ook wel eens een oppoetsbeurt krijgen, oubollige zooi. Ik heb op mijn SII nu GO Launcher EX staan en dat is toch een stuk prettiger voor het oog! Verder wel super tevreden over mijn SII! Super toestel!

  • Steef zegt

   De nieuwe features zijn voor zover ik heb knnen ontdekken n de test versies:
   -faceunlock
   -Android 4.0 mulitasken via homebutton
   -Notificaties swipen naar links en recht om te deleten
   -Meer hardware acceleratie dan Gingerbread
   -Nieuw lockscreen
   -Nieuwe instellingen app ala Android 4.0

   De laatste leak XXLP2 heb ik zelf nog niet getest omdat ik op CM9 zit maar de laatste leaks schijnen een stuk stabieler en sneller te zijn dan de voorgaande dus wie weet wel goed genoeg voor dagelijks gebruik.

 2. boris zegt

  XXLP2 heb ik gisteren een dagje gedraaid en deze oogde best stabiel behalve het feit dat de batterijgebruik een keer of 5 slechter was dan op 2.3.6 met zelfs minder apps erop. Dit betekent dat ik geen hele dag zou halen met deze build wat voor mij allang niet goed genoeg is voor dagelijks gebruik, dus nu terug naar gingerbread waar ik anderhalve dagongeveer haal met de batterij.

 3. HebVaart zegt

  Ha ha sorry, maar ik vind dit filmpje een beetje melig. Alleen het unlockscreen is anders, verder… zie ik het niet zo.
  Verder snap ik echt niet waarom Samsung er niet in slaagt om dat TW er ietjes gelikter uit te laten zien. Hoe moeilijk is het om een paar goede vormgevers in dienst te nemen. Er is echt niemand die TW mooi vind, zeg maar gerust dat iedereen het behoorlijk lelijk vindt. Nu ja, toch houd ik heel erg van mijn S2 ze heeft een goed en mooi karakter.

 4. Erik zegt

  Ik vind touchwiz trouwens best mooi. Nog geen enkele andere launcher heeft mij kunnen bekoren, zelfs niet go launcher ex, al kwam die laatste wel dichtbij.

  • steef zegt

   Ik raad je dan aan om ADWlaucher Ex eens te proberen ;). Gebruikte die voorheen toen ik nog op 2.3.x zat.
   Verder heb ik ook zeker niks tegen TouchWiz en snap ook niet waar al die haat vandaan komt. De fabrikanten moeten zich wel onderscheiden van elkaar met custom UI’s anders zijn alle telefoons hetzelfde, juist die eigenschap maakt Android zo succesvol! Ben je de TouchWiz interface zat dan download je gewoon een andere launcher of flash je een andere ROM, dat is de kracht van Android.

 5. HebVaart zegt

  He wat leuk, er zijn dus gelukkig ook mensen die het mooi vinden. Bij mij is het ook niet zo erg hoor, denk alleen wel dat het hier daar wat mooier zou kunnen. Ik ben blij dat ik het nu helemaal heb ingericht zodat ik alles snel kan vinden, moet er niet aan denken om me weer te gaan verdiepen (uren pielen) in een andere launcher. Had wel stiekem gehoopt dat ICM iets meer visuele veranderingen met zich mee zou brengen.

  Nu ja bla bla bla

 6. ErikEngerd zegt

  Heb ook nog even weer opnieuw gekeken naar adw launcher maar ook die haalde het toch net weer niet. Het voelt toch niet goed aan op de een of andere manie. Misschien ben ik gewoon te gewend aan touchwiz. Het enige wat ze wel echt moeten doen aan touchwiz is landscape mode, en dat vond ik dan ook een goed feature van adw launcher.

  Heb nu trouwens de Frankenstein XILA2 (2.3.6) erop staan, en dat voelt echt sneller aan. Het lock screen is ook veranderd en unlockt sneller. Battery life is ook echt weer beter geworden dan met xwkk5. Gaat de goeie kant uit. Het heeft alles bij elkaar toch wel ruim 6 maanden geduurd voordat battery use goed was. In het begin was juice defender echt nodig maar nu draagt dat niets meer bij. Nu hoop ik maar dat we met ICS niet weer overnieuw moeten beginnen met allerlei battery issues.

 7. Khan zegt

  ik ben vandaag naar The Phone House gewest en ik heb gevraagd over ICS 4 voor Samsung Galaxy SII en zijn hebben een bericht ontvangen van Samsung dat ICS komt in Maart maar zij weten niet precies welke datum

 8. Erik zegt

  Het valt me iedere keer op dat ze in die filmpjes nogal langzaam met de user interface omgaan. Zo kan je nu natuurlijk nooit zien of ics nu sneller is of niet.

  • Ruben zegt

   Nee, die is een samsung rom die niet zorgt voor je lellertje dat omhoog gaat.
   Alle aangepaste custom dingen zorgen hiervoor (rootkernal en zo).
   De firmware die hier is beschreven niet.

   Bron: Eigen ervaring

 9. khan zegt

  – knip door redactie (het kopiëren van teksten van andere websites is niet toegestaan) –
  Bedankt voor de tip, zie nieuw artikel 😉

Praat mee