Metaal of plastic: de body van de Galaxy S3

sgs3-concept3-300x162 Metaal of plastic: de body van de Galaxy S3

Galaxy S3 concept met metalen body

Een tijdje terug leek het zo duidelijk: meerdere geruchten spraken over een Samsung Galaxy S3 met een metalen body – de eerste Galaxy S smartphone die van de kunststof standaard af gaat wijken. Inmiddels lijken deze geruchten wat verstomd. Sterker nog, nieuwe informatie zou duiden op een Galaxy S3 die, net als zijn voorgangers, gewoon uit kunststof bestaat. Dus hoe zit het nu?

In de afgelopen dagen bereikten ons twee nieuwe stukjes informatie – die helaas zo tegenstrijdig zijn als maar denkbaar. Volgens de inmiddels bekende Rus meneer Murtazin is Samsung tevreden met de kunststoffen waaruit ze haar huidige smartphones vervaardigt. De Galaxy S2 is licht, maar kan flink wat klappen verduren. De combinatie van dun, maar uiterst taai plastic zorgt ervoor dat de toestellen wel degelijk erg sterk zijn – maar volgens sommigen nog steeds net dat beetje ‘premium feel’ missen die je bijvoorbeeld wel krijgt met een HTC smartphone, of een iPhone.

En dan was er nog het tegenovergestelde bericht. Een bron die we hier niet kunnen noemen herhaalde gisteren opnieuw dat de Galaxy S3 verandering gaat brengen in Samsung’s materiaal beleid. Oftewel: het toestel krijgt wel degelijk een metalen body.

Wij kunnen niet inschatten wie van de twee bronnen gelijk heeft. Beiden hebben in het verleden uiterst accurate informatie gegeven over nog onbekende toestellen – en beiden zaten er af en toe goed naast.

Wijzelf vinden dat er voor beide mogelijkheden iets te zeggen is: licht maar taai, of zwaarder maar met een meer ‘premium’ design. Wat vinden jullie, onze bezoekers?

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee