Live wallpaper tips!

Eén van de features waarmee Android zich al in een vroeg stadium onderscheidde van, bijvoorbeeld, iOS was de mogelijkheid om bewegende achtergronden in te stellen – Live Wallpapers. Bij vroegere Android smartphones was een live wallpaper altijd een beetje een gimmick: in feite gebruikten ze vaak teveel processorkracht, zodat je toestel er trager van werd. En door de overuren makende processor was je batterij ook sneller leeg.

Echter, tegenwoordig zijn Live Wallpapers op een toestel als de Galaxy S2 een prima mogelijkheid. Je processor doet het op z’n sloffen, en qua batterijgebruik merken wij het verschil eigenlijk niet.

En dus, ondanks dat smaken verschillen, vonden we het tijd voor een willekeurig overzicht van Live Wallpapers die ons in de loop van de tijd prima bevielen.

galaxy-s2-pixel-rain-300x146 Live wallpaper tips!1 – Pixel Rain (gratis)

Als eerste wilden we hier Pixel Rain noemen – een soort digitaal naar beneden druppelende (of gietende, al naar gelang de instellingen) regenbui. Het is niet de meeste bekende Live Wallpaper in de Android Markt, maar door de flexibiliteit blijft het wat ons betreft een topper. Je kunt zo’n beetje ieder aspect van Pixel Rain zelf instellen: hoeveel regensdruppels er vallen, en hoe snel, hoe groot ze zijn, welke kleuren ze allemaal hebben, en hoe ze uit elkaar spatten – en nog meer. Je kunt ‘m zo wild en bont maken als je wilt, maar je kunt juist ook prima voor een minimale configuratie gaan, zodat de achtergrond rustig blijft.

(Pixel Rain)

galaxy-s2-fireflies-300x146 Live wallpaper tips!2 – 3D Fireflies (gratis)

De naam, 3D Fireflies, zegt het al een beetje. Een live renderende collectie uitbundig fonkelende ‘vuurvliegjes’ die je bureaublad bevolken. Ook 3D Fireflies biedt een aantal instellingen, waardoor je als gebruiker de wallpaper naar eigen smaak kunt tweaken. 3D Fireflies maakt een kleurig geheel van je S2, en veel mensen vinden ‘m erg mooi. Wel heeft deze wallpaper een kleine irritatie factor, waardoor wij ‘m vaak selecteren, maar ‘m net zo vaak weer vervangen door een andere. Dit is wel echt een wallpaper om eens te proberen op je Super Amoled Plus scherm, met zijn felle kleuren en eindeloos zwarte achtergrond.

(3D Fireflies)

galaxy-s2-snowfall-300x146 Live wallpaper tips!3 – Snowfall (gratis)

Inderdaad: sneeuw. In een bos. Met bomen. Waar de maan doorheen schijnt. Echter, geen Sinterklaas te bekennen, en dus blijft het een mooie, rustige en sfeervolle wallpaper, deze Snowfall. En om het allemaal af te maken kun je ook de betaalde versie kopen voor 75 cent. Hierin kun je – in tegenstelling tot in de gratis versie – vanalles instellen, en verandert de wallpaper ook mee met het tijdstip van de dag. Snowfall is mooi, en ondanks de vele elementen niet te druk. Echter, hij is wel een beetje seizoensgebonden – en wij zijn net een paar weken te laat met deze tip.

(Snowfall)

galaxy-s2-sunrise-300x146 Live wallpaper tips!4 – Sunrise (gratis)

Een beetje in de zelfde categorie als Snowfall (de categorie ‘natuur’?) valt de Sunrise Live Wallpaper. Deze wallpaper biedt een mooi uitzicht op een zonsopgang (ja!), wolken drijven voorbij, vogels vliegen ergens naartoe, en een regenboog geeft een vleugje kleur aan het panorama. Wederom een mooie, rustige wallpaper, en eentje die ons niet zo gauw ging vervelen. Als je 55 eurocent betaalt, krijg je er nog een aantal grappige opties bij, zoals de richting die iedereen op vliegt, een regenboog die alleen verschijnt als je een SMS hebt ontvangen, en nog een aantal redelijk maffe opties.

(Sunrise)

Zoals gezegd – bovenstaande is een nogal willekeurige opsomming van een aantal Live Wallpapers die ons goed zijn bevallen, voor kortere of langere tijd. Maar natuurlijk zijn deze voorbeelden vooral bedoeld om jullie, de bezoekers, over te halen hieronder jullie eigen favorieten en tips te delen.

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Mark zegt

    Ik heb een live wallpaper voor het weer geïnstalleerd; deze veranderd de wallpaper al naar gelang wat de huidige omstandigheden zijn op de locatie waar je je bevindt. Helaas zijn nog niet alle locaties aanwezig, maar het is een leuk idee. Het gaat hierbij om de app ‘Go Weather’.

  2. Erwin zegt

    Ik heb verschillende op GS2 geïnstalleerd (zoals Dream cruise, fish-o-meter, micobes, nexus, season zen hd, sypmphony of colors en christmas hd). Mijn favoriet is Rays of light, een boeiend lichtspel en toch een rustig achtergrond)

  3. Bart zegt

    Ik heb zelf “best matrix live wallpaper van A.O.I studio” vind hem erg lekker met die zwarte achtergrond zie je alle apps nog goed

Praat mee