En daar is hij dan: de Samsung Galaxy Note 10.1

samsung-galaxy-note-10-1-press-1-300x273 En daar is hij dan: de Samsung Galaxy Note 10.1Na een relatief korte periode van geruchten en speculaties – net als met de 5.3 inch Galaxy Note – heeft Samsung vandaag de Galaxy Note 10.1 officieel geintroduceerd.

Niet geheel verrassend is de Samsung Galaxy Note 10.1 een soort hybride van de eerste Galaxy Note en de Galaxy Tab 10.1. Qua design is het apparaat gebaseerd op de herziene versie van de Tab 10.1, de Tab 10.1N. Als kloppend hart fungeert een 1,4 GHz dual core processor, en het geheel draait op het Android 4.0 Ice Cream Sandwich besturingssysteem. Uiteraard ligt hier nog eens Samsung’s eigen TouchWiz interface bovenop.

Maar de Note 10.1 zou geen Note zijn als de stylus – de inmiddels bekende S-Pen – niet een integraal onderdeel zou vormen van het geheel. En dus zien we deze S-Pen samen met de al bekende stylus functies (S-Note, S-Planner, etc.) die we van de Note zelf kennen.

Het 10.1 inch PLS TFT scherm heeft een resolutie van 1280 bij 800 pixels, en volgens het persbericht moet de Note 10.1 op de markt gaan komen in versies met 16, 32 of 64 GB opslag capaciteit. Het apparaat is voorzien van een drie megapixel camera aan de achterkant, evenals een twee megapixel camera aan de voorzijde.

De Galaxy Note 10.1 is 25,7 cm lang, ruim 17 centimeter breed, en net geen 9 mm dik. Met zijn gewicht van 583 gram is het een uiterst draagbare tablet, mét de S-Pen als onderscheidende feature.

Hieronder vind je een eerste hands-on video, met een overzicht van de Note 10.1 en de belangrijkste functies.

(met dank aan SamsungMobile en PhoneArena)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Fransol zegt

  The processor is not the “state of the art”, I think.
  Also the resolution of the screen is not very impressive.
  I have learned that the price will be not competitive.
  (I do own the Galaxy Note 5.3″ which I do like very much, however).

 2. zegt

  beste samsung,heb via postcode loteryh met bieden eengalaxy tab 10.1 gekocht,maa ik heb geen draadloos internet,en postcode zeg jammer maar nemen hem niet terug, wat moet ik nu daarom aan jullie deze vraag kan wel huilen .mv.g mevr v saus,

  • Arthur Dent zegt

   Wij zijn geen Samsung hoor maar een onafhankelijke weblog 🙂 maar als je wel internet hebt thuis, dan kost een WiFi router maar een paar tientjes, dan heb je ook WiFi thuis. Is dat geen idee?

Praat mee