Eerste Android 4.0 ROM voor Note lekt uit

samsung-galaxy-note-android-4-ics-screen-1-187x300 Eerste Android 4.0 ROM voor Note lekt uitDat Samsung achter de schermen druk bezig is met de Galaxy Note update naar Android 4.0 weten we wel. Maar tot nu toe was er nog weinig tastbaar materiaal te zien – in ieder geval geen officiële ROM versie. Tot gisteren dus. En dus kunnen we nu een blik werpen op een beta versie van de nieuwe ROM voor de Note. Evenals als bij de Android 4.0 update voor de Galaxy S2 zien we Samsung’s eigen TouchWiz interface, die maar weinig verraadt over de gloednieuwe Android versie die eronder zit. Toch zijn er wel degelijk flinke verbeteringen, zoals de geïmplementeerde grafische hardware acceleratie. Android 4.0 maakt in tegenstelling tot Android 2.3 wél gebruik van de krachtige grafische processor van de Galaxy Note. Dit resulteert in een nog soepeler interface en een snellere browser.

Helaas is de uitgelekte ROM oorspronkelijk bedoeld voor de Chinese versie van de Galaxy Note met codenaam GT-i9220 – de Europese versie heeft codenaam GT-N7000. Dus hoewel de ROM mogelijk wel te installeren is op een Europese Note, is dit niet direct aan te raden. Wel heeft SamMobile laten weten zeer binnenkort over een test ROM voor de N7000 te beschikken.

Wanneer de update officieel uitgerold zal worden staat nog niet helemaal vast – wij rekenen voorlopig nog op maart.

(met dank aan GSMArena, AllAboutSamsung, en SamMobile)

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee