Murtazin: drie versies van de Samsung Galaxy S3

3x-samsung-galaxy-s3-300x184 Murtazin: drie versies van de Samsung Galaxy S3Dat er Samsung de afgelopen maanden aan twee varianten van de Galaxy S3 werkte wisten we al eerder. Het bedrijf heeft een aantal verschillende nieuwe Exynos SoC’s in de pijpleiding, waaronder de Exynos 4412 quad core Cortext A9 en de Exynos 5250 dual core Cortex A15 chip, en het is niet meer dan logisch dat de fabrikant de Galaxy S3 in beide configuraties wil testen. Echter, waarom beweert die goeie ouwe Eldar M. nu opeens dat er zeker drie verschillende versies bestaan, of bestaan hebben?

Zoals gezegd: twee versies waren al bekend. Maar de grote vraag is nu dus welke variant het derde testexemplaar is. Op dit moment tasten we nogal in het duister voor wat betreft het antwoord – maar als er gespeculeerd kan worden doen we natuurlijk graag mee.

Mogelijkheid 1: In een vroeg stadium (zie HIER) werd de Galaxy S3 getipt als een toestel met een 2 GHz dual core CPU. Dit was echter zo’n vroeg stadium dat er van een Cortex A15 chip nog geen sprake was. Logischer is het dus dat de onbekende ‘derde versie’ in feite gewoon de allereerste versie was, voorzien van een 2.0 GHz Cortex A9 chip – een opgevoerde Exynos 4210 (de SoC van de Galaxy S2) zeg maar.

Mogelijkheid 2: Samsung heeft de Galaxy S3 getest met Nvidia’s quad core SoC, de Tegra 3. Tenslotte heeft Samsung Nvidia’s Tegra 2 chip gretig gebruikt in bijvoorbeeld de Galaxy Tab 10.1 tablet PC, en was er een tijd lang sprake van dat de Galaxy S2 in sommige landen met de Tegra 2 SoC zou verschijnen, in plaats van de eigen Exynos SoC.

Mogelijkheid 3: Dit is wat ons betreft de mooiste mogelijkheid. Sinds kort weten we dat Samsung niet alleen een dual core Cortex A15 chip maakt, maar dat er ook een quad core A15 SoC aan zit te komen, de Exynos 5450 (zie HIER). En hoewel het qua processorkracht op dit moment een tikje overdreven zou zijn,  is een quad core Cortex A15 processor natuurlijk wel het neusje van het neusje van de zalm – tenminste, voor wie net als wij een echte technologie tic heeft.

Mogelijkheid 4: Het kan natuurlijk dat de derde variant niet gebaseerd is op een andere processor, maar bijvoorbeeld op – jaja – een ander scherm. Sommige geruchten hadden het al over een Galaxy S3D die dit jaar mogelijk op de markt verschijnt. En waarom dan niet gelijk een Galaxy S3 met een 3D scherm?

De waarheid zal – zoals altijd – wel ergens in het midden liggen, en Eldar Murtazin’s waarheid ligt vaak een paar meter onder het midden, onder een dikke laag ondoordringbaar beton. Korreltje zout, anyone?

(met dank aan @eldarmurtazin)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee