De Samsung Galaxy S2 Plus tot nu toe

samsung-galaxy-s2-plus-1-300x271 De Samsung Galaxy S2 Plus tot nu toe

Uitgelekte afbeelding van een witte Samsung Galaxy S2 Plus

De laatste weken gonst het van de geruchten rond de nieuwe generatie smartphones waarmee Samsung haar marktpositie in 2012 wil gaan uitbouwen. Nadat eerder duidelijk werd dat het nieuwe topmodel – de Samsung Galaxy S3 – voorlopig nog niet onthuld zal worden, is natuurlijk de vraag wat Samsung dan zal laten zien op de Mobile World Congress in Barcelona.

Er zijn in principe twee mogelijke nieuw semi-topmodellen die eind van de maand onthuld kunnen worden. De eerste kennen we al, omdat deze al een tijdje in Zuid-Oost Azië op de markt is: de Samsung Galaxy S2 HD. De tweede, en misschien logischere optie is de introductie van de Samsung Galaxy S2 Plus.

Vorig jaar verlengde Samsung de levensduur van de eerste Galaxy S al door een ‘Plus’ versie op de markt te brengen – en dus zou het alleen maar logisch zijn als er nu dus ook een Galaxy S2 Plus zou komen, die in de markt moet gaan worden gezet onder het nieuwe vlaggeschip, de Galaxy S3.

De laatste weken zijn er dan ook steeds meer aanwijzingen opgedoken dat deze Samsung Galaxy S2 Plus inderdaad in de pijpleiding zit. Zo was er in een benchmark database plots een toestel te vinden onder deze naam – maar ook de beruchte Russische insider Eldar Murtazin liet via Twitter doorschemeren dat één van de toestellen die Samsung in Barcelona zal presenteren de S2 Plus is – hij bleef alleen wat vaag over de naam waaronder het toestel op de markt moet komen.

Qua specificaties lijkt het erop dat de Galaxy S2 Plus inderdaad een soort aangedikte Galaxy S2 zal zijn, met een 1,5 GHz dual core processor – de gewone S2 moet het doen met ‘maar’ 1,2 GHz, en bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Tab 10.1 met maar 1 GHz. Ook is de verwachting dat de S2 Plus standaard zal draaien op de nieuwste versie van het Android systeem, versie 4.0 Ice Cream Sandwich. Mogelijk zal de S2 Plus ook beschikken over een iets grotere batterij, en heel misschien heeft Samsung de kenmerkende ‘Home’ knop ingeruild voor een aantal aanrakingsgevoelige toetsen die beter aansluiten bij de Android 4.0 interface.

Uit de informatie uit de An3DBenchXL benchmark database zou tevens blijken dat de schermresolutie het zelfde is gebleven ten opzichte van de Galaxy S2, namelijk 800 bij 480 pixels. Hierdoor is het wel waarschijnlijk dat Samsung vasthoudt aan het Super Amoled Plus schermtype dat al furore maakte in de eerste Galaxy S2. Overigens draaide dit test exemplaar nog op Android 2.3 Gingerbread.

Op dit moment is er dus nog maar weinig met zekerheid te zeggen over de Samsung Galaxy S2 Plus, en moeten we gewoon afwachten of de Koreaanse tech gigant het toestel inderdaad zal onthullen op de Mobile World Congress, eind februari.

Galaxy deal tips

Praat mee