Android 2.3.6 update via Kies rolt uit voor Samsung Galaxy Note (update 21 feb: nog een Android 2.3.6 update?)

Update 21 februari: Samsung is op dit moment bezig nog een update voor de Galaxy Note uit te rollen. Wederom gaat het hier niet om de update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich, maar om een kleinere update van Android 2.3.6. Voorzover wij kunnen nagaan zijn de veranderingen miniem – wel duiken de eerste berichten op dat de batterijduur verbeterd is na het uitvoeren van de update. Ook deze update is zowel OTA (Over The Air) beschikbaar, als via Kies.
samsung-galaxy-note-android-236-update-300x95 Android 2.3.6 update via Kies rolt uit voor Samsung Galaxy Note (update 21 feb: nog een Android 2.3.6 update?)Oorspronkelijke bericht: Hoewel we natuurlijk allemaal eigenlijk gewoon zitten te wachten op de firmware update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich, heeft Samsung besloten toch nog een update naar Android 2.3.6 aan te bieden voor de Galaxy Note.

Op dit moment wordt de update uitgerold via Samsung’s eigen Kies systeem. De software hiervoor is te vinden bij Samsung zelf (HIER).

De update zelf brengt geen grote veranderingen, hooguit een aantal nieuwe details en optimalisaties in het besturingssysteem zelf. Wie graag de allernieuwste firmware versie op zijn telefoon heeft moet dus Kies in de gaten houden voor de update. Maar wij verwachten binnen nu en hooguit een maand of twee sowieso de ‘grote’ update naar Android 4.0 – dus wie wil, kan met een gerust gewoon nog even afwachten…

(met dank aan @SamMobile)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. ben zegt

  welu opdate voor mij galaxy note jaw pda:kka is fokken nieuwste shiz maar ik wil die bord toetsen met duim alleen duim kunnen gebruikk

 2. jefke zegt

  het eerste wat mij opvalt is een “verbetering” aan het toetsenbord. De numerieke toetsen staan nu apart boven het alfanumerieke gedeelte van het toetsenbord… Batterijverbruik is niet beter! Momenteel draaien er twee android systeem processen mee, een op 8% en een op 33%. Heel vervelend. Als ik van u was zou ik wachten op 4.0 en er alles aan doen om dje touchwiz rommel er af te gooien

 3. ismail zegt

  Hey ik heb me note vandaag geupdate.
  En sinds de update kan ik niet meer gebruik maken van swype.
  Kan iemand me hierbij misschien helpen.
  İk wil graag weer swypen is veel makkelijker.

  Alvast bedankt

 4. Sezgin zegt

  Een totale ramp!

  Ik heb het afgelopen dinsdag (28 feb) OTA gekregen.. sinds de update doet bijna niets het meer en crasht alles constant.

  S memo, Samsung MMA, SWYPE.. alles wat van samsung is doet het niet. Ongekend ramp dit.

  Hopelijk komt die 4.0 snel uit, dan ben ik verlost.. hopelijk

 5. Ome Kees zegt

  Sinds de firmware update van mijn Galaxy Note naar R2.3.6 in februari, gaat mijn batterij steeds vaker veel sneller leeg, ook wanneer uit gezet. Heb nog geen correlatie kunnen vinden met een programma of zo dat dit zou kunnen veroorzaken . Wel heb ik er een process bijgekregen in “Battery usage”, n.l. “Android OS”. Dit staat nu op 71%, terwijl “Display” op 13% staat en “Android System” op 3%.
  Dit is natuurlijk maar een tijdopname, maar het geeft wel weer dat dit process “Android OS” de boel redelijk aan het verzieken is.
  Ik hoop dat de beloofde update naar Android 4 dit probleem gaat oplossen.

  Kees

 6. Dennis zegt

  Gaat nog wel een hele tijd duren voor de SII en de Note een update naar ICS 4.0 gaan krijgen als deze toestellen hem überhaupt gaan krijgen. Samsung ontkent aan alle kanten en hebben het nog steeds niet officieel bekend gemaakt.

  Ikzelf zit ook te hopen dat ICS 4.0 er snel komt alleen al gezien het feit dat je niet meer hoeft te rooten om je ongewenste standaard Apps te kunnen verwijderen.

  ikzelf vrees dat de SII en Note bezitters geen update gaan krijgen als dat zo is stap ik over naar HTC want die zijn al bezig met het ontvangen van de ICS 4.0

Praat mee