Wat is de Plus in de Samsung Galaxy Ace Plus?

samsung-galaxy-ace-plus-voorkant1-300x265 Wat is de Plus in de Samsung Galaxy Ace Plus?

De nieuwe Galaxy Ace Plus

Makkelijk hoor van Samsung – een Plusje erachter, en hop, een model kan weer een jaartje langer mee! Of hebben ze toch iets meer gedaan dan een langere naam geven? Uiteraard!

Ten eerste zou je – als je zowel een Galaxy Ace als een Galaxy Ace Plus zou openschroeven – zien dat er nogal een verbeterde processor in de Ace Plus geschroefd is. Om precies te zijn: waar de eerste Ace het nog moest doen met een oudere 800 MHz processor, is de Ace Plus uitgerust met een nieuwere en snellere 1 GHz chip.

Het grote voordeel van een snellere processor is natuurlijk dat de bediening van het toestel soepeler verloopt – de interface reageert beter op aanraking van het scherm, apps zijn sneller, en het switchen tussen verschillende bezigheden – zoals Whatsappen, emailen, gamen – gaat ook een stuk fijner. Ook zul je merken dat de camera sneller werkt, en dat surfen op internet ook allemaal soepeler gaat dan op de eerste Galaxy Ace (die dit ook al prima deed, overigens – laat daar geen misverstanden over bestaan).

Dan is daar natuurlijk het grotere scherm. De eerste Ace had een 3.5 inch display – de Galaxy Ace Plus heeft een scherm met een diagonaal van 3.65 inch. Dit is natuurlijk geen wereld van een verschil, deze 4 millimeter. Wel zijn we erg benieuwd of het scherm kwalitatief erop vooruit is gegaan – ook de LCD schermen zijn inmiddels weer een stuk beter dan ruim een jaar geleden, tenslotte.

galaxy-ace-oud Wat is de Plus in de Samsung Galaxy Ace Plus?

De eerste Galaxy Ace

Ook de opslagcapaciteit van de Ace Plus is een goede verbetering ten opzicht van de Ace. De eerste Ace had niet veel interne opslagcapaciteit – apps waren er prima op te installeren, maar veel ruimte voor muziek, foto’s en andere bestanden was er niet, tenzij je gelijk een SD geheugen kaart aanschafte. De Ace Plus komt standaard met 3 GB opslagcapaciteit – geen oceaan aan ruimte, maar je kunt er behoorlijk wat muziek en foto’s op kwijt. En de mogelijkheid tot het uitbreiden met een SD kaartje is gewoon behouden gebleven.

Qua uiterlijk heeft Samsung het toestel ook niet helemaal ongemoeid gelaten. De camera zit nu in het midden, evenals de LED flitser. Wijzelf vonden de eerste Ace al behoorlijk mooi – zeker voor een middenklasser, qua prijs – en dat heeft Samsung bij de Ace Plus wederom voorelkaar gekregen.

Al met al brengt het woordje ‘Plus’ een hoop verbeteringen met zich mee, zoveel is duidelijk bij de Galaxy Ace Plus. Voorlopig kan het toestel er weer met goede moed tegenaan, en zijn er maar weinig toestellen die voor dezelfde prijs deze specs bieden, hoewel – eerlijk is eerlijk – de winkelprijzen nog niet bekend zijn. De adviesprijs van net geen 300 euro duidt erop dat de winkelprijs bij introductie zo rond de 250 euro zou kunnen liggen. Maar dit blijft nog even koffiedik kijken, uiteraard…

(met dank aan PhoneArena en SammyHub)

Galaxy deal tips

Reacties

  1. jacolien zegt

    Echt een super telefoon. Heb hem net en nog geen problemen mee gehad. Ook is de telefoon heel goedkoop als je hem vergelijkt met andere Samsung telefoons. Ook ziet hij er heel mooi uit. Geluid, snelheid is prima.

Praat mee