Samsung Galaxy S3 waarschijnlijk in mei in Nederland

samsung-galaxy-s3-release-datum-nederland-300x187 Samsung Galaxy S3 waarschijnlijk in mei in NederlandUpdate 4 april:

Inmiddels is het bijna zinloos om nog te speculeren over de releasedatum van de Samsung Galaxy S3. Wij houden ons voor nu maar even vast aan het nieuws dat Samsung zelf de introductie weer zou willen vervroegen naar…. april – binnen enkele weken dus. Dit zou praktisch betekenen dat de kans groot is dat het toestel toch in de loop van mei in de winkels ligt. Maar je leest het al: ‘zou willen’, ‘kans’ – niets is zeker, en alles blijft mogelijk.

Update 13 maart:

Nog steeds is er teveel onduidelijk rond de releasedatum van de Samsung Galaxy S3. Wel heeft bekende Russische alles-net-wel-of-net-niet geruchten goeroe Eldar Murtazin laten weten dat de S3 vanaf juni in Rusland te koop zal zijn. Of het klopt? Geen idee, maar het sluit aardig aan bij de verwachting dat Samsung de Galaxy S3 overal ter wereld min of meer gelijktijdig uit wil brengen, en dus bij andere geruchten die wijzen op juni als dé maand.

Uiteraard is juni tevens de laatste maand van de eerste helft van 2012, en dus de laatste maand waarin Samsung haar eerdere belofte – over een release in de eerste helft van het jaar – kan nakomen.

Update 6 maart:

Na een week vol wilde geruchten, waarin de Samsung Galaxy S3 eerst wel, en toen toch weer niet in april zou worden gelanceerd zijn we in feite weer terug bij af. Het is niet uitgesloten dat het toestel in april onthuld wordt – maar de kans lijkt op dit moment gering. En dus richten we onze blik op mei of, we durven het amper te zeggen, juni. Sommigen denken zelfs aan de Olympische Spelen in juli, maar het was Samsung zelf die stelde dat de Galaxy S3 nog in de eerste helft van 2012 zou komen. En juli – tja, dat is niet meer de eerste helft.

Dus waar houden wij van galaxyclub.nl het nu op? Voorlopig toch maar op mei of juni – met name omdat er nog maar weinig maanden overblijven in de eerste helft van het jaar. Hopelijk volgt een Nederlandse release dan nog in dezelfde maand. Tenslotte is het Samsung daar allemaal om te doen: een zo kort mogelijke periode tussen onthulling en beschikbaarheid.

Update 4 februari:

Na al het gesteggel over wel of geen introductie van de Samsung Galaxy S3 eind februari leek het even onzeker of de release van het toestel uitgesteld zou worden. Inmiddels kunnen we met nieuwe informatie gaan puzzelen, en komen dan tot de conclusie dat de Galaxy S3 waarschijnlijk nog steeds gewoon in mei verkrijgbaar zal zijn. Alleen de onthulling is uitgesteld – waarschijnlijk tot april – maar daarna zal Samsung het toestel des te sneller op de markt brengen. Dus voorlopig gaan wij nog steeds uit van mei!

Meer hierover vind je in DIT bericht.

Eerdere bericht:

Nadat de Russische tech-blogger en insider Eldar Murtazin vandaag Twitterde dat de Samsung Galaxy S3 in april te koop zou zijn, brak de hel los in blog land. Grappig dat dit als nieuws werd opgepikt, want in feite doet hij niks anders dan logisch nadenken.

Inmiddels staat wel vast dat Samsung de Galaxy S3 eind februari zal onthullen op de MWC beurs in Barcelona – net als met de Galaxy S2 vorig jaar. Tevens is bekend dat de Koreanen er per toestel een jaarlijkse release cyclus op na houden. De Galaxy S2 werd vorig jaar vanaf april op de markt gebracht – net als wat Murtazin nu dus aanneemt voor de S3. Overigens wilt dit zeggen dat Samsung in april met de uitrol van de Galaxy S3 begint. In Nederland moeten wij, net als vorig jaar bij de S2, nog tot half mei wachten, voordat de eerste leveringen plaatsvinden.

(met dank aan @eldarmurtazin)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee