Samsung Galaxy S2 HD duikt op in Engeland

samsung-galaxy-s2-hd-engeland-300x146 Samsung Galaxy S2 HD duikt op in EngelandOf dit een typisch gevalletje ‘Oeps!’ is durven wij niet te zeggen, maar ruim een maand voor de Mobile World Congress in Barcelona is de Samsung Galaxy S2 HD al opgedoken op de website van de Engelse telefoonboer Mobi-City. Dus het toestel – wat in Zuid-Korea al te koop is – komt, in tegenstelling tot eerdere berichten (z0als HIER), misschien toch naar Europa.

Of Mobi-City is gewoon van plan om het toestel op eigen houtje naar Engeland te gaan importeren. Mobi-City is namelijk ook actief op de Australische telefoonmarkt – en daarvan weten we dat deze mogelijkerwijs sowieso de HD versie van de Galaxy S2 zouden krijgen.

Of, en nu gaan wij gewoon een potje ordinair speculeren, dit wordt het toestel wat buiten Zuid Korea verwacht werd als de Samsung Galaxy S2 Plus. Dit zou namelijk aardig overeenkomen met wat de Koreanen met de eerste Galaxy S deden nadat de S2 werd gelanceerd – een ‘spec boost’ en een iets goedkopere prijsstelling.

Om een lang verhaal van halve geruchten en potentiele mogelijkheden kort te maken: de Samsung Galaxy S2 HD beschikt over dezelfde processor als de S2, maar dan met een kloksnelheid van 1.5 GHz. Het scherm is opgeblazen tot een diagonaal van 4.65 inch – net als de Galaxy Nexus – en beschikt nu over een HD resolutie, te weten 1280 bij 720 pixels. En om het geheel af te maken is de batterij ook vergroot, van 1650 mAh in de S2 naar 1850 mAh in de S2 HD.

Op zich klinkt het prima: een Galaxy S2 met een HD scherm. Het lijkt er alleen wel op dat dit dan geen ‘Plus’ scherm is, maar gewoon een Super Amoled – verschil: een Pentile subpixel matrix in plaats van de volledige RGB subpixel matrix van de Super Amoled Plus. Een kniesoor die er op let, maar toch…

(met dank aan MoDaCo)

Galaxy deal tips

Praat mee