Op het verlanglijstje voor de Galaxy S3: een flinke accu

samsung-galaxy-s3-batterij-300x190 Op het verlanglijstje voor de Galaxy S3: een flinke accuWe hebben het hier al vaker geschreven: een quad core CPU en een flink HD scherm zijn fijn, maar het zou natuurlijk nog fijner zijn als dit alles van stroom zou worden voorzien door een nieuw soort accu – tenminste eentje die flink wat meer te bieden heeft dan de gemiddelde smartphone batterij van de afgelopen twee jaar.

Ergens in een grijs verleden dook al het gerucht op dat Samsung Galaxy S3 inderdaad gaat beschikken over een of andere ‘next generation’ batterij (zie HIER). En wat duikt er nu op de Consumer Electronics Beurs in Las Vegas op? Een Motorola toestel – de RAZR Maxx – met een batterij met een capaciteit van maarliefst 3300 mAh. Dit is het dubbele van wat we in de Galaxy S2 vinden.

Indrukwekkend genoeg is de RAZR Maxx geen koelkast – het toestel is een halve millimeter dikker dan de huidige S2. Wat Motorola hiermee laat zien, is dat het wel degelijk mogelijk is om een toestel te bouwen dat niet te dik is, terwijl er wel een joekel van een batterij in zit.

Of Samsung een zelfde soort koers zal varen als Motorola is natuurlijk niet bekend – op dat ene gerucht na. Maar wij zouden het prima vinden om een toestel te zien dat een halve millimeter dikker is – een wijdere broekzak hoef je daar niet voor aan te schaffen – maar in ruil daarvoor twee keer zo lang doet op één volle accu.

Of is de race om het dunste van het dunste toestel te bouwen belangrijker dan gebruiksduur?

(met dank aan CNET)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee