Mobiel internet op je Galaxy S2: welk netwerk?

vodafone-dekking1 Mobiel internet op je Galaxy S2: welk netwerk?

Vodafone internet dekking

Dat de Samsung Galaxy S2 een ras-smartphone is, is bekend. En zoals het hoort bij een echte smartphone, is een fatsoenlijke internet verbinding onmisbaar om alle functies optimaal te kunnen benutten – browsen, email, Google Maps en navigatie, etc. Maar welk netwerk van welke provider is daar nu eigenlijk het beste voor? We hebben wat gegevens van de ‘grote drie’ – Vodafone, T-Mobile en KPN/Hi – op een rijtje gezet (Telfort en MTV Mobile zijn in feite ook KPN en gebruiken hetzelfde netwerk, terwijl Tele2 via het netwerk van T-Mobile opereert).

Vodafone en KPN zijn in ieder geval de providers met de snelste download snelheden, als je tenminste voor de duurdere abonnementen kiest. Beide bieden dan een – theoretische – download snelheid tot 14,4 Mbps aan (KPN Bel-SMS-WebXL en Vodafone Bel+SMS+WebSmart). Eén stapje goedkoper en je komt bij KPN terecht bij een snelheid van 2,0 Mbps (KPN Bel-SMS-Web). Dit is nogal een flinke kloof tussen de twee mogelijkheden. Vodafone biedt een ‘tussenstap’ met een snelheid 3,6 Mbps (Vodafone Bel+SMS+Web).

tmobile-dekking1-300x221 Mobiel internet op je Galaxy S2: welk netwerk?

T-Mobile internet dekking

Deze laatste is dan weer vergelijkbaar met T-Mobile’s Smart Plus abonnement, welke ook 3,6 Mbps biedt. T-Mobile’s snelste internet abo is de iSmart variant, met een snelheid van 7,2 Mbps.

KPN heeft dus zowel de traagste, als ook de snelste – met Vodafone – verbindingen. T-Mobile en Vodafone bieden beide tussenvarianten.

Dit zijn natuurlijk allemaal leuke cijfers op papier, maar de praktijk wil nog al eens weerbarstiger zijn. Daarnaast bieden verschillende abonnementsvormen ook verschillende databundels – maar daar gaat ons nu even alleen om de kwaliteit van de internet verbinding. En aangezien wij niet overal wonen, en constant verschillende providers en hun abonnementen wisselen, onze vraag aan onze bezoekers: wat vinden jullie een fijn netwerk? Of juist niet? En waarom?

kpn-dekking Mobiel internet op je Galaxy S2: welk netwerk?

KPN internet dekking

De laatste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S2 per netwerk vind voor Vodafone HIER, voor T-Mobile HIER, en voor KPN HIER.

Galaxy deal tips

Reacties

 1. zegt

  Ik gebruik al jaren Vodafone. Ben tussendoor één jaar klant geweest bij KPN, maar dat was een behoorlijke stap terug qua snelheid en dekking voor mobiel internet.

  Maar om eerlijk te zijn, vind ik op dit moment alle providers een stel criminelen, omdat ze dataverkeer zo absurd duur hebben gemaakt. Alle vooruitgang van de afgelopen tien jaar is in een half jaar ongedaan gemaakt. Wat heb je aan 14.4Mb/s als je een maandlimiet van 500MB krijgt?!? In theorie zou je dat binnen tien minuten kunnen opgebruiken…

 2. zegt

  Ik gebruik al enige jaren T-mobile zakelijk. De dekking is slecht. Er zijn veel gebieden waar dataverkeer traag of onmogelijk is. Ook in een gebouw valt het bereik al snel weg. Dit is onafhankelijk van het gebruikte toestel want ik heb inmiddels ook al meerdere toestellen gebruikt. Wel kan ik onbeperkt data verbruiken maar met deze snelheden verbruik ik niet veel 😉 De klachten over het bereik worden door T-mobile niet serieus genomen. Ik ga binnenkort overstappen en daarbij kan deze topic goed helpen.

  • Kvn zegt

   Ik wil niet vervelend zijn. Maar zou als ik jou was nog even naar de statistische gegevens kijken van alle internetproviders, en dan wel specifiek naar de downloadsnelheden en de verschillen daartussen. Data bundels die veel beter en sneller zouden moeten zijn dan de andere bundels, zijn bij jullie soms vele malen langzamer. Misschien toevallig het verkeerde moment getest? Ik neem aan dat als je juiste statistische gegevens wilt publiceren, je een test zo’n 100 á 1000 keer moet afleggen en hiervan het gemiddelde moet nemen. Maar ook dan heb je nog steeds te maken met heel veel externe factoren, zoals weer, dekking, drukte mobiel verkeer. Let er even op. Op dit moment vind ik de gegevens veel te ongeloofwaardig.

 3. peter zegt

  Ik gebruik vodafone en deze heeft bij mijn sgs2 een hele slechte dekking hier in utrevht. Heb bijna altijd gprs of edge verbinding. hiervoor had ik kpn met hrtzelfde toestel en dat werkte wel goed.

 4. Erik zegt

  Ik heb vodafone en dat werkt best goed. Eigenlijk altijd dekking. In de trein gebruik ik ook vodafone als er wifi is want dat is sneller. Voor de rest is mijn grootste gebruik thuis en op het werk waar ik automatisch wifi gebruik. Datalimieten van mobiel zijn dus i.h.a. niet echt beperkend voor mij.

 5. Tim zegt

  Ik heb zelf Vodafone, als ik naar school reis vanuit Sneek naar Leeuwarden dan heb ik amper bereik… hier baal ik van want toen ik nog T-mobile had was dit velen malen beter.

 6. Niels zegt

  Als ik nu mobiel internet en haal het maximum van 3,6 van vodafone nu nog niet, heeft het dan uberhaupt zin om een duurder abbo te nemen? Lijkt me belangrijker voor de providers om eerst overal een contstante snelheid te kunnen bieden!
  Ik vind internet eerlijk gezegd vrij traag nu, als ik er gegarandeerd 4x op vooruit ga in snelheid, overal in NL (buiten de gprs gebieden dan) dan is een smart abbo wel een mogelijkheid.. Betwijfel eigenlijk of het zo werkt..

 7. ArjenP zegt

  ik heb ook vodafone zowel zakelijk als prive en heb feitelijk nooit problemen met de dekking, omdat ik prive (nog) geen problemen heb om binnen mijn limiet van 1 Giga te blijven doe ik vrijwel niks via Wifi, “zware” bestanden zet ik gewoon via de laptop met de USB kabel op m’n S2.

 8. ArjenP zegt

  los van voorgaande en in aanvulling op de opmerking van Joost hoop ik wel dat onze vriendin Neelie alle providers verder gaat aanpakken zodat we om te beginnen de niet benutte data kunnen meenemen naar de volgende maand en dat er een begin wordt gemaakt met het verlagen van de kosten voor smartphone-gebruik.

 9. Dude zegt

  Mobiel internet in Nederland is over het algemeen veelste instabiel, en traag. Ik verbaas me hoeveel de Nederlandse consument pikt van al die providers. We hebben niet eens 4G (duitsland, usa en rusland bv allang!), en ze laten ons voor een matige 3G verbinding steeds meer ophoesten………

 10. Otto zegt

  r
  Ruim 20 jaar ervaring. KPN werkt altijd en bijna overal. Combineer dat met een van de laatste smartphones van Nokia, bv. de N8-00 met Belle en je bent een fractie trager dan de Iphones, Samsungs, HTC’s en ander mooi onbetaalbaar bling-bling “must have”spul. Maar ’t werkt altijd en is zeer stabiel. Per saldo ben je dan vaak nog sneller ook.

Praat mee