Maak kennis met TouchWiz op de Samsung Galaxy Ace Plus

samsung-galaxy-ace-plus-touchwiz-1-201x300 Maak kennis met TouchWiz op de Samsung Galaxy Ace PlusTouchWiz. Je kunt geen artikel lezen over een Samsung telefoon met Android of de naam TouchWiz komt voorbij. Maar als Android het besturingssysteem van de Samsung Galaxy Ace Plus is, wat is TouchWiz dan?

TouchWiz is Samsung’s eigen interface, die door de Koreaanse fabrikant op alle Galaxy toestellen (behalve de Galaxy Nexus) standaard wordt geïnstalleerd, bovenop de bedieningsinterface van Android zelf. De voornaamste reden hier voor is, dat Android zelf eigenlijk stiekem helemaal niet zo gebruikersvriendelijk is. Van zichzelf is Android een vrij complexe – wél uiterst flexibele – interface, waarin je soms een beetje moet zoeken voordat je de weg vindt.

Om jou dit als gebruiker te besparen heeft Samsung TouchWiz gemaakt – een veel mooiere en duidelijkere interface. Hierdoor krijg je op de Galaxy Ace Plus dus wél alle mogelijkheden die een Android telefoon biedt, maar zonder de complexe bediening. Denk hierbij aan een mooier afgewerkte email en SMS applicatie, mooiere klok- en weerfuncties, en een kalender die zowel overzichtelijker is, alsook makkelijker te beheren.

Maar TouchWiz kan zelfs een aantal dingen die Android niet kan – bijvoorbeeld widgets op het startscherm die je zo groot of klein kunt maken als je zelf wilt, of je verschillende startschermen een andere volgorde geven.

[nggallery id=3]

 

Kortom: voor de gebruiker is TouchWiz een erg fijne en goeduitziende manier om alle mogelijkheden van een Android smartphone ten volle te benuttenn. Voor een korte rondleiding (in het Engels) door de TouchWiz interface van de Galaxy Ace Plus kun je HIER terecht.

Galaxy deal tips

Praat mee