Galaxy S2 leent zijn scherm aan…. Nokia?

nokia-galaxy-s2-super-amoled-plus-300x134 Galaxy S2 leent zijn scherm aan.... Nokia?Wie de laatste dagen de Consumer Electronics Beurs in Las Vegas heeft gevolgd, heeft ongetwijfeld iets meegekregen van de introductie van de nieuwe Nokia Lumia 900. Dat Nokia al een tijdje aan het zwalken is op smartphone gebied is bekend – hoewel de meeste mensen het er wel over eens zijn dat de nieuwe Lumia toestellen – de 800 en 900 met name – er van buiten wel erg goed uitzien.

Maar wat schetste toch wel enigszins onze verbazing? Ondanks het feit dat Samsung tot nu toe de Super Amoled Plus technologie van de Galaxy S2 braaf voor zichzelf heeft gehouden, heeft het er alle schijn van dat Nokia’s nieuwe Lumia 900 beschikt over precies hetzelfde scherm: een 4.3 inch diameter, een resolutie van 800 bij 480 pixels, en een Amoled technologie zonder de bekende Pentile Matrix subpixel layout. En laat de ‘Plus’ in Super Amoled Plus nu net voor dat laatste staan: Amoled maar dan met een reguliere RGB subpixel matrix.

Het is voor een Galaxy S2 blog natuurlijk niet zo zinvol om willekeurig maar iets te roepen over een nieuw Nokia toestel, maar bij deze willen wij er ons toch wel aan wagen: de Nokia Lumia 900 heeft een erg mooi scherm (als is het een jaar na de S2)!

(met dank aan TheVerge en Tweakers)

 

Galaxy deal tips

Reacties

  1. zegt

    Zo verdien je als Samsung niet alleen aan jou eigen producten maar ook nog eens aan de producten van de concurrent. Dat is slim! Zo krijg je nog meer geld voor de ontwikkeling van nieuwe producten!

Praat mee