Dual Sim Galaxy S2 komt uit in China

samsung-galaxy-s2-duos-226x300 Dual Sim Galaxy S2 komt uit in China

Hoewel het niet erg relevant is voor de Nederlandse markt, vonden we het toch grappig dat Samsung zowaar een dual sim versie van de bekende Galaxy S2 gaat lanceren – de Samsung Galaxy S2 Duos.

Normaal gesproken biedt Samsung alleen een aantal goedkopere toestellen aan in een dual sim variant, maar nu lijken de beste Koreanen opeens bedacht te hebben dat iemand die een dual sim smartphone nodig heeft misschien ook wel een toptoestel wil gebruiken. Geen heel raar idee natuurlijk. Maar vooralsnog komt de Galaxy S2 Duos alleen in China op de markt – en lijkt qua vormgeving zelfs enigszins leentjebuur te hebben gespeeld bij de Galaxy Nexus.

Zoals gezegd – voor de Nederlandse smartphone bezitter is dit geen nieuws. Maar natuurlijk is de vraag op zich wel interessant. Wat denken jullie, zou er in Nederland een markt(je) zijn voor een dual sim high end smartphone?

(met dank aan UberGizmo)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. ArjenP zegt

  Peter, aan de andere kant kun je jezelf ook afvragen waarom je prive met de zakelijke telefoon zou gaan rondlopen en waarom je tijdens werk met de prive telefoon zou moeten rondlopen?

  • pbroeders zegt

   Zakelijke telefoon mag alleen gebruikt worden om zakelijk te bellen, en klanten mijn prive nummer geven, daar begin ik dus niet aan. Vandaar 2 telefoons he.

 2. zegt

  Even rondkijkend in mijn omgeving zijn er toch best veel mensen die met twee mobieltjes op zak lopen. Meer dan je denkt! Een dual sim heeft volgens mij dan ook wel een toekomst, zeker als dit ook nog eens een heel compleet toestel is zoals de SGSII.
  Toch zijn er ook wel belemmeringen te bedenken. Een werkgever zal er niet om zitten te springen dat je met het zakelijke toestel ook prive gaat bellen. Ook zijn er steeds meer werkgevers die het prive gebruik van telefoon en internet tijdens het werk verbieden. Toen ik nog in loondienst werkte had ik echter graag een dual-sim toestel willen hebben. Toen liep ik dus ook met twee telefoons. Als ondernemer heb ik nu nog maar één toestel (S2) en één telefoonnummer. Altijd en overal bereikbaar, heerljk!

 3. ArjenP zegt

  Heeft iemand al ervaring met het gebruik van een SGS2 met 2 simkaarten en een magic-sim device?
  Ik heb de site bekeken maar mede vanwege het ontbreken van de benodigde videos heb ik niet alleen nog vragen over de werking maar ook over de plaatsing en dan in het bijzonder vanwege de beschikbare ruimte op en onder de batterij, ik hoop dat er iemand is die zijn ervaring kan en wil delen, uiteindelijk zou dit een goede oplossing kunnen zijn voor een scheiding tussen prive en zakelijk met maar 1 toestel.

  • jwq zegt

   Beste ArjenP, volgens mij wel, n.a.v. de gebruikerservaringen in dat forum. Bijv.

   It fits very well… It’s a slightly snug fit but is in no way an issue at all.

   😉

 4. lexie zegt

  klinkt goed,misschien een stomme vraag maar werken ze allebei dan te gelijk? Of moet je kiezen welke je dan gebruikt. Heb namelijk van me werk kpn en zelf vodafone

  • jwq zegt

   Volgens de handleiding en ervaringen op dat forum, moet je tussen de 2 sims schakelen, dus er is er altijd maar 1 actief. Schakelen gaat op 2 manieren, via een menu’tje of via kiezen van 001 of 002…..
   Door doorschakelen bij “niet bereikbaar” naar de andere sim in te schakelen, komen bellers naar de niet actieve sim natuurlijk altijd bij de actieve sim binnen indien je dat wilt…

   • lexie zegt

    Bedankt voor je info, jammer dat ze niet beide actief zijn. Even over nadenken, dat doorschakelen is misschien dan wel een optie.

 5. ArjenP zegt

  Beste jwq, zoals aangegeven heb ik nog steeds nergens op deze site kunnen zien op welke wijze deze dubbele sim in het toestel wordt geplaatst, gezien de ruimte onder en boven de batterij is dit voor mij nog steeds een vraagteken, ik vraag me daarom ook af waarom de videos op de door jou genoemde site nog steeds ontbreken, een dergelijke video zou een hoop duidelijkheid verschaffen, nu dus maar afwachten tot de eerste gebruiker van een dergelijk device zich hier laat horen!

 6. Herman zegt

  Dat zou een regelrechte hit worden, zeker weten. Verlang er al jaren naar, heb ook verschillende geprobeerd maar het gemis van een smartphone doet me toch weer overstappen op twee telefoons. Dus nu maar met een BB en S2 op stap

 7. pbroeders zegt

  Rijst wel de vraag hoe het zit met bellen vanuit je contacten lijst uit je telefoon geheugen ? Weet de telefoon dan automatisch vanaf welke sim er gebeld moet worden ?

 8. Sid zegt

  Die dual sim lijkt me handig…. maar zou er nu niet direct een nieuwe voor kopen.

  Die adapter wel leuk…..al vraag ik me af of je de foon ervoor moet rebooten als je van card wil veranderen.
  Want dan kan je evengoed de sim vervangen , zo lang duurt dat nu ook weer niet op de S2.
  IK heb mijn BE kaart maar als ik in NL ben dan gebruik ik een vodafone pre-paid omdat dat veel goedkoper is dan 🙂

 9. ArjenP zegt

  Ter info: device ontvangen en geplaatst, plaatsing erg moeilijk, door gezamelijke hoogte van simkaart en device schuiven ze erg moeilijk in de houder van het toestel, na herstart toestel blijkt simkaart niet te worden gezien, oorzaak probleem is niet duidelijk, vraag om oplossing neergelegd bij MagicSim.

  Wordt vervolgd………..!

 10. ArjenP zegt

  heb nieuwe sim adapter mogen ontvangen, deze werkt prima, schakelen tussen beide sims gaat snel en eenvoudig en helemaal met een koppeling op de startpagina, bellen en sms-en loopt helemaal zoals het hoort, nog op te lossen problemen: op beide sims wordt gebruik gemaakt van de contacten op de telefoon, moet nog even uitzoeken hoe ik per sim gebruik kan laten maken van contacten op bewuste sim, ook moet ik voor de 2e sim nog ergens het mailadres van mijn werk plaatsen zodat ik deze mail kan ontvangen, hoe, wat & waar ben ik nog aan het uitzoeken, wordt vervolgd………….

 11. ArjenP zegt

  heb het geprobeerd en inmiddels tot de ondekking gekomen dat het (bij mij) niet werkt, ik krijg het niet voor elkaar dat bij wisselen tussen beide simkaarten ook wordt gekozen voor de bijbehorende contacten op de sim, vanwege prive en zakelijk gebruik is dit voor mij wel een vereiste, met het advies van leverancier om dan maar de contacten van beide kaarten op het toestel te zetten kan ik niks, ik wil per sim alleen de bijbehorende contacten zien.

Praat mee