Samsung Galaxy S3 concept duikt op (update 27 dec)

samsung-galaxy-s3-concept-groot-270x300 Samsung Galaxy S3 concept duikt op (update 27 dec)

Samsung Galaxy S3 concept: echt of nep?

Update 27 dec: inmiddels is duidelijk dat dit concept niet van Samsung afkomstig is, maar van de website Concept-Phones.com. Het ontwerp kwam aan het licht via een Russische website, waarna Samsung Rusland liet weten dat het hier niet om een concept uit eigen keuken gaat. Wat ons betreft jammerdebammer, maar natuurlijk niet verrassend. Wel beginnen we inmiddels aardig door onze korrels zout heen te raken – het wordt tijd voor solide, betrouwbare informatie.

Eerdere bericht:

Het is bijna 2012, dus het aftellen naar de Mobile World Congress (27 februari t/m 1 maart in Barcelona) kan beginnen. Wij verwachten dan ook dat we de komende twee maanden stukje bij beetje iets meer te weten zullen gaan komen over de nieuwe Samsung Galaxy S3 – zo vlak voor een bekendmaking lekt toch meestal meer informatie vroegtijdig uit, tenslotte.

Vandaag dook er uit het niets een heel aardig concept plaatje op – de grote vraag: echt of nep? Hoewel wijzelf geneigd zijn om te zeggen ‘nep’ – alles lijkt net iets teveel samengesteld te zijn uit plaatjes van de Galaxy S2, de Galaxy Note en de Galaxy Nexus, en een bekende insider verklaarde het plaatje ook al nep – zijn er toch een aantal punten die, mocht de afbeelding onverhoopt toch echt zijn, opzien baren.

Zo lijkt het achterkant op het plaatje namelijk eerder van metaal te zijn dan plastic – iets wat wij al eerder voorspelden. Tevens zien we naast de camera naast een LED flitser iets wat verdacht veel lijkt op een Xenon flitser. En aan de rechterzijkant van het toestel zitten twee knoppen. Dit zou betekenen dat er misschien een hardware camera knop aanwezig is.

Wat misschien nog wel het meest opvalt is de bijna ontbrekende rand langs het scherm (de bezel). Dit staat al enige tijd op de verlanglijst van gadget fanatici, maar blijft technisch toch erg lastig te realiseren. Maar als één fabrikant in staat is om met een dergelijk hoogstandje te komen is het op dit Samsung.

Op het scherm zien we natuurlijk Android 4.0 Ice Cream Sandwich, en als, áls, de afbeelding echt is zien we nu ook voor het eerst TouchWiz 5.0. Hardware knoppen zijn sinds Android 3.0 en 4.0 overbodig, en dus zien we onderin de software navigatietoetsen die gewoon op het scherm staan. Echter, we zien niet de standaard Android navigatietoetsen, maar mogelijkerwijs dus Samsung’s eigen TouchWiz variant. En waar de grote klok met weer-weergave vandaan komt is natuurlijk een raadsel – tenzij dit een nieuwe widget is in TouchWiz 5.0.

Al met al is dit een afbeelding om met een flinke korrel zout te nemen – maar owee als het allemaal wel echt is: dan lijkt Samsung in 2012 de technische voorsprong op de concurrentie nog eens een flink eind uit te bouwen – en eindelijk van de plastic behuizingen af te stappen.

Nogmaals, het zal wel een ‘fake’ zijn, maar dromen mag natuurlijk. Fijne kerst!

(met dank aan @Sammobiles en @Gauravh1)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Rik zegt

  ik zeg: zeker nep… aangezien ze de vorige keer allemaal apple op hun kop kregen met ge GS2, en deze daar zegmaar 98% op lijkt alleen dan zonder off-screen buttons. denk niet dat ze dat zo nog een keer doen dan.

  • Vinay zegt

   Ugh gaan we weer… Ja het is ook een smartphone <– overeenkomst

   Nee het heeft geen home button
   Nee het heeft geen 4 inch scherm, maar een 4,65 scherm
   Nee het heeft niet dezelfde pixel dichtheid maar heeft een dichtheid van 1920×1280

   Nou blij -_- pff

Praat mee