Galaxy S2 customization: een voorbeeld

SC20111205-221508-300x180 Galaxy S2 customization: een voorbeeldIn iedere review van iedere Android telefoon – zoals de Samsung Galaxy S2, dus – valt het te lezen: Android is een uitermate flexibel besturingssysteem, waarin ieder detail aan te passen is aan de wens van de gebruiker. En toch krijgen wij met enige regelmaat de vraag: ‘wat wordt daar dan mee bedoeld?’ Natuurlijk, een leuke wallpaper instellen is zo gepiept, maar dat is natuurlijk maar één van de meer voor de hand liggende opties. En dus hebben we besloten een Galaxy S2 uit redaktionele kring als voorbeeld te nemen voor wat er allemaal mogelijk is, zeker als je besluit Samsung’s TouchWiz interface even in de koelkast te zetten.

Wij zijn ons ervan bewust dat smaken verschillen – de screenshots hieronder dienen dus slechts als voorbeeld, of mogelijkerwijs ter inspiratie. En eerlijk is eerlijk – het voorbeeld toestel is geroot, en voorzien van een custom ROM, dus een aantal aanpassingen zijn niet zonder meer te doen. Maar, zoals gezegd, het gaat erom dat we een idee geven van de mogelijkheden.

En voor de volledigheid geven we nog even de relevante details (voor wie het wil weten):

– Launcher: Go Launcher Ex (gratis in de Android Markt) – gratis, snel, soepel, en met eigen widgets voor o.a. Twitter, Facebook, Agenda, etc.

– Weather & Clock: HD Widgets (€ 1,49 in de Android Markt) – erg strakke klok en weer widget, met veel verschillende weergave mogelijkheden

– Lockscreen: WidgetLocker (€ 2,25 in de Android Markt) – simpel, flexibel, en effectief

– Rom: VillainRom 3.0 (Android 2.3.5) (zie XDA) – installatie alleen mogelijk na rooten

– Theme: Clear Glass S2 (zie XDA, inclusief foto’s hoe TouchWiz eruit ziet met deze theme) – installatie alleen mogelijk na rooten en als je VillainRom hebt geïnstalleerd – TouchWiz krijgt een semi-chique transparent uiterlijk (niet zichtbaar hier), de statusbalk krijgt andere icoontjes, evenals het notificatie scherm

Natuurlijk zijn we benieuwd naar meer voorbeelden, dus wie zijn screenshots wil delen nodigen wij uit om hieronder zijn/haar links te plaatsen – helaas kunnen wij geen foto-upload mogelijkheid bieden op deze blog, maar er zijn genoeg mogelijkheden om foto’s te plaatsen en een link te copy/pasten.

[nggallery id=8]

(met dank aan de eigenaar van het toestel)(die níet in Gilze-Rijen woont)

(en voor de volledigheid maar weer eens: wij zijn niet aansprakelijk voor hetgeen onze bezoekers met hun Galaxy S2 telefoon doen!)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Roy zegt

  Best mooi. Maar het moet gewoon gratis zijn!
  Hopelijk bij Android 4.0 deze opties wel.

  Maar de nieuwe firmware update ga ik alleen downloaden als het goed werkt…

 2. zegt

  Mooie voorbeelden. Ik vind het een sterk punt van Andoid dat er voor elk gebruikersniveau passende customizing opties bestaan:) (Van simpelweg een wallpaper wijzigen tot een custom ROM flashen)
  Ikzelf gebruik GoLauncherEx met een klok van ‘Beautiful widgets’ en daaronder ‘pure calendar widget’ op m’n startscherm. Heb helaas geen screenshots paraat.

  @Roy:
  Ik ben het absoluut niet met je eens dat het allemaal gratis moet zijn. Het maken en onderhouden van dit soort software kost dagen/weken/maanden hard werken. Het lijkt me niet meer dan reëel dan dat iemand die zoiets onderneemt er een vergoeding voor vraagt. (Zeker als een ontwikkelaar er z’n brood mee moet verdienen)
  Veel software is die paar euro meer dan waard.

 3. SmokingAgain zegt

  Van welke launcher/theme zijn de screenshots?

  Ik heb nu zelf ADW Launcher EX deze ziet er ook heel mooi uit en is nu voor maar 10 cent te krijgen in de Android Store. Hij staat ook onder de kerst aanbiedingen. Mischien een leuke tip.

 4. Tjerk zegt

  Kan iemand mij vertellen welke wallpaper er in het beschreven voorbeeld wordt gebruikt? Ik heb gezocht op ‘blue ribbon’, maar kwam de betreffende wallpaper niet tegen.

Praat mee