Android 4.0 Ice Cream Sandwich te zien op een Galaxy S2 (update 8 december)

Update 8 december:

Eerder zagen we al een extreem ruwe versie van de allernieuwste Android versie op de Samsung Galaxy S2. Inmiddels zijn we alweer een paar weken verder, en is het CyanogenMod team hard opweg om haar eigen ROM voor de Galaxy S2 met Android 4.0 te knutselen. En dit keer valt er al een stuk meer te zien.

Bedenk wel dat in het onderstaande filmpje een Android versie zonder TouchWiz te zien is –  de officiële Samsung update naar Android 4.0 zal mogelijkerwijs voorzien zijn van een geheel vernieuwde TouchWiz interface.

Oorspronkelijke bericht:

galaxy-s2-android-ics-port-300x254 Android 4.0 Ice Cream Sandwich te zien op een Galaxy S2 (update 8 december)

Eerder wisten wij als één van de eersten te melden (HIER) dat de Samsung Galaxy S2 misschien al begin 2012 een update zal krijgen naar de allernieuwste versie van het Android besturingssysteem, Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Vorige week gaf Google de broncode vrij van haar nieuwste Android reïncarnatie, en dus sloten alle fanatieke developers zichzelf de afgelopen dagen op met een computer, een stuk of wat S2’s, en een flinke pot koffie. Het resultaat: een beperkt functionele maar wel werkende Android ICS op de Galaxy S2! Dus hoewel het er naar uitziet dat we nog zeker een paar maanden moeten wachten op de officiële update, zal het waarschijnlijk ruim voor die tijd al mogelijk zijn om het toestel al ‘clandestien’ te updaten. Overigens liet ook Cyanogen, de ontwikkelaar van de bekende CyanogenMod ROM weten keihard aan het werk te gaan om zo spoedig mogelijk een ROM te bakken met Android 4.0 als basis.

In tegenstelling tot de updates die tot nu toe onze Galaxy S2 bereikten – Android 2.3.4 en Android 2.3.5 – zal de sprong naar Android 4.0 flink wat groter zijn. Google heeft het een en ander verbouwd, zowel voor als achter de schermen. De vraag is dan ook wat Samsung met haar TouchWiz interface gaat doen, omdat een aantal belangrijke mogelijkheden van TouchWiz – zoals widgets waarvan je de grootte zelf kunt aanpassen – al in Android 4.0 zelf zitten.

Voorlopig zijn wij het meest benieuwd naar de hardware acceleratie. Hoewel de Galaxy S2 over een beest van een grafische processor – de ARM Mali 400 – beschikt, wordt deze in Android 2.3 nog niet gebruikt om de gebruikersinterface weer te geven. Dit gebeurt wel in Android 4.0 – met als resultaat een nóg snellere, soepelere gebruikerservaring. Niet dat deze op dit moment niet snel en soepel is – maar juist daarom zijn wij erg benieuwd.

Hieronder zie je in ieder geval de eerste stapjes van de Galaxy S2 op het nieuwe, gladde ijs (cream sandwich).

(met dank aan TheVerge, @aospsgs2, en @cyanogen)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. zegt

  Nog geen vuurwerk maar ik ben er van overtuigd dat wij hier nog veel meer gaan zien en horen. Na een update heb je toch het idee dat je toestel weer nieuw is 🙂

 2. Vince zegt

  LMAO … Hahaha
  Ben nog steeds aan het wachten op de update naar 2.3.4 die “al” in augustus zou komen … Ik verwacht eigenlijk dat de S2 al lang unsupported is geworden bij samsung.
  Meest brakke toestel dat ik ooit had overigens.

 3. tonytrimb zegt

  Filmpje ziet er niet uit zeg! en het geluid is ook waardeloos. niets van te maken.
  smalen verschillen, maar door deze update ga je weer een stap terug en is je accu veeeel sneller leeg als ze grafisch nog meer gaan accelereren. o ja en voorlopig heeft 4.0 nog geen flash!!!! Wie wil dit nou!!???
  je mist een stuk scherm, door de knoppenbalk op je scherm. (vaste knoppen werken niet meer!)
  blijf gewoon nog even bij 2.3.5 en w8 tot android en samsung met iets beter komt want dit is niet af en bedoelt voor tablets of de nieuwste telefoons.
  suc6

  • Arthur Dent zegt

   Als het goed is betekent meer hardware acceleratie juist minder energiegebruik, door verbeterde efficientie. En de navigatie knoppen zullen in de uiteindelijke versie niet zichtbaar zijn als een telefoon over hardware knoppen beschikt, zodat deze nog steeds gebruikt zullen worden en het geen ruimte op het scherm kost 🙂

  • Sebastiaan Franken zegt

   Geen flash is niet de schuld van Samsung of Google maar van Adobe, aangezien die aangegeven hebben dat ze geen heil meer zien in het ontwikkelen van Flash voor mobiele apparaten. Dit is ergens logisch want er is geen grotere batterijgebruiker dan de Flash plugin, en aangezien YouTube overgaat op HTML5 video tags (die hetzelfde doen, maar dan zonder plugin) is het voor Adobe niet meer haalbaar om (kostbare) ontwikkelaars ergens aan te laten werken wat toch niet meer nuttig/van deze tijd is.

 4. Erik zegt

  Ik ben benieuwd. In elk geval is de noodzaak voor firmware updates vanwege bugs nu weg. De laatste versie xwkj3 is nu eindelijk stabiel. Geen battery bug en ook geen dubieuze wake lock issues meer. Dus tijd genoeg.

 5. Ramon zegt

  Ik weet niet maar die KNOPPENBALK die jij bedoelt zit er nu ook al! Of wilde je zeggen dat jij niet de vier icoontjes onderin je scherm hebt staan? Deze zien er bij ICS gewoon anders uit en het zijn er vijf geworden! Ik hoop echt dat deze update z.s.m. gereleased word voor het beste toestel dat ik ooit gehad heb!

 6. Roy zegt

  Als mijn Galaxy s II Er straks zo uit komt te zien…
  Mjah ik vindt die 4.0 Niet echt mooi.
  Je herkent de Galaxy s II Aan het menu zeg maar niet zo meer…

 7. Ubelz zegt

  Ik hoop dat je doe google balk er boven in kan uitschakelen want ik vin het er niet uitzien. Verder ben ik heel benieuwd naar 4.0.

 8. Deniz Fehmi zegt

  Nou ik vind Ice Cream Sandwich wel geweldig, maar wat heb ik een hekel aan TOUCHWIZ of SENSE van HTC
  Laat ons gewoon android gebruiken!!
  en laat alle onzin eruit

 9. GalaxysII zegt

  Wat moet je er van zeggen…
  Ik zelf vindt hem niet echt mooi…
  Mischien wel wat meer opties maar het is gewoon te veel op 1 pagina zeg maar zoals je ziet bij ; instellingen…. Beetje donkerblauw met zwart en wit…

  Kun het niet mooier?

  Vindt oude software mooier

  • tonytrimb zegt

   Helemaal mee eens, en bij de oude doet alles het 😉
   knap werk, maar ik w8 liever op de officiele 4.0
   Daar zijn ze vollop mee bezig, en is niet zo eenvoudig als het lijkt ivm hardware verschillen van de proccesor .

 10. steef zegt

  Heb de Alpha 9 zelf ook al getest, veel werkt goed alleen de mic en camera doen het nog niet. Gezien de problemen met de mic kan het nog wel even duren voordat er een volledig werkende ROM van ICS komt voor de SGS2. Ik wacht dus nog rustig af op een goed werkende Beta voordat ik em ga gebruiken.

 11. zegt

  Ik ben blij te zien dat er veel functionele verbeteringen zijn doorgevoerd en dat er minder aandacht is besteed aan het oppoetsen van de user interface. De user interface kan iedereen lekker naar eigen smaak in gaan richten met een mooie launcher. Ik denk dat 4.0 een goed begin van 2012 wordt!

 12. Durk de Vries zegt

  Mensen, ik weet dat mijn vraag niet op het bovenstaande slaat maar ik zou graag weten hoe ik een internet radio verbinding krijg op min Galaxy de gewone radio doet het wel op het toestel, welke instelling moet ik aan passen en hoe te doen.

  alvast bedankt.

 13. sam zegt

  Durk, als ik het goed begrijp wil je van de fm-radio een internetradio maken? Dit is onmogelijk. voor een internetradio app raad ik je aan om eens in de market te zoeken. Ofwel naar de website van de radio gaan die je wil luisteren met je gsm, vaak wordt er op de site zelf streaming aangeboden.

 14. GalaxysII zegt

  Vandaag even bij de Mediamarkt geweest.
  En ja hoor
  Daar lag de nieuwe NOTE! En de nieuwe NEXUS!

  Wat een mooie telefoons!

  Note was nog wel best aan de grote kant voor aan je oor..
  Verder echt mooi ding.

  Nexus Met Android : 4.0 Ziet er wel beter uit dan op video’s op internet. Maar mooi…. Hmmm

  groetjes!

 15. Roy zegt

  Hoi mensen!
  Hier in huis een Samsung Nexus S.
  Hij kreeg update binnen.
  Dus maar geinstalleerd.
  En toen :

  Android : 4.0.3
  Telefoon is wel sneller. Veel blauw.
  -Camera is vernieuwd. ( Met Panoramafoto’s )
  -Sneller.
  -Start op zoals het filmpje van Youtube

  Ziet er opzich best goed uit. Maar voor de S2 Twijfel ik wel.

  Groetjes Roy

 16. Dennis zegt

  Voor mijn s2 net een updaten gehad, android 2.3.6 deze update is voor spraakherkenning voor bijvoorbeeld te zoeken met google. Werkt prima.

 17. deli zegt

  Na het update naar 2.3.6 valt mijn telefoon telkens uit en start weer opnieuw! Deze gaat wel over als ik mijn geheugenkaart uit haal! Ben benieuwd naar deze nieuwe update..

Praat mee