Samsung Galaxy S3: hooooooge resolutie display?

galaxy-s3-beyond-hd Samsung Galaxy S3: hooooooge resolutie display?

De lancering van de Samsung Galaxy S3 is pas over – op zijn vroegst – een maand of vier, en de geruchten zijn dun gezaaid. Maar wie goed zoekt, vindt af en toe een snippertje informatie die de verbeelding prikkelt.

Eén van de brandende vragen betreffende de Galaxy S3 is natuurlijk welk scherm Samsung deze keer uit haar mouw gaat toveren. Onlangs maakt de Koreaanse fabrikant al de sprong naar 720p HD schermen in de Galaxy Note en de Galaxy Nexus – Super Amoled HD. Deze schermen maken echter gebruik van de Super Amoled techniek, met een zogenaamde Pentile Matrix, met twee keer zoveel groene als blauwe en rode subpixels. In de Galaxy S2 bracht Samsung hier een flinke verbetering in aan, door het aantal subpixels weer in balans te brengen: Super Amoled Plus. Wie een beetje logisch nadenkt, zou nu kunnen concluderen dat de Galaxy S3 straks komt met een Super Amoled HD Plus (drie keer woordwaarde?) scherm – met andere woorden: het scherm van de Galaxy S2, maar dan met een 720p HD resolutie.

Maar waarom duikt dan de rechts afgebeelde, geheimzinnige Twitter conversatie op? Gauravh1 is Samsung insider, en weet vaak dingen die nog niemand anders weet – of in ieder geval dingen waar anderen hun mond nog over dicht houden. En hij beweert nu dus dat de Galaxy S3 een scherm gaat krijgen die qua resolutie nog een stap verder gaat dan HD – hoewel dit voor hem nog niet 100% bevestigd is.

Op zich komt dit prima overeen met allerlei andere vage geruchten die we hier al eerder vermelden (z0als DEZE), dus wie weet….

Dit is in ieder geval de fase waarin we nog zo weinig weten over het nieuwe toestel dat dromen is toegestaan, en ieder fantastisch gerucht de verbeelding prikkelt. Leuk toch?

(met dank aan @gauravh1 en @yogi_77)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee