Android 2.3.6, anyone? (update 30 november: daar is ‘ie al!)

samsung-galaxy-s2-android-236-update-300x88 Android 2.3.6, anyone? (update 30 november: daar is 'ie al!)Update 30 november: deze keer hoefden we niet lang te wachten op het uitrollen van de nieuwe firmware update. Android 2.3.6 is gearriveerd via Kies! Voor zover nu te zien gaat het om een update voor toestellen zonder provider-specifieke firmware, en voor KPN toestellen. Hopelijk kunnen ook mensen met een Vodafone en T-Mobile versie spoedig aan de bak, via Kies of mogelijkerwijs via de ingebakken update mogelijkheid (Instellingen -> Over het toestel -> Software-update).

(met dank aan @SamKiesUpdates en Johan en August voor het melden)

 

android-236-galaxy-s2-300x123 Android 2.3.6, anyone? (update 30 november: daar is 'ie al!)

Hoe je het ook wendt of keert, Samsung zit niet stil op update gebied – in ieder geval niet op Galaxy S2 update gebied. De laatste tijd kregen we al de Android 2.3.4 en 2.3.5 update voor de kiezen, en nu duiken de eerste tekenen alweer op van een update naar (telt u nog mee?) Android 2.3.6.

Maar voordat we nu enthousiast ‘BINGO’ gaan roepen: begin volgend jaar verwachten we ook al een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Dus wie echt absoluut altijd de allernieuwste firmware versie op zijn toestel wil hebben, kan binnenkort weer aan de slag. Maar wie het constante ge-Kies nu wel even gezien heeft, kan wat ons betreft rustig wachten op de Android 4.0 update.

Laten we niet op de zaken vooruit lopen – schijnbaar is Samsung van plan de 2.3.6 update te rollen, maar we weten op dit moment nog niet wanneer, of waar. Maar we melden het toch even…

(met dank aan SamMobiles)

Update: wie op 100% veiligheid gesteld is moet de update toch overwegen. In Android versies tot en met 2.3.5 zou een bug zitten, waardoor het mogelijk is toegang te krijgen tot de ‘root’ van het Android systeem – een mogelijk zwak punt in de beveiliging dus. Of de Galaxy S2 ook getroffen is door deze bug is nog maar de vraag, aangezien deze tot nu toe alleen is gevonden op toestellen met een specifiek type grafische processoren – een type wat niet in de S2 te vinden is. Maar wie het zekere voor het onzekere wil nemen zit zeker goed met de Android 2.3.6 update – zodra deze uitgerold wordt, uiteraard.

(met dank aan Tweakers en Joost!)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. zegt

  Ik zou zowiezo updaten naar Android 2.3.6. als je de kans krijgt, en zeker niet wachten tot versie 4.0 (Ice Cream Sandwich). In 2.3.6. wordt namelijk een behoorlijk ernstige bug ( = fout in de software) verholpen die ervoor kan zorgen dat mensen/bedrijven met foute bedoelingen je toestel kunnen overnemen zonder dat je het merkt.

  Artikel met meer informatie:
  http://tweakers.net/nieuws/78274/kernelbug-android-maakt-verkrijgen-roottoegang-gemakkelijk.html

  • Wouter zegt

   Sinds mijn update naar 2.3.6 heb ik het volgende voor: automatisch opnieuw opstarten.
   Nu, voordien (2.3.4) werd bij een aan/uit schakelen van het toestel niet altijd om de pincode gevraagd, vandaar mijn update naar 2.3.6. Dit is wel verholpen maar nu bovenstaand probleem.

   Iemand daar ervaring mee?

   • Dennis zegt

    Ik heb precies het zelfde probleem, ik heb het toestel ook geupdate naar 2.3.6. Ik vond het al raar dat ik soms bij het activeren van het toestel weer opnieuw mijn pincode moest intypen, later kwam ik er dus achter dat hij gewoon elke keer automatisch opnieuw opstart….. Heel raar, ik hoop snel op een update voor dit probleem.

   • Arrow zegt

    Hier hetzelfde probleem. Na update via OTA gaat het toestel om de paar uur in reset. Dus letterlijk uit en direct weer aan. Uiteraard vraagt die daarna om PIN.
    Is er al iemand geweest die hier melding van heeft gemaakt bij Samsung?

    Ik ga iig een support request inschieten.

    (is ook mooi te zien dat die via reset is gegaan want bij batterij-management kun je precies zien hoe lang het toestel al up is).

   • GroeneGrasmat zegt

    Ik heb precies hetzelfde op mijn gs2 na de update naar 2.3.6, maar mijn spontane resets gebeuren enkel en alleen wanneer wifi aan staat en ik het toestel niet actief gebruik.

    • ELV zegt

     dit overkwam mij vandaag ook! voor het eerst heb ik m’n GS2 langere tijd ongebruikt met WIFI ingeschakeld laten liggen en hj heeft zich in ongeveer 2 uur tijd 2x uit en weer ingeschakeld.
     ondertussen enkele apps die ik recent heb geinstalleerd weer verwijderd – voor de zekerheid, maar het kan dus goed zijn dat zij niet de boosdoensers zijn.
     Ik ben benieuwd of iemand de oorzaak kan achterhalen.

  • Jelle zegt

   Hoi iedereen,

   Kunnen jullie me verder helpen? Ik heb een S2 gekocht in oktober en elke keer als ik mijn telefoon via Kies verbindt, geeft Kies aan : ‘uw apparaat ondersteunt geen firmwareupgrades via Kies’. Ik heb al veel emailverkeer gehad met Samsung maar zij kunnen dit probleem niet verhelpen, het zal wel aan je computer liggen. Dat kan niet, want op 3 computers geprobeerd en elke keer hetzelfde liedje. Ik durf niet goed via Odin mijn telefoon te updaten en roep daarom de hulp van jullie in. Ik wil graag dat ik mijn telefoon gewoon via Kies kan updaten. Ik draai nu op Android 2.3.4 en kernelversie:2.6.35.7-I9100XXKG6-CL425236
   [email protected] #2
   Buildnummer: GINGERBREAD.XXKG6

   Hoor het graag van jullie,

   Vriendelijke groet,

   Jelle

   • Joost Egelie zegt

    Ik had hetzelfde probleem. Ik wilde updaten omdat ik de wifi sharing bug had (ook wel batterij drain bug).
    De mijne kwam van The Phonehouse, ik heb hem onder garantie binnen gebracht. Na anderhalve week kon ik hem weer ophalen. Er stond eerst 2.3.3 op, daarna 2.3.5. Dezelfde dag gaf Kies aan dat 2.3.6 beschikbaar was, maar deze typiste ging niet “vanwege een fout” (hoe cryptisch kun je zijn…).
    Via OTA ging het wel: instellingen> over het toestel> software update.
    Nu heb ik ook de reboot bug.

  • Tufan zegt

   Hallo iedereen,

   Ik heb dus een samsung galaxy s 2 aan het eind van 2011 geupdate naar versie 2.3.5. De 2.3.6 is als het goed is uitgekomen en als ik Kies aansluit (nieuwste versie van Kies) zegt hij dat dit ik al de laatste update heb (PDA:KJ3 / PHONE:KI1 / CSC:KI2 (VDF)). Als ik ga naar Instellingen > Over het toestel , staat er gewoon dat het de 2.3.5 versie is. Hoe kan ik hem naar 2.3.6 updaten?

   mvg

   Tufan

 2. Arjen zegt

  Ik snap niet dat iedere keer maar weer worden gesproken over Kies, ik zit probleemloos op 2.3.5 en heb tot nu toe alle updates (2.3.4 en 2.3.5) gewoon op mijn toestel via software-update laten binnenkomen, niks geen toestanden, gewoon aanklikken en de rest gaat automatisch.

  • zegt

   Wees er maar blij mee Arjen. Voor veel anderen geldt dat het niet zo simpel is. Dat heeft weinig te maken met kennis of kunde maar meer met de combinatie software, operating system, registerparameters en toestelversie.

  • bjorn zegt

   Hoi, bij mij ook het zelfde verhaal wat betreft updaten.
   Ik heb ook via software update op het toestel gewoon kunnen updaten naar 2.3.4 en daarna 2.3.5. zonder een hoop problemen.
   aanklikken en de update gaat automatisch

  • Jeroen zegt

   Heb geupdate naar 2.3.5. waar ze blijkbaar een bug met de bluethooth opgelost hebben voor de samsung galaxy. Alleen hebben ze hiermee een bluethooth bug gecreerd voor de s2. Telefoon blijft maar opnieuw opstartten zodra de bluethooth aanstaat :S:S:S:S. Heel erg irritant, en bedankt :@

 3. zegt

  Heb net via Wifi even gekeken en idd en stond een firmware update klaar ………
  37 ,40MB om precies te zijn
  Gewoon even bij instellingen kijken en dan bij Over het toestel dan zie je de update ook wel staan

  Thnx voor de melding

  En trouwens ik gebruik KIES (het programma) niet, want ik heb KIES air op mij Galaxy S2

  • Daan zegt

   Heb net ook geupdate naar 2.3.5 en idd bij mij staat dat tril icoontje er ook constant…nou ja het zei zo. Update ging prima via kies, en ook bij de software update op de telefoon zag ik de update al. Heb toch maar voor de zekerheid de update via kies gedaan. Zie verder nog geen grote verschillen met 2.3.4. 2.3.4 was overigens wel een grote vooruitgang, de baterij ging daarna veeeel langer mee…3 dagen red ik nu zelfs al met regelmatig gebruik!

  • Dennis zegt

   Ga naar instellingen > Geluid > Trillen en kies “Nooit”. Dan verdwijnt het tril icoontje. Het toestel trilt dan niet meer in de stille modus (dat zou je als een nadeel kunnen zien).

   Ook de trilstand maakt geluid, dus waarschijnlijk is het icoontje toegevoegd om aan te geven: “let op, telefoon staat in stille modus, maar zal nog wel trillen bij een oproep oid”

 4. kimbo zegt

  Net geprobeerd een update te doen het ging goed tot 16% en hopa de telefoon doen nu helemaal niks meer.
  firmware moet hersteld worden maar kies ziet met geen mogelijkheid mijn telefoon meer.
  echt belachelijk dat samsung niks aan deze problemen doet.

  • simthadim zegt

   Ik begrijp je frustratie, maar wat wil je dat Samsung hier aan doet? Bij heel veel mensen gaat het goed, bij een paar niet, dit hangt van veel factoren af. Een groot bedrijf kan moeilijk op individuele gevallen ingaan, laat staan een perfect product leveren (dat kan in de huidige markt bijna niet), maar ook kan het gewoon niet).
   Ik zag laatst ook mensen die wilde dat samsung op dit forum zou reageren, ook dat kunnen ze niet doen.
   Oké, KIES is een flutprogramma, maar dat is dan ook een van het weinigen dat ze zo kunnen verbeteren.

   • kimbo zegt

    Onzin ben net bij een serviespunt geweest en hun zeggen dat wel 90 % van de gebruikers last van het programma kies heeft.
    ik betaal 500 euro da’s een hoop geld dus verwacht ik dat je zonder gedoe het toestel kan updaten.
    windows werkt ook gewoon op elke p.c.
    maar goed ik snap nu pas dat je je telefoon ook gewoon buiten kies om kan updaten.

    • Sebastiaan Franken zegt

     LOL. Windows werkt NIET op elke PC standaard. Hoevaak heb je geen extra divers (voor je video kaart oid) nodig? Die vergelijking gaat dus krom.

     Gelukkig heb je Samsung kies helemaal niet nodig om te updaten (aangezien ik geen Windows/Mac heb kan ik het helemaal niet gebruiken), je kunt gewoon via je toestel zelf updaten. Werkt bij mij als een zonnetje en dat ligt niet aan je carrier of wat dan ook maar gewoon aan je instellingen van internet.

     Voor het updaten over draadloos internet is het wel zo handig om gebruik te maken van je eigen access-point en NIET dat van je provider (in leken termen: gebruik je eigen “wifi”)

     • kimbo zegt

      Je zegt zelf al dat je geen windows p.c. hebt dus weet je ook niet waar je over praat.
      windows 7 zoek zelf de drivers voor je op. 😉

 5. Anna zegt

  Bij mij gaat de update tegenwoordig ook gewoon over de telefoon. Volgens mij kan dit bij Vodafone toestellen. Er kwam namelijk na updaten een melding binnen over beveiliging van je toestel via Vodafone. Het duurt meestal wel een maand na uitkomen van een nieuwe update voordat deze via de telefoon gedownload kan worden.
  Kies was voor mij een ware hel. De ene keer probleemloos de andere keer lukte het niet.

 6. simthadim zegt

  Hier een unbranded toestel, gekocht bij hi uit de eerste batch, maar het is mij nog nooit gelukt om OTA te updaten. Ook nu zijn er geen updates.

 7. Erik zegt

  ik zit met de laatste 2.3.5 xwkj3 in de genietfase. Gewoon geen problemen. Ben natuurlijk wel geinteresseerd in performanceverbeteringen. Nog snellere UI zou mooi zijn. Maar ja, dat is natuurlijk ICS.

 8. johan_1978 zegt

  Ik heb de update gedaan via kies omdat bij mij bij update op de telefoon steeds blijft staan dat er geen updates beschikbaar zijn, en via kies dus wel.
  @robbiez bij mij blijft ook dat trilicoon in beeld staan ook na een harde reset en fabrieksinstellingen terug zetten ..

  • Simon zegt

   Heb jij een Nederlandse SGSII? Grote kans dat jij net 2.3.5 erop heb gezet, want KIES geeft nog geen melding hier. De nieuwste is
   PDA:KJ3 phone:KI4 CSC:KJ1 (XEN)

 9. Erik zegt

  op xda was al een Nederlandse 2.3.6 rom (xwkk2). Net geupdate en geroot. Rooten was weer als vanouds met insecure kernel. De zergrush exploit werkt namelijk niet meer. In dit geval geroot m.b.v. de insecure kernel versie xwkj2 omdat xwkk2 nog niet in insecure uitvoering beschikbaar was. Het lijkt erop dat de schermen wat sneller schuiven.

 10. johan_1978 zegt

  Net op mijn S2 via kies de update naar 2.3.6 gedaan .. bij mij krijg ik bij software update : Geen update beschikbaar en via kies krijg ik dat wel …

  Johan

  • Simon zegt

   Ik heb exact hetzelfde, OTA updaten heb ik nog nooit gekund (KPN, unbranded 1e batch).
   Wel leuk dat KIES nu een melding geeft dat er een update is zonder dat ik mijn telefoon hoef aan te sluiten 🙂

 11. Galaxy S2 zegt

  Net de update naar 2.3.6 gedaan, telefoon is nu al 2 keer in 30 minuten vanzelf opnieuw opgestart en dat terwijl de telefoon hier gewoon naast mij op tafel ligt.
  Had hier met de vorige versies helemaal geen last van..
  Erg vervelend zo..

   • Kili zegt

    Ik heb ook een GS2 (Hi) en altijd via Kies geüpdatet naar 2.3.4 en 2.3.5 en daarna ook naar 2.3.6.

    Daarna ook de problemen gekregen die jullie allemaal beschrijven: soms wel binnen een uur 3x automatisch opstarten en soms zijn alle icoontjes van mijn apps van mijn startpagina’s op de te telefoon weg. Dan moet ik hem helemaal uitdoen en opnieuw opstarten.

    Erg vervelend. Ik ben naar KPN Business centre geweest. Zij gaven aan dat 2.3.6 deze problemen geeft (via Kies aangeboden) en zeiden dat ze een andere versie 2.3.6 konden installeren.

    Heb ik laten doen (natuurlijk niet alle instellingen op dezelfde wijze terug 🙁 ), maar het helpt niet.

    Ik heb nu twee virusscanners erop gezet, maar dat helpt ook niet…

    Vorige week eindelijk een week lang geen start-ups, maar nu bijna elk half uur.

    Wie heeft al een oplossing gevonden??

    DANK, voor jullie reacties

  • Willem zegt

   Nooit eerder de spontane opstart problemen gehad, en ook bij mij nu net na het updaten (wat overigens nu in één keer goed ging) twee keer een spontane opstart van de telefoon gehad.
   Ook bij mij lag hij gewoon op de tafel voor me.
   Zeer vreemd….

  • Bevano zegt

   Hier ook nog een, maar ik had ook al last van deze spontane restarts bij 2.3.5…
   Laat ze maar snel komen met 4.x misschien dat het een of andere app is die dit icm de firmware doet

  • Gerwtwan de Wildt zegt

   Na de Update naar 2.3.6 hetzelfde probleem met regelmatig zelfstandig rebooten Ook wordt hij nu, voor heen nooit last van gehad (9 maanden), soms erg heet. Had nooit moeten updaten. Werkte perfect op de oudere software.

 12. august zegt

  ‘Eindelijk’ ook problemen met Kies. Na installeren van 2.3.6 herkent Kies mijn toestel niet meer. USB-drivers opnieuw geïnstalleerd, toestel en pc opnieuw opgestart, zelfde probleem. De installatie zelf (van 2.3.6) gaf trouwens geen problemen, dus tot 4.0 er is, maakt het weinig uit dat-ie geen verbinding meer kan maken.. 🙂

  • tonytrimb zegt

   Dit zouden de 5 zaken zijn die behandeld zijn in 2.3.6:

   1 Faster booting-up (zelfs als je er niet om vraagt om te rebooten?? )
   2 Lockscreen hang bug fixed
   3 Boost of the HSPA conectivity speed
   4 A few changes on the camera interface
   5 Security & performance upgrading

   Ciao

 13. PakeJeep zegt

  Binnen een uur na de update naar 2.3.6., presteerde mijn toestel om zichzelf twee keer te resetten, die bug is er dus nog niet uit?

 14. johan_1978 zegt

  Ik heb ook nog steeds dat de telefoon spontaan reboot. De telefoon ligt gewoon naast me op tafel dus is geen contact van de batterij die slecht is .. ( zou ook raar zijn na 3 maanden ) erg lastig heb het sinds ik versie 2.3.5 heb en dus in 2.3.6 nog steeds …

 15. maartenbij zegt

  je hebt nu kies via wifi bij instelling (draadloos en netwerk ) staan
  volgorde van symbolen (geluid-trillen-wifi-verbinding-baterij-wekker-tijd ) is het nu
  volgens mij tenminste
  meer nog niet gezien:Z

 16. Dude zegt

  Oke duidelijk, aan de hand van deze reacties ga ik hem dus mooi NIET updaten 😛
  Heb er met 2.3.5 ook heel zelde last van (zoals vanmiddag), maar het moet niet erger worden!

 17. Rokit zegt

  Heb hem vanmorgen via kies geupdate naar 2.3.6 maar nu begint hij sinds vanavond uit zich zelf te rebooten….hier met 2.3.5 geen last van gehad.

 18. tonytrimb zegt

  Dit zouden de 5 zaken zijn die behandeld zijn in 2.3.6:

  1 Faster booting-up (zelfs als je er niet om vraagt om te rebooten?? 😉 )
  2 Lockscreen hang bug fixed
  3 Boost of the HSPA conectivity speed
  4 A few changes on the camera interface
  5 Security & performance upgrading

  wie dus rondneust in 2.3.6 zal dus weining spannends zien, maar wel een belangrijke security upgrade!!

  Zijn er al mensen die geen problemen met het spontaan rebooten?

 19. Sami zegt

  Update is heel snel en vlekkeloos gebeurd deze keer, geen probleem.

  MAAARRR, de telefoon reboot ook spontaan nu :(. Had het probleem niet met 2.3.5, nu wel!

  En krijg het idee dat de batterij sneller opgaat nu..

  Conclusie: Als je geen problemen hebt met 2.3.5, NIET updaten!

 20. kevind zegt

  Kreeg gister eerst een update van Kies naar versie: Ver.2.1.0.11112_41. Dan weet je dus gelijk dat er ook een firmware update beschikbaar is. Eerst even een backup gedraaid en daarna upgedate via Kies. Ging allemaal goed en na een half uurtje stond het zaakje er op. Echter, als ik in mijn telefoon kijk heb ik nog steeds versie 2.3.5 en Kies zegt: huidige en laatste firmwareversie: PDA:KJ3/PHONE:KI1/CSC:KI2 (VDF). Weet iemand misschien of dit klopt of heb ik er gewoon een oude update op gezet en komt Vodafone later met 2.3.6? Heb geen branded toestel.

 21. Fish zegt

  Grr, er is zeker geen officiele manier om terug te gaan naar de de vorige 2.3.5 (KJ3)? Ik wordt redelijk moe van die random reboots bij KK2. De cache clearen heeft ook geen zin gehad.

  Dan maar de beveiliging laten voor wat het is. Dit werkt ook niet.

 22. Dennis zegt

  Op een andere website melden gebruikers dat de spontane reboots verdwenen, nadat ze een factory reset hadden gedaan. Zijn er al mensen die hier soortgelijke ervaringen mee hebben? Ik ben nu namelijk een beetje huiverig om te updaten. Alhoewel ik op 2.3.5 ook last heb van spontane reboots. Alleen niet zo regelmatig, als in eerdere posts wordt aangegeven.

 23. menno zegt

  hallo ik heb een probleem.. als ik naar instellingen ga en naar draadloos en netwerk ga en dan usb-hulpprogramma’s staat e bij mij alleen ubs-massaopslag en geen KIEZ etc HOE kan en en HOE verhelp ik het wat ik ben er wel een beetje klaar mee want updaten gaat ook niet op deze manier

  updaten via de telefoon is ook geen mogelijkheid want dan zegt hij geen updates beschikbaar

  wie kan mij helpen

  MVG menno

 24. Japie zegt

  Gisteravond meteen geupdate, ging vlotjes en in 1 keer goed.

  Alleen een back-up maken NA het updaten van KIES maar VOOR het updaten naar 2.3.6 wilde niet lukken met KIES. Gelukkig niet nodig geweest, bleek achteraf.

  Ook geen reboots tot nu toe, heb juist het idee dat het allemaal wat sneller/soepeler gaat.

 25. Rokit zegt

  Kreeg dit antwoord via Samsungworld op het spontane rebooten:

  Dan adviseren wij jou om met het toestel langs een van onze Samsung Premium Points te gaan voor een harde reset van het toestel. Wij raden jou tevens aan om alle data en contacten eerst over te zetten naar een SD- of SIM-kaart voordat je de reset laat uitvoeren.

 26. MacReady zegt

  *********
  Ik raad eenieder af om naar 2.3.6 te updaten, gezien alle perikelen met random reboots. Ik zit inmiddels op 7 reboots in ruim minder dan 24 uur, de laatste 2 binnen slechts 10 (!) minuten van elkaar. En zo te lezen zijn er velen met mij die dit euvel hebben.
  ********

 27. Frank Manders zegt

  Spontane reboots!!!! AAAAAA, het stomme ding blijft rebooten na de update. nu al 3 keer in twee uur!

  wie weet wat te doen?

 28. jean zegt

  weer is zwaare teleurstelling van samsung zoals ik hierboven lees!!!

  heb zelf nog de update niet gedaan en wat ik mischien ook niet zal doen, maar vind het wel weer jammer…

  ps, lijkt dit jullie ook niet een onderwerp voor RADAR TV?
  ik zag laatst hoe ze daar klachten van mensen oplosten door iemand van het bedrijf zelf op te roepen en deze gezamelijk te bespreken aangezien we hier alleen maar keer op keer problemen met kies hebben enof de update ons telefoon maar verslechterd 🙁

  als het aan mij ligt stuur ik nu een brief naar RADAR TV!

 29. Erik zegt

  Na slechts 2 dagen met deze xwkk2 firmware alweer serieuze battery drain na gebruik van google maps (zoals bij oudere firmwares ook). Echt ook weer een wake lock issue. Ik zet nu dus weer gewoon xwkj3 er terug op want die was wel goed.

  Ik vraag me toch echt af of ze die firmware updates wel onder controle hebben (en of ze ze ook echt testen).

  • wilbert zegt

   Als je telefoon spontaan reboot, doe dan het volgende.
   Ga dan doormiddel van je 3 toetsen combi naar
   je Samsung Recovery en doe het volgende:
   – Als 1e Scrol je naar “Wipe cach partition” gebruik de “Home” toets voor bevestiging.
   – Als 2e Scrol je naar “Wipe data/factory reset” gebruik de “Home” toets voor bevestiging.
   – Als 3e “Reboot system now”

   En wolla je problemen zijn opgelost.

   gr wilbert

   • matt zegt

    Ik heb dus constant reboots na de update naar OTA 2.3.5
    als ik mijn bluetooth aanzet
    zonder bluetooth reboot hij niet
    Samsung gebeld en een klantnummer aangevraagd, die verwezen mij door naar het dichtsbijzijnde servicepunt.
    even gebeld of ze dit probleem kende
    was niet zo maar er waren wel bekend met problemen 2.3.4
    Zelf zetten ze in geval van probs 2.3.3 terug

    • matt zegt

     Gisteren avond de sgII aan kies gehangen om een laatste backup te maken zodat ik de factory defaults kon zetten , staat er ineens een update.
     Inmiddels staat er 2.3.6 op en geen reboots meer met de bluetooth aan

   • Jurgen zegt

    Blijkt te werken bij mij. Sinds 2 uur géén reboot meer.
    Interne memory ( 12 gb ) wordt niet gewist blijkbaar. Al de rest wel.

    Mvg

 30. Stan zegt

  Kies deed een beetje moeilijk: Verschillende keren geprobeerd, herstarten, andere usb poorten, tot het plotseling werkte. Ondanks de berichten hier de gok gewaagd:
  werkt prima. Geen reboots.
  Ik heb geen software op de sd staan. Ik heb ergens gelezen dat dat ook een probleem zou kunnen zijn.

 31. Paul zegt

  @Wilbert,

  Hoe werkt die drie toetsen combi exact? Ik probeer van alles met de volume, menu en powertoetsen maar krijg alleen maar screenshots.;-)

 32. Frits zegt

  Ik gebruik KIES op mijn PC met Windows7 Ultimate 64 en dat loopt als een sneltrein nergens geen problemen mee, ook niet met het rebooten het is in het begin toen ik hem had, hooguit 2x voorgekomen, ik lees hier veel over, volgens mij ligt het aan een of andere APP. ik heb 2 mnd geleden er eens alles eraf gehaald en selectiever te werk gegaan wat APP betreft sindsdien nooit geen last meer gehad. Met versie 2.3.6 gaat de S2 sneller en soepeler.

  gr fatman

 33. ArjenP zegt

  Nou 2.3.6. staat er op, dit keer niet geupdate via toestel maar via kies, ging zonder problemen, hoop alle hier genoemde problemen niet te hoeven ervaren.
  feit is en blijft wel dat het irritante trilsignaal waanneer de door mij gebelde partij opneemt nog steeds aanwezig is, dit ondanks het feit dat deze functie niet staat aangevinkt, ik had de hoop dat dit na een update vanzelf tot het verleden zou behoren, helaas niet dus, ik hou me aanbevolen voor de oplossing voor dit probleem.
  Nog een vraagje aan de kenners onder ons: als je een zgn factory rest doet en daarna via Kies de herstelling uitvoert ben je dan wel of niet alle apps kwijt?

  • Dude zegt

   Dames en heren,

   Haal gewoon alle applicaties van je SD kaart af, ben je van die reboots af!!

   Post even AUB als t werkt bij u,

   De groeten

 34. ilse zegt

  hallo..

  ik heb pas 3maanden een samsung galaxy 2 en nu al problemen..
  niemand weet wat het is heb gebeld naar verschillende tel zaken langs geweest op internet opgezocht!
  mijn kleur en camera is heel slecht ik krijg bij het opstarten een gele driehoek!
  ik heb alles al gedaan gereboot help me anders moet ik hem opsturen k*t zooi
  [email protected] als je iets weet op mijn tel te helpen..

  alvast bedankt gr ils

  • Erik zegt

   Heb je custom firmware geinstalleerd? Ik zie alleen maar een gele driehoek als ik bijv. een insecure kernel erop zet als onderdeel van het rooten. Maar na restore van de default kernel is dat weer weg. Kan ook zijn dat een eerdere firmware update misgegaan is. In jouw geval zou ik met odin een officiele firmware erop zetten en een factory reset doen. Misschien dat een factory reset alleen al je probleem oplost.

 35. Dude zegt

  Oplossing??

  Haal gewoon alle applicaties van je SD kaart af, ben je van die reboots af!!

  Post even AUB als t werkt bij u,

  De groeten

 36. Leon zegt

  Ook de update op 3-12-2011 uitgevoerd. Na de update aantal reboots gehad, zeer irritant.
  Heb de batterij verwijderd, aantal minuten gewacht, batterij terug plaatsen en weer opstarten. Daarna het ram geheugen geleegd, en hij doet het nog steeds zonder een reboot.

  • Erik zegt

   Ben benieuwd of je ook wake lock issues hebt.
   1. gebruik google maps voor navigatie
   2.enige tijd na afloop
   settings/about phone/battery usage/klikken op grafiek

   Je hebt een wake lock issue als je telefoon continu ‘awake’ is, ook als het scherm uit is. Concreet loopt je batterij sneller leeg.

 37. Hendrik zegt

  Succesvol naar Android 2.3.6 geupdate.
  Geen last van spontane reboot.
  De batterij gaat aan merkbaar sneller leeg dan in 2.3.5 🙁

  • ralphc zegt

   De accu gaat bij 2.3.6 stukken sneller leeg, bij mij scheelt het ruim een dag! Daarnaast kan ik de icoons in mijn menu niet meer verplaatsen, tenminste als ik mijn telefoon opnieuw opstart zijn ze weer verdwenen. Ook last gehad van het feit dat mijn telefoon zich opeens uitschakelde.

   • Erik zegt

    Het is inmiddels wel duidelijk dat xwkk2 een mislukte firmware is. Daarom ben ik ook weer terug naar xwkj3 (2.3.5). Er is al een xwkk5 beschikbaar (Frankenstein) maar dat is een geleakte firmware die nog niet vrijgegeven is door Samsung. Gezien de niet zo goeie tests van Samsung (blijkbaar), betekent dat dus dat je die versie echt niet moet hebben. Wachten dus maar weer…

 38. Jeroen zegt

  Ik zit nog steeds op Android 2.3.4
  Om een of andere rede geeft Kies niet aan dat er een update beschikbaar is (terwijl ik wel de laatste versie heb)
  versie:
  PDA: I9100XWKI4
  PHONE: I9100XXKI1
  CSC: I9100XEUKH2

  Ik heb verder mijn telefoon niet geroot ofzo, dit wil ik ook niet doen

  Wanneer krijg ik nu eens een update van Kies?

 39. marduk666 zegt

  Gisteren mijn S2 (HI, Kpn) ge-update van 2.3.3 naar 2.3.6. Ging perfect via Kies, binnen een kwartiertje gefixed. Tot nu toe geen reboot gehad. Trilicoontje ook in beeld maar vind het niet storend. Batterij verbruik is sterk verbeterd. Het lijkt erop dat de S2 wat sneller is geworden en met name het gebruik van de camera. Voor zover tevreden.

 40. Eric vd Ploeg zegt

  wat ik tot zover weet wat er met 2.3.6 is veranderd;

  Lockscreen hang bug fixed
  Some Changes on the Camera Interface
  Increase of the HSPA conectivity speed
  Security & Performance improvments
  Faster booting-up

 41. Marco zegt

  Van 2.3.4 naar 2.3.6 ge-update via Kies.

  Sinds update naar 2.3.6 alleen ’s nachts wordt telefoon uitgeschakeld of mijn accu is helemaal leeg getrokken terwijl voor het slapen gaan mijn accu nog 80% aangaf.

  Tot op heden, na update, elke nacht hetzelfde probleem … voorheen nooit met versie 2.3.4!

  Ook de actie “harde reset fabriekinstelling” uitgevoerd maar ook dit heeft niet mogen baten!

  Super toestel alleen mag er beter getest worden alvorens ze een firmware update uitbrengen.

  Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

 42. Marco zegt

  Ik heb er wel een sim beveiliging opzitten … misschien doordat het systeem zichzelf niet kan rebooten door sim beveliging (zien klachten re-booten in 2.3.6) kan het zijn dat het android syteem de accu leeg trekt!

  Toch vanavond maar ff de sim beveiliging eraf halen totdat ze met een nieuwe firmware uitkomen.

 43. Laurens zegt

  Wat een rampen update! Telefoon werkte perfect op 2.3.5, maar vanwege de beveiligingslek toch maar naar 2.3.6. Sindsdien constant ongewenste reboots, loopt vast, en het ergste is nog dat als ik een foto wil delen per mail/whatsapp/etc.. wordt het scherm zwart en duurt het een halve minuut voor hij verder gaat met delen! Schandalig, ze moeten echt heel snel deze bugs fixen!!

 44. Diederik zegt

  Ik was een meer dan tevreden gebruiker met 2.3.3. Na KIES gebruikt te hebben werd er aangegeven dat er een update klaar stond. Ik ben hier nooit mee bezig geweest en ben er stomweg van uit gegaan dat als Samsung zelf een update uitbrengt, dat het wel in orde moest zijn.
  Spontane reboots was het gevolg van een update naar 2.3.6.
  Zelfs na hard resets etc nog steeds de reboots. Ik kan me zelf wel voor de kop slaan dat ik mijn toestel geupgrade heb!

  Samsung, dit is niet meer van deze tijd en zou ook niet meer voor mogen komen!! Hebben jullie de testers de deur gewezen om vervolgens de proceskosten tegen de concurent te kunnen betalen?

 45. vincent zegt

  ik snap er geen hol van. ik kan mijn s2 niet eens naar 2.3.5 updaten. kies zegt gewoon dat dit de nieuwste versie is.
  iemand een iddee hoe dit komt??

 46. emgi zegt

  V2.3.6 is echt een rampenupdate. Mijn batterij is na 1/2 dag al helemaal plat! Dat geldt ook voor ’s nachts. Ik heb dus iedere ochtend een bijna lege batterij, ook als ik hem ’s avonds 100% vol weg leg. Met de vorige versie was dat minstens 24 uur langer.
  Android OS is de grootste verbruiker. Lijkt me niet de bedoeling.

  Worden die updates eigenlijk wel getest voor het uitrollen?
  Als ik dit zo zie heb ik ernstige twijfels. Wat een prutsers!

  • coen verstappen zegt

   Ik sluit me volledig aan bij de vorige schrijver. Batterij gaat opvallend korter mee, slechts 2 dagen in stand-by met alleen enkele korte gesprekken. Dat was voorheen wel 4 dagen met dit gebruik. En mijn sd-kaartje heb ik eruit moeten halen omdat de s2 anders wel 8 keer per dag spontaan reboot. Laat samsung aub zo snel mogelijk een nieuwe update beschikbaar stellen via Kies.

   • steef zegt

    Waarom heb jij überhaupt een smartphone? Met zulk gebruik is een feature phone misschien meer wat voor jou….
    Ben al meer dan 5 jaar gewend dat mijn smartphone elke dag op moet laden met mijn gebruik. Ik merk er dus helemaal niks van….

 47. Erik zegt

  Na wat extreme lag bij de xwkj3 versie (2.3.5) ben ik nu toch maar over naar 2.3.6 (xwkk5/Frankenstein). De wake lock issues lijken nu weg te zijn na het downgraden van googlemaps naar versie 5.12.0. Het schijnt dat de wakelocks geintroduceerd zijn in google maps 6.0.0 (het is onduidelijk of die inmiddels opgelost zijn in 6.0.3). Nu al zeker een week zonder wake lock issues.

  @steef: Ik ben ook net als jij gewend dat ik een smartphone iedere dag op moet laden, maar als op een galaxy s2 zonder wake lock en andere issues heb je na een volle dag werken met internet en wat bellen toch in de meeste gevallen nog 65 % over. Dus hij houdt het echt met het grootste gemak 1 volle dag uit zonder problemen. De sgs2 is echt een stap vooruit als je het hebt over battery use (mits vrij van wake lock issues).

  Overigens nog steeds de tip om BetterBatteryStats te installeren om te kijken wat je telefoon wakker houdt om vervolgens die applicaties te verwijderen (of evt. downgraden zoals bij google maps).

 48. zegt

  hoi.. ik heb nu ongeveer een maand de samsung galaxy s-2 en mijn batterij laadt ik elke nacht op en toch is mijn batterij na 12 uur al bijna en soms helemaal leeg.. Ik lees op internet dat sommige gebruikers 2 dagen lang gebruik van de SG2 kunnen gebruiken zonder op te laden.. HELP ME OUT!?

   • Erik zegt

    In de tijd van de battery bug was juice defender essentieel om goeie battery life te krijgen. De laatste tijd heb ik echter juicedefender uit gehad en toch goeie battery life gehad. Ik ga hem nu weer aanzetten om te zien of het verschil maakt. Belangrijkste verschil is dat alle data communicatie uit zal staan als het scherm uit is.

    Nog belangrijker dan juice defender is om op zoek te gaan naar applicaties die je telefoon wakker houden. Installeer dus ook maar BetterBatteryStats.

    Verder zitten er wake lock issues in sommige versies van google maps.

 49. Ronnie zegt

  ook ik heb last van die spontane reboots….:s
  Verder als tip voor de mensen waarbij kies het toestel niet ziet.ga naar instellingen, vervolgens applicaties en dan naar ontwikkeling, daar moet je het vinkje bij usbfouten opsporen uit zetten, hiermee zou het probleem verholpen moeten worden

 50. zegt

  ook ik heb problemen met de update 2-3-6
  1- de vele reboots
  2- accu snel leeg.
  3- soms ineens al mijn apps niet meer zichtbaar, na enkele keren rebooten zijn ze er dan weer.
  4- soms wanneer de oplader aan zit gebeurd er niets, hij blijft maar aangeven dat hij bijna leeg is.
  Ben erg teleurgesteld, heb zo weinig aan het toestel wat ik met vele verwachtingen heb aangeschaft.
  ik wacht met smart op de 4.0 en anders ….nooit geen samsung meer!

 51. ninja zegt

  even een stomme vraag maby maar wat is her uiterlijke verschil van 2.3.5 en 2.3.6
  bij mijn htc wildfire s kon ik het uiterlijk ook erg veranderen ook zat er een mooie sleepring
  in om te ontgrendelen

  gr arnold

 52. zegt

  @coenverstappen ik gebruik nu ook juicedefender het helpt niet echt.. Normaal was het na 10 uur leeg en nu na 12 uurtjes. Ken je misschien een andere oplossing of weet je misschien hoe dit nou komt =s.

 53. coen verstappen zegt

  Spontane reboot probleem is alleen te verhelpen door geen extra sd kaartje te plaatsen, en maar hopen op een nieuwe reguliere update. Batterijverbruik wordt veroorzaakt door Google Maps, verwijder de updates hiervan via Instellingen > Applicaties Beheren > Maps, zodat je weer versie 5.8.0 hebt.

 54. Yoosz zegt

  Ik heb de update 2.3.6 …. alleen me internet is weg .. van provider.. en alles staat aan zoals het hoort…. maar kan niet op internet van telefoon provider.. T-mobile..

  Hoe kan ik dit oplossen .. iemand enig idee ?

 55. pdexie zegt

  Ik heb dus al een tijdje versie 2.3.6 op mijn samsung galaxy 2 staan en in het begin was mijn accu vrij snel leeg. (Al na 8 uur) Maar probleem was weg toen ik het toestel uitzette, batterij eruit haalde, ff op de aanknop drukken, batterij er weer in opladen en als de batterij 100% volzit het toestel aanzetten.

  Ik heb ook de systeemspaarstand en de spaarstand gebruiken aangezet en nu gaat mijn batterij ruim 3 dagen me, wifi heb ik altijd aanstaan GPS heb ik uitstaan.

 56. framo zegt

  Heb ook het zelfde probleem
  het toestel deed zelf de update naar 2.3.5
  nu als ik mij Bluethooth heb aangezet dan krijg ik de problemen
  telkens gaat. de Telefoon maar opnieuw opstartten zodra de bluethooth aanstaat : Ik kan mij carkid niet eens meer gebruiken.

  Wie heeft er een oplossing?????????????????

 57. D. Mertens zegt

  Ik wil mijn telefoon ook updaten naar 2.3.6, maar ik kan nergens informatie vinden welke gegevens er verloren gaan bij de update. Ik heb gekeken bij Kies wat ik kan Back-upen, maar ik zie niks over Applicaties staan…

  Welke gegevens blijven staan en welke gaan verloren bij de update?

  M.v.g.
  D. Mertens

 58. Peter zegt

  Ik heb de S2 nu 2 dagen in mijn bezit
  ok, hier eerst maar eens een basisvraag:
  Wat is KIES
  Hoe kom ik aan KIES
  Hoe gebruik ik KIES

  • ninja zegt

   hoi peter
   voor veel vragen kun je op het forum terecht kijk links boven aan deze pagina
   kies een een programma op je pc
   waar je je gegevens op je mobiel kunt backuppen en teven gegevens op je telefoon zetten vanaf je pc
   tevens kun je met kies je telefoon software updaten mits er een nieuwe versie beschikbaar is
   kies kun je downloaden op samsung.nl

   gr arnold

 59. Yssie zegt

  Ik ben een leek 🙁 Mijn S2 is van juni 2011. Onder ‘over toestel’ heb ik geen software update staan. Wie helpt mij, hoe kom ik dan toch aan 3.2.6?!? Thnx alvast!

 60. Fred zegt

  Na installatie van 2.3.6 de volgende meest opvallende veranderingen

  Slechtere gsm ontvangst
  Beller aan de ander kant hoort andere gesprekken.
  Batterij nog sneller leeg.
  Haperig door de menu,s.
  Willekeurige reboots.
  Betere g/3G/H ontvangst

  Dus beter niet upgraden en wachten tot er goede ervaringen met 4.0.3 binnen gaan komen…

  Fred

 61. LucE zegt

  Misschien is het onderstaande de oplossing.

  Ik ben sinds één week ook in het bezit van een S2. Voordien heb ik ongeveer iets meer dan een jaar de Galaxy Apollo gehad maar die was wat traag. Thuis gekomen met m’n nieuwe S2 heb ik ‘m direct aan KIES gehangen maar dat had ik dus blijkbaar beter niet gedaan. Update naar 2.3.6 was geen goede keuze. Ik kreeg ook herhaaldelijk reboots, zelfs als ik in gesprek was aan de telefoon of als hij gewoon op bureau lag.

  Eerst maar een softreset gedaan, niks gekort, werd zelfs erger had ik de indruk. Dan maar een hard reset. Nog niks gekort. Na veel gezoek en wat gegoogle kwam ik op dit forum terecht. Heb het dan ook helemaal van boven tot onder gelezen en een aantal zaken die steeds weer terug kwamen vielen mij op.

  Wat heb ik gedaan en tot op dit moment nog steeds geen problemen:
  – SD kaartje eruit gehaald.
  – Batterij eruit voor ongeveer 3 minuten … dan is het intern geheugen zeker leeg.
  – Hard reset en dan kies je “wipe cache” en dan “wipe data/factory reset”.
  – SD kaartje blijft eruit, want dat is volgens mij de boosdoener.
  – De S2 start terug op.
  – Wifi staat aan, apps geinstalleerd en tot nu toe zonder problemen. Bluetooth staat nog wel uit maar dat ga ik later testen of dat ook terug aan kan.

  Nog een tip. Om extra batterij te sparen kan je Battery XL installeren. Dat scheelt een hoop batterij verspilling zonder dat je moet inboeten voor al de luxe van je S2.

  • LucE zegt

   Ondertussen draait mijn S2 al meer dan een dag zonder problemen. Tot dusver geen reboots meer gehad. Wifi en mobiel internet staan nog steeds aan.
   Morgen ga ik de bluetooth aanzetten en dan zien of ik de dag doorkom zonder reboot problemen.
   Thumbs up.

   • LucE zegt

    So far so good. Vandaag heel de dag bluetooth aangestaan zonder uitval. Dus geen reboots. Vandaag gewoon gesprekken ontvangen en gevoerd, gesmst, Wifi en mobile internet gebruikt zonder problemen. Batterij was daarnet nog maar 12% maar ze heeft het dan ook bijna 2 dagen uitgehouden. Nu ga ik nog een dagje verder proberen en dan de SD kaart er terug in. Ben benieuwd.
    Ergens heb ik wel gelezen dat je de SD moet formateren in je S2. Wat inderdaad wel logisch klinkt. Het zou kunnen dat de S2 verloren loopt in een door de computer geformateerd kaartje …

 62. Yavuz zegt

  Mensen installeer nou niet de firmware update 2.3.6 want er bevind zich een fout bij de software. Je telefoon start 5 tot 10 keer per dag vanzelf opnieuw op hoe dit probleem opgelost kan worden is bij mij ook de vraag blijf gewoon bij 2.3.5 ik heb nu al hoofdpijn gekregen en kan het niet oplossen met een hardreset of wat dan ook.

  Dit is een waarschuwing voor iedereen met een android toestel. !!!!!!

  • jomagoha zegt

   Tja en daar sta ik dan , heb net mijn toestel ge-updatet naar 2.3.6 Hopelijk heb ik meer geluk en doet het toestel het wel gewoon.
   Maar met 2.3.5.had ik ook dat het toestel zich 1 x per dag / 1 x per 2 dagen opnieuw opstarte. Dus dat ben ik al wel gewend.
   Wanneer komen ze nu eens met software dat wel goed is?

 63. Peter R zegt

  In een ander draadje op deze blog staat redelijk goed omschreven wat je moet doen om de resets te voorkomen. De resets ontstaan als je én een SD kaart in je telefoon hebt zitten (al of niet geformatteerd in de telefoon, bij mij maakte dat niet uit), én Wifi aan hebt staan in standby stand.
  Neem een van de twee weg en je hebt geen resets meer.
  Een aantal mensen melden goede ervaring na het installeren van de app “Load Monitor”. Waarschijnlijk doet die op de achtergrond iets waardoor de resets wegblijven, ook als je een SD-kaart in de telefoon hebt zitten en Wifi aan hebt staan. Stel die in op alleen melden bij hoge belasting, en minimaal eens per uur controleren en de resets blijven weg.

  • Peter R zegt

   Oeps, niet volledig geweest.
   Load Monitor Preferences als volgt instellen: Add notification, Only notify high load, Auto start en Wake lock allemaal aanvinken, met dank aan de oorspronkelijke melder. I
   k heb het Update Interval op eens per uur staan, maar ik weet niet zeker of dat er iets toe doet.

  • Rob zegt

   Zonder SD kaart heb je (ik) het probleem nog steeds op mijn GS2.
   Lijkt wel iets in combinatie met wifi te zijn.

   Wat heb ik geprobeerd. via een repair center geprobeerd om 2.3.3 er weer op te zetten maar toestel downgrade blijkbaar niet. blijft aangeven dat ie firm 2.3.6 heeft.

   Factory reset, geeft geen oplossing, probleem blijft bestaan.
   SD card uit het toestel, dacht dat dit de oplossing was want het was even weg, maar helaas is het toestel vanacht weer uitgevallen. de ene keer geboot het toestel en de andere keer valt ie ook echt helemaal uit. verwijderen van de batterij is dan de oplossing. Ik heb het alleen als ik thuis ben en dus op wifi zit. probleem is ook pas gekomen na update naar 2.3.6

 64. Almar zegt

  na een rebootje of 20 heb ik m maar opnieuw geinstalleerd .
  alleen dan via Odin , min puntje is kies is zifterig , blijft vol houden dat de tel niet orgineel meer is

  naja geen ramp beetje omslachtig met updaten dan maar t werkt iig .
  geen spontane reboots meer .

  en ja heb al geprobeerd m origneel te instaleren zodat kies m ziet maakt niet uit wat ik doe , kies vind dat het geen orginele telefoon is

  jammer dan , odin werkt ook wel om updates er op te zetten

 65. Matthias zegt

  hallo , ik hb een samsung galaxy gio en als ik een bericht krijg trilt hij niet meer , ik heb alles wat ik wist geprobeerd maar het lukt niet, kan iemand helpen????

Praat mee