Android 2.3.5 komt met nieuwe bootloader

galaxy-s2-boot-logo-warning-300x225 Android 2.3.5 komt met nieuwe bootloaderWie weinig op heeft met termen als ‘rooten’, ‘recovery’, ‘bootloader’, ‘custom ROM’, ‘flashen’, etc. kan dit artikel met een gerust hart overslaan. Wie zich wel in de wondere wereld van de ultieme customisatie (is dat Nederlands?) begeeft, komt vele struikelblokken tegen, maar ook fantastische mogelijkheden.

Nu willen we hier niet uit de doeken gaan doen hoe je je toestel moet rooten, of hoe je zelf een custom ROM kunt installeren – daar zijn andere communities veel beter in (kuch, XDA, kuch), maar één lastig struikelblok wat na de laatste Android 2.3.5 update is ontstaan is Samsung’s nieuwe bootloader. Door deze nieuwe bootloader wil Samsung voorkomen dat mensen hun ‘flash counter’ met een ‘Jig’ resetten.

Echter, door deze bootloader is het installeren van bijvoorbeeld de CyanogenMod ROM een onmogelijke klus geworden. Zolang er geen elegantere oplossingen zijn, kun je dus het beste even langs DEZE draad op het XDA forum gaan, om daar de ‘oude’ bootloader te downloaden en te flashen. Daar kun je dus ook terecht als je weliswaar de Android 2.3.5 firmware hebt geinstalleerd, maar toch de flash counter wilt resetten.

(Ahum, waarom opeens zo’n ‘technisch’ onderwerp hier op galaxyclub.nl? Nou, wij merkten dat een flink aantal mensen met ervaring met rooten, flashen en de hele mikmak zich de afgelopen week stuk beten op dit probleem. Vandaar!)

(En neen, wij zijn niet verantwoordelijk voor wat wie dan ook met zijn of haar Galaxy S2 doet)

(met dank aan XDA)

Galaxy deal tips

Praat mee