Wedstrijdje bouwkwaliteit: Samsung Galaxy S2 versus iPhone 4S

galaxy-s2-iphone-4s-bouwkwaliteit-300x168 Wedstrijdje bouwkwaliteit: Samsung Galaxy S2 versus iPhone 4SWe blijven het links en rechts keer op keer weer horen: ja, de Galaxy S2 is een prima toestel, maar de bouwkwaliteit haalt het niet bij andere ‘premium’ toestellen zoals de iPhone 4, of nu dan de iPhone 4S. Dat de flinterdunne batterijklep al loeisterk bleek lieten wij een tijd geleden al zien (HIER), maar nu gaan de nieuwe iPhone en de S2 daadwerkelijk de directe confrontatie aan – met een stenen ondergrond, wel te verstaan.

Het resultaat zie je hieronder…

PS: Wij zijn ook wel benieuwd naar een soortgelijke vergelijking met de ‘nieuwe generatie’ bouwmaterialen, bijvoorbeeld het polycarbonaat van de Nokia Lumia 800 of de HTC One X.

(met dank aan ElectronicsBreak)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. koeniejj zegt

  En natuurlijk bij de comments op Youtube altijd maar weer het afkraken van de S2. Kunnen de Apple addicts dan niet een keer toegeven dat de S2 beter is?

 2. zegt

  Alhoewel dit wel een praktische test is kun je hier nog niet al te veel conclusies aan verbinden. Wetenschappelijk gezien is het geen goed experiment. Als bezitter van de SGS2 hoop ik dat het scherm inderdaad goed bestand is tegen vallen en druk. Tot nu toe gaat dat prima maar dat komt o.a. ook door het hoesje.

 3. Pascal zegt

  Nou ik heb mijn sg2 1 keer laten vallen. En niet eens zo hard en meteen mijn glas kapot van scherm. Dus ook deze test ligt eraan hoe en wat.

 4. Denis zegt

  Ik heb hem ook al laten vallen van +/- 1.4 meter hoog. Hij viel met het scherm omlaag en er zijn enkel wat kleine puntjes in het oppervlak. Iemand een idee of je deze kan wegpolijsten?

 5. michael zegt

  Ook zonder een test is het toch al duidelijk dat de s2 minder snel beschadigd?

  De s2 is lichter en groter = lagere valsnelheid = minder schade?

 6. Roland zegt

  @michael

  Wet van Newton, maakt niet uit hoe zwaar of hoe groot een voorwerp is, het valt altijd met dezelfde snelheid naar de Aarde. Dus dat gaat niet op.

   • Tijn zegt

    F = m * g, dus de kracht is massa keer versnelling.

    v = a * t dus versnelling (in dit geval g) keer de tijd.

    Als we luchtweerstand negeren is de valsnelheid vanaf dezelfde hoogte voor SGS2 en iphone4s dus gelijk.
    Omdat het gewicht van de SGS2 lager is is de kracht bij het neerkomen ook kleiner wanneer ze over dezelfde afstand afremmen.
    Het plastic van de SGS veert hoogstwaarschijnlijk meer mee dan het glas van de iphone, dus de kracht op de iphone is daardoor nog groter (afremmen in kortere tijd)

   • Arthur Dent zegt

    In de ruimte valt niets. Valsnelheid op aarde is niet afhankelijk van gewicht, maar van andere factoren zoals luchtweerstand 🙂

    • Jermaine zegt

     De val snelheid ligt aan de vorm. En niet altijd aan het gewicht.

     Zo als je 2 ballen laat vallen. Op een gegeven moment krijgen ze wind druk tegen en dat zou bij allebei net zoveel zijn en dan vallen ze allebei op de zelfde snelheid. De vorm bepaald de max. snelheid van de val.

     Volgens mij was dit bij Mythbusters.

    • PdB zegt

     Funkie… JE hebt enigzins gelijk…

     Ja zo op aarde als je een veer laat vallen dan zal deze later op de grond komen dan een steen.

     De rest heeft ook gelijk, als je 2 objecten in een luchtdichte ruimte zou laten vallen. Dan vallen deze even snel. (zelfs een steen en een veer)

 7. michael zegt

  Logisch, echter bepaald de massa de versnelling, door de kleinere massa en het grotere opp valt de s2 op dit soort afstanden minder snel.

 8. joey zegt

  Hij valt wel even hard maar de ”stoot” is minder hardt omdat er minder massa gestopt moet worden in evenveel tijd.
  +
  plastic heeft een hoger stuitgehalte (om het zo maar te noemen) waardoor de kracht verdeelt wordt over meerdere impulsen dan bij glas.

 9. Kim il sung zegt

  Bij de apple event zeiden ze dat de glas strekker is dat andere materialen, maar door deze onderzoek blijkt dat apple weer bluft, maar de uiterlijk van apple bijft altijd de beste

 10. Edwin zegt

  Wetenschappelijk gezien is 1 meting zo ongeveer net zoveel als geen meting. Voor serieuze conclusie zul je de test enkele tientallen keren moeten herhalen.
  En ook niet onbelangrijk is dat reparatie bij de iphone veel voordeliger is omdat enkel het glas vervangen hoeft te worden terwijl bij de galaxy het gehele display vervangen dient te worden (althans zonder mij bekend).
  Mijn galaxy s2 is gelukkig op een minuscuul putje in het glas na na

  • tonytrimb zegt

   Bij de 4S is het niet meer mogelijk om alleen het glas te vervangen!! (kosten minimaal 150 euries) Bij de iphone 4 wel.

   Mijn s2 is nu 4 x gevallen waarvan 1 x heel hard en alles ziet er nog prima uit op een klein krasje na.

 11. Thomas18GT zegt

  Het gaat mij erom hoe een toestel aanvoelt. De iPhone voelt gewoon veel degelijker aan dan een S2 met al dat plastic.

  Wel grappig dat een iPhone zo kapot valt, had ik eerlijk gezegd niet verwacht.

 12. Sil zegt

  sinds wanneer kraken ze de s2 af?
  meestal doen ze dat met de iphone 4s
  zo van ”kunne ze nooit iets zelf verzinnen ze stelen alleen van andere telefoons”
  dus ze kraken meestal de 4s af

 13. daejji zegt

  Hou op man.. Had nooit last van een barst op mijn iphone…heb nu een maand de s2 en heb er nu ak een barst in.. Baggerscherm van de s2…bouwkwaliteit van lik me vestje

 14. DPJ zegt

  heb S2 vind het een goeie phone, is al een keer gevalle plat op het scherm maar nix te zien.
  BTW: galaxy S2 is verkozen tot de beste phone van het jaar 2011/12
  put that in your ass apple

 15. roy_vos zegt

  Ik wil niet veel zeggen maar ik heb me SII al een half jaar, altijd in me broekzak zonder bescherming, best vaak laten vallen en hij heeft nog steeds niets, voor de rest ben ik er best zuinig mee! het lig er gewoon aan hoe je er mee om gaat!

  Apple is altijd aan het zeiken geweest en dat zullen ze ook altijd blijven doen! patent of niet, betere concurrent of niet. het is niet alleen samung die ze naaien, maar ook HTC, Nokia, Windows, Google, Motorola… moet ik door gaan….

 16. NotHappy zegt

  Ik heb mijn s2 1x laten vallen en mijn beeldscherm is helemaal aan diggelen :S
  dus zo’n test is de meest grote bullshit ooit.
  je kan het zo niet zeggen het is maar net hoe hij valt!

 17. bruce zegt

  Samsung is gewoon beter! Apple is overpriced en is enkel voor personen die geen knowhow hebben van tweaken en dergelijke. Alles moet voor hen op een gouden schoteltje gelegd worden… Terwijl je met android veel meer kunt. Bij apple is jailbreaken gewoon al illigaal, terwijl je gewoon kunt rooten bij android zonder problemen.
  De specificaties van een galaxy SII zijn gewoon beter. En je moet niet zeggen dat Samsung alles van Apple kopieert, want er zitten ook heel wat samsung onderdelen in de iphone…
  Deze test bewijst dat je gewoon teveel betaalt voor een smartphone die minder goed is, dan goedkopere androids phones…
  Apple-fanaten zullen nooit kunnen toegeven dat er andere smartphones beter en prijslijker zijn dan een iphone…

 18. jo zegt

  Aan alle zogenaamde “bagger” zegger tov de SII:
  Wij verkopen toestellen die 6g op elke as moet kunnen weerstaan, en smijten er zelfs mee tijdens presentaties. Maar ook van die toestellen kan het scherm breken door een val met 0.5g als het scherm een hoek of algemeen gezegd op een puntig vlak valt, dan breekt zowat elk scherm.
  De test hier of het nu steeds hetzelfde of steeds een ander toestel zou zijn is relatief representatief 😉
  +1. het is een steek proefje
  +2. beide toestellen worden aan exact dezelfde proeven onderworpen.
  -1. het was beter geweest om een soort van robot arm te nemen toestellen vast te zetten en zo los te laten. hier faalt deze proef schromelijk in. zie ook “ow he even fell on his side”

Praat mee