Samsung brengt nieuwe manier van updaten

samsung-galaxy-s2-ota-update-255x300 Samsung brengt nieuwe manier van updatenNa de recente firmware update die via Kies voor de Samsung Galaxy S2 zijn uitgerold, is weer eens duidelijk dat dit systeem (Kies) vaak wel werkt, maar vaak ook niet – of niet goed genoeg, in ieder geval. Des te beter is het nieuws dat Samsung binnenkort (lees: gedurende de komende maanden) een software update voor de Galaxy S2 beschikbaar zal stellen die een zeer interessante nieuwe functie bevat: een OTA (of: FOTA, Firmware-Over-The-Air) widget. Met deze widget zal het mogelijk zijn om direct vanaf de telefoon zelf updates te installeren via mobiel internet of WiFi, zonder het soms omslachtige gehannes met Kies via de PC.

En nu maar hopen dat deze software update niet uitsluitend via Kies kan worden geïnstalleerd, maar bijvoorbeeld ook vanuit Samsung’s eigen App site, SamsungApps.com.

(met dank aan SammyHub)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. bernadette zegt

  nou dat werd eens tijd een nieuwe oplossing om te updaten nu maar hopen dat het ook nog echt gaat werken en niet dat we weer maanden moeten wachten, ben het inmiddels echt ZAT

  • frank zegt

   Probeer het eens via (instellingen – over het toestel – software update – controleren op update) op je S2 en dan zal je zien je S2 pakt wellicht gelijk 2.3.5.
   Succes

   • [email protected]"Force zegt

    T’ zijn allemaal geestige hebbedingstjes, moar hoe ouder men wordt begrijpt men er langs en meer er minder van.
    K’ was vroeger!!!!!! nog zo lang niet geleden zelf nen doe het zelver, nu staan er kinderen naast mij, die mij mogen de les spellen.
    Ik zak in de grond van ontwetenheid.

   • Lahcen zegt

    Bedankt voor je tip Frank, vandaag uitgeprobeerd het werkt, wel even registreren en de rest spreekt voor zich, succes voor iedereen die 2.3.5 nog moet downloaden.

   • Manuel zegt

    Hallo frank,

    als ik naar mijn instellingen – over het toestel ga heb ik nergens staan software update! Mijn toestel draait nu op android 2.3.3. Weet jij misschien hoe dit kan?

   • cora zegt

    hallo frank ik heb nog gs2 androidversie 2.3.4 ik heb ook dat gedaan dus op controleren op updates maar dan krijg ik:als ik mijn wi-fi netwerk toevoegt moet ik een wachtwoord invullen voor met beveiliging waar vind ik dat ww?

 2. TacBeaver zegt

  Is dit anders dan de update functie die nu al in de Android 2.3.3 FW van de SGSII zit (instellingen – over het toestel – software update – controleren op update) en waarmee een aantal lezers hier ondertussen blijkbaar naar 2.3.5 upgegrade hebben ?

  • frank zegt

   @tacbeaver. Ja ik zit ook met verbazing bovenstaand bericht te lezen daar ik met jouw omschrijving nu 2.3.5 op mijn S2 heb draaien. Via KIES lukte het van geen meter, probeerde (instellingen – over het toestel – software update – controleren op update) en zonder probleem werd 2.3.5 gedownload en vervolgens geinstalleerd. Ik snap niet wat er nu voor “oplossingen” verzonnen worden voor toekomstige firmware updates.
   1 doe het zoals velen van ons gedaan hebben (instellingen – over het toestel – software update – controleren op update) of..
   2 zet een firmware op samsung.com en laat het op deze manier downloaden.

   Volgens mij wordt er heel moeilijk gedaan over iets heel simpels. Ben geen it-er maar er wordt echt veel te moeilijk gedaan volgens mij.

  • Arthur Dent zegt

   Tja, moeilijk te voorspellen. De nieuwsbron heeft het over een FOTA widget – wat we ons daar dan ook bij voor moeten stellen. De software update optie zoals sommigen die hier beschrijven is eigenlijk de Android software update mogelijkheid. Of die werkt of niet hangt zoals het nu lijkt nogal af van welke firmware versie (en van welke provider) er is geinstalleerd. Een beetje warrige situatie in ieder geval.

   • cora zegt

    ik heb nog maar kort de gs2 maar ik heb gezien dat ik nog de android-versie 2.3.4 heb ik heb automatisch bijwerken aangevinkt op de software-update maar er gebeurd niks hoe krijg ik nou de 2.3.6 ?? wordt er een beetje zat van, ik heb ook al problemen voor de gratis 16sdkaart lukt ook niet en ook echo by een gesprek HELP

 3. mitch zegt

  Ben erg blij mee.
  Het updaten via kies was bij mij altijd een heel gedoe dat heeft geleid tot veel frustraties en een stuk getrapte printer xD

 4. Michiel zegt

  Van de Vodafone klanten met een Vodafone branded toestel (zoals ik) blijken al een aantal mensen via OTA versie 2.3.5 binnengekregen te hebben.

  Maar als ik via instellingen->over het toestel->software-update kijk of er nieuwe firmware is, dan wordt er gemeld dat er geen update beschikbaar is.

  Misschien dat op basis van gegevens van het toestel (o.a. imei nummer) de update bij iedereen op een andere dag beschikbaar komt, om te voorkomen dat servers overbelast raken?

 5. Denis zegt

  Hier nog steeds 2.3.3… In België gekocht met de LUX versie. Kies zegt geen updates beschikbaar, via instellingen->over het toestel->software-update ook niet…
  Jammer dat wij zo worden benadeeld door samsung!

  • janS zegt

   via kies/ota of custom firmware? want ik heb ook de s2 met een vodafone abbo maar als ik op kies aansluit of controleer op updates op mobiel zelf dan geeft ie niets aan .. (heb nu 2.3.4)

 6. MaartenJ zegt

  Ik heb nu I9100XXKG1 draaien. deze geeft aan geen update beschikbaar.

  Ben nue maar alles aan het downloaden en het er dadelijk zelf op te zetten…

  MJ

 7. gyss93 zegt

  via instellingen – over toestel – software update – controleren op udates krijg ik dat er geen update beschikbaar is.. wel frapand want ik zie veel berichten met 2.3.4 of zelfs met 2.3.5 ik zit nog steeds aan de 2.3.3 ..

  ik wil tog echt over na een nieuwe update…
  weet iemand nog een andere manier dan kies want bij kies werkt hij bij mij ook niet valt de verbinding weg ..

  Thnx alvast

 8. MirSuz zegt

  Sinds de update naar 2.3.4 die ik wel via kies heb kunnen installeren, krijg ik geen verbinding meer met mijn Wifi.Heb uiteindelijk een factory reset gedaan maar nog steeds geen resultaat. Iemand tips??

 9. Rosinfield zegt

  zelfde problemen hier met Kies, lukt voor geen meter. Maar wat ik wel raar vind, is dat ik bij Instellingen ==> over het toestel, nergens software update tegenkom. Misschien omdat het een T-Mobile toestel is? Zelfs bij een Samsung service punt waar ik vanmiddag was, kon men de firmware niet upgraden naar 2.3.4

 10. Rosinfield zegt

  Kreeg ineens een lumineus idee. De kabel die ik gebruikte bleek alleen voor opladen (U2). Met een U9 kabel is het wel gelukt en wel naar 3.5. Kies blijft echter een uiterst krakkemikkig programma; net als bij alle eerdere pogingen, wordt de verbinding bij het begin van het proces verbroken. Tot mijn stomme verbazing begon nu echter de download nu wel te lopen en tot mijn nog stommere verbazing nog met succes ook.

  Wat natuurlijk ook uiterst kwalijk is, is dat je er als Mac gebruiker zelf maar achter moet komen dat met die versie van Kies geen upgrade mogelijk is.

 11. Topdrob zegt

  Lachen zeg, via WiFi updaten en syncen gaat bij mijn iPhone4 snel en probleemloos.
  Lachen om te zien hoe onze Koreaanse vrienden hier toch steeds weer achteraan krabbelen. Hoe is het btw met de Android-Sammy mogelijkheden voor Facetimen en iMessaging? …. Nee hè, dat dacht ik al.
  En om je heen erg veel zeer tevreden iPhone-gebruikers. Tuurljk, die heeft ook zo z’n eigenaardigheden maar fact is: it just works! En last but not least: het prettigst werkend, snel en probleemloos draaiende iOS, met gratis updates. Iedereen nog een fijne dag hier

  • beepee zegt

   Als je gaat trollen, doe dat ergens anders niemand zit te wachten op arrogante iPhone gebruikers.
   Facetime kan alleen maar over WiFi. Hele grote fout. En ” Android-Sammy ” zoals je dat zo mooi oneerbiedig zegt heeft Qik Video streaming live video calls etc.. over wifi EN 3G.
   en iMessaging? ben je in een grot geboren ofzo.. Whatsapp.. standaard IM service en de duizend andere apps in de market.

   ohja.. en ze zijn weer flash vergeten bij te voegen in ios5 kans… loos…

 12. chris zegt

  AUB HELPPP!!! heb mijn s2 geupdate via instellinge. en na het opstarten ben ik al mijn apps kwijt geraakt. ik kan ze ook niet terug vinden. wat nu??

 13. cora zegt

  ik heb nog de android-versie 2.3.4 opmijn gs2 er staat ook een software-update dus hen ik aangeklikt en ook automatisch bijwerken aangevinkt en als alleen wifi (alleen downloaden bij verbinding via wi-fi gaat het scannen,als ik mijn wi-fi netwerk aanklikt wordt er om een wachtwoord gevraagd ik heb geen idee waar ik dat kan vinden ik vind het allemaal niet zo simpel om de 2.3.6 via de gs2 te updaten,kan iemand mijn verder helpen?

 14. Jo zegt

  Wat vaag, ik probeer te updaten via instellingen->over het toestel->software-update

  Maar ik heb helemaal geen optie “Software update”
  Hoe kan dit ?
  Please help !

 15. Marty zegt

  Ik had dus vanmorgen een berichtje, software bundel update.
  dus ik dacht, o0o dat zal wel een zootje tegelijk zijn.
  dat bleek dus de firmware update via WIFI te zijn (3.0.4.)
  die staat er nu dus op, dus dat OTA gedoe werkt perfekt.
  want ik heb geen Kiez gebruikt.
  gewoon een of ander klein bluaw icoontje.
  wel mazzel dat er nog genoeg energie in zat, want ik wist niet eens dat ik aan het upgraden was.
  en dan moet je toch minimaal 80% opgeladen zijn.
  maar hij draait goed, kan alleen wel mijn imei nr zien na sterretje hekje gedoe
  dus de reset fix werkt dan blijkbaar niet.

Praat mee