Android Ice Cream Sandwich: wel of niet op de Galaxy S2, that’s the question

leaked-galaxy-s2-android-ics-300x168 Android Ice Cream Sandwich: wel of niet op de Galaxy S2, that's the question

Dit is géén Android ICS op de S2

Het is bijna zover: 19 oktober zal Google in samenwerking met Samsung dé nieuwe versie van het Android besturingssysteem, genaamd Ice Cream Sandwich. Android ICS zal de brug slaan tussen Android 2.3 Gingerbread – bekend van de smartphones – en Android 3.x Honeycomb – bekend van tablets zoals de Galaxy Tab 10.1. ICS zal dan ook op beide platforms werken, en zich naadloos kunnen aanpassen aan ieder schermformaat waarop het draait.

Hoewel er op 19 oktober een andere smartphone in de schijnwerpers zal staan, de Samsung Galaxy Nexus, doemt natuurlijk onherroepelijk de vraag op of en wanneer we Android ICS op onze Galaxy S2’s kunnen installeren. Deze vraag werd vandaag nog een extra onderstreept door het opduiken van een filmpje (HIER) waarop een Galaxy S2 te zien is met daarop draaiend – uiteraard – Android ICS.  Inmiddels is wel duidelijk dat dit filmpje niet echt is – of beter: het is allemaal wel echt, maar wat je ziet is géén Android ICS. Maar met de vragen blijven we zitten. Wanneer krijgt de Galaxy S2 Android ICS? Willen we dat wel? Waarom zouden we dat willen?

Over minder dan twee dagen hopen we ook een paar antwoorden te weten!

(met dank aan GizmoCrunch)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. hans zegt

  tuurlijk wil je dat. de huidge software 2.3 is niet goed geoptimaliseerd voor dual core processoren. ics is dat wel. sterker nog ik denk dat alleen dual core apparaten ics krijgen. hopelijk de s2 ook

 2. Thomas Huylebroeck zegt

  Volgens Samsung Mobile Belgium op facebook zal deze zeker niet worden overgeslagen. Althans, dat zeggen ze toch:

  Thomas Huylebroeck: Hoogstwaarschijnlijk zal dit weer een tijdje duren. Ik kijk meer uit naar de release van Android 2.4 aka Android 4.0. Zolang ze deze maar niet overslaan ben ik tevreden :p!

  Samsung Mobile Belgium ‎@Thomas: De release van Android 2.4 zijn we niet van plan over te slaan. Wanneer het echter zo ver zal zijn kunnen we nog niet vertellen, vermits we daarvoor afhankelijk zijn van de lancering van Google.

 3. Erik zegt

  Er zitten idd nog subtiele problemen in 2.3.3. Zoals standaard applicaties die soms je telefoon wakker houden met battery drain tot gevolg.

  • mitch zegt

   Dat komt omdat er niet veel te posten is, de galaxy s2 is al uit.
   Er zijn geen roddels en niewe dingen te ontdekken.
   Het enige is ice cream sandwich en dan zal het wel weer even stil zijn met,de galaxy s2.

Praat mee