Android 4.0 ICS vanaf januari voor Galaxy S2? (update: het lijkt er inderdaad op)

samsung-galaxy-s2-ics-samfirmware-e1319315925436-300x219 Android 4.0 ICS vanaf januari voor Galaxy S2? (update: het lijkt er inderdaad op)Update: het lijkt erop dat er inderdaad plannen liggen om de Samsung Galaxy S2 vanaf januari 2012 van Android 4.0 Ice Cream Sandwich te gaan voorzien. Niet alleen de onderstaande details wijzen erop, maar SamFirmware bevestigt dat er meer ‘insiders’ zijn die hiervan op de hoogte zijn. Natuurlijk is januari nog een flink eind weg – twee en een halve maand is een eeuwigheid in telecom land – en er kan nog vanalles voor vertraging zorgen. Met andere woorden: pin ons er niet op vast, maar duidelijk is dat de Galaxy S2 van Android ICS voorzien gaat worden, en dat dit niet zo lang gaat duren als de Android Gingerbread update voor de eerste Samsung Galaxy Gio, destijds.
android-ics-galaxy-s2-300x84 Android 4.0 ICS vanaf januari voor Galaxy S2? (update: het lijkt er inderdaad op)Eerder deze week zetten wij de vraag op de kaart of en wanneer de Galaxy S2 een update zou krijgen naar de allernieuwste versie van het Android besturingssysteem, 4.0, bijgenaamd Ice Cream Sandwich. Vanavond lijkt er een tipje van de sluier te zijn opgelicht door Gaurav Hasabnis, analist en blogger voor FoneArena.com.

De beste man – die zich al vaak van ontwikkelingen op de hoogte toonde lang voordat deze officieel bekend werden – weet te melden dat gebruikers van de Galaxy S2 in januari blij zullen zijn, en dat de Mali 400 – de grafische processor van de Galaxy S2 – volledig in gebruik zal zijn. En hoewel hij Android 4.0 niet expliciet noemt, is het niet zo moeilijk om één en één bij elkaar op te tellen. Android 4.0 beschikt namelijk, in tegenstelling tot Android 2.3 Gingerbread, over volledige hardware acceleratie van grafische taken.

Hieruit menen wij te kunnen concluderen dat, voor zover de plannen nu op tafel liggen, de Galaxy S2 vanaf januari een update zal gaan krijgen naar Android 4.0 ICS.

(met dank aan @gauravh1 en Phandroid)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. simthadim zegt

  Nu maar hopen dat Nederland dan niet zo ver in de pijpleiding zit dat wij ‘m pas tegen de release van de galaxy s3 krijgen….

  • Jan zegt

   Waarom zou dat een probleem zijn? Niet iedereen koopt een nieuw model zodra deze op de markt komt hoor. Een Firmware upgrade van dit formaat is altijd een leuk cadeautje. Geeft het gevoel dat je weer wat nieuws hebt. Maar ik wordt wel eens een beetje moe van al die ongeduldige grote kinderen die het nooit snel genoeg gaat en dat nieuwe speeltje NU willen hebben. Ik wil het, ik wil het ik wil het……

 2. tonytrimb zegt

  Ik was al zeer tevreden over de grafische weergave, maar het kan dus blijkbaar nog beter/sneller. dat we dit voorlopig nog niet op de S2 kunnen draaien, mag duidelijk zijn als je ziet wat er allemaal aan extras zit in de s2 tov standaard android.

  Op dit moment ben ik nog nooit zo tevreden geweest over de werking, sinds de update naar 2.3.4 en zijn de verbeteringen in 4.01 niet zo groot.
  Ik ga m zeker proberen als hij uit komt.

 3. Rogier zegt

  wat is dit voor onzin? samsung is echt een heel slecht merk en krijgen ze wel ics dat vind ik ontrecht vieze samsung de enige goede telefoon van de galaxy lijn is de samsun galaxy gio.

 4. tonytrimb zegt

  ICS is zowel voor tablets als voor de nieuwe telefoons.
  daarom zie je op de nieuwe ICS telefoons ook geeft fysieke knoppen meer onder op je toestel maar zitten oa de home en return knop verwerkt in het scherm gedeelte.
  Als de S2 dus geschikt wordt gemaakt voor ics is het dus nog maar de vraag of de onderste knoppen op je telefoon nog wel gaan werken.
  Volgens de heren van android dus niet?

  We wachten af en zien wel of hier niet een oplossing voor komt.
  Voorlopig nog een paar maandjes w88

Praat mee