Tip: apps kopen zonder credit card

3vcash-300x99 Tip: apps kopen zonder credit cardDe Android Markt is een plek bomvol apps, games, widgets, en andere snuisterijen, die het mogelijk maken jouw Galaxy S2 – of ieder ander Android toestel uiteraard – geheel aan te passen aan jouw eigen wensen. Echter, hoewel er heel veel gratis te krijgen is, zijn er soms apps die je graag wilt hebben, maar die een paar euro kosten. Geen probleem natuurlijk – totdat je erachter komt dat je een credit card nodig hebt, en je tot de grote groep mensen behoort die geen credit card hebben.

Voor deze mensen zijn er een aantal opties, om tóch betaalde apps te kopen op de Android Markt. Als je bijvoorbeeld wel een PayPal account hebt, kun je altijd de website bezoeken van de ontwikkelaar van de app die je graag wilt kopen. Steeds meer ontwikkelaars bieden zelf de mogelijkheid om hun app te betalen via PayPal. Je krijgt dan meestal een download link per mail opgestuurd, die je bijvoorkeur vanaf je telefoon bezoekt, zodat de app direct geïnstalleerd kan worden.

Een andere optie is om eens op zoek te gaan naar één van de alternatieve Android portals. Bij sommigen, zoals AndroidPit (HIER), kun je tegoed kopen – ook weer via PayPal. Als je vervolgens de AndroidPit app installeerd vanuit de Android Markt, kun je vervolgens daarmee alsnog betaalde apps installeren. Natuurlijk is ook dit nogal omslachtig, en bovendien hebben alternatieven zoals AndroidPit lang niet alle apps in huis.

En dan is er nog het doe-alsof-je-een-credit-card-hebt alternatief van 3V (HIER). Met 3V kun je een tijdelijke credit card aanmaken. Je kunt daar een activeringscode kopen voor verschillende standaard bedragen – vanaf 20 euro, tot 150 euro. Hiervoor betaal je wel een kleine vergoeding: 1 euro voor een tegoed van 20 euro, oplopend tot 5 euro voor een tegoed van 150 euro. Met deze activeringscode kun je vervolgens je eigen virtuele credit card activeren – en direct aankopen doen die je alleen met credit card kunt afrekenen, zoals apps in de Android Markt (maar uiteraard ook ieder ander denkbaar item waar dan ook op internet).

Dit alles – van activeringscode kopen tot dingen kopen met credit card – duurt, als je betaalt met iDeal, hooguit een paar minuten, dus je kunt er gelijk mee aan de slag.

(met dank aan AndroidPit en AndroidWorld)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. tonytrimb zegt

  Mijn hemel! in wat voor tijd leven we? Paypal bestaat al jaren en word wereldwijd zonder problemen gebruikt. Creditcards zijn nog steeds doelwit van criminelen en is nog steeds vele malen onveiliger.
  Moeten we van android weer een eigen app verzinnen om met een soort virtuele creditcard te gaan betalen? Iedereen die een beetje op het internet koopt buiten NL en geen creditcard wil gebruiken heeft paypal, dus Android market loopt hier heeeel veel geld mis.
  Ik ken meer mensen die dus al deze extra moeite niet gaan nemen en via nieuwsgroepen of torrents aan de betaalde apps. komen.
  Dit is gewoon weer een manier om nog meer geld uit de mensen te trekken.
  Gemiste kans voor de lieden van android market

  Voor wie toch (denkt) veilig en netjes te willen betalen is dit wel een handige optie

  suc6

 2. staf daems zegt

  bij apple kan je een kaartje kopen van itunes.
  waarom kan je bij android zo geen kaartje
  kopen in de gsm shops,groetjes.
  voor de apps te betalen.

Praat mee