The plot thickens: nieuwe geruchten over de Samsung Galaxy S3

samsung-galaxy-s3-specs-geruchten-300x198 The plot thickens: nieuwe geruchten over de Samsung Galaxy S3In dit stadium van ontwikkeling van de Samsung Galaxy S3 zijn – helaas – geruchten het beste wat we kunnen bieden, als het op informatie over het toestel aan komt. Dit keer is het nogal wat informatie op één hoop die is opgedoken, en interessant genoeg informatie die overeen lijkt te komen met een eerder lek – een lek wat zichzelf spontaan dichtte, op verzoek van de toenmalige bron van de informatie. Uiteraard zaten wij er destijds bovenop, dus de toenmalige informatie vind je HIER.

Maar nu is nu, en ai, wat een informatie is er opgedoken. Om een lang verhaal kort te houden: de Galaxy S3 gaat beschikken over een 2.0 quad core processor, een Super Amoled 3 (ja, 3!) scherm met een diagonaal van 4.65 inch, en een resolutie van 1280 x 1024 pixels. Wie even snel meerekent, ziet dat zo’n scherm een pixeldichtheid heeft van 352ppi – hoger dan die van de (huidige) iPhone. Volgens de bron is deze Super Amoled 3 technologie speciaal in ontwikkeling voor de Galaxy S3, en gaat deze dus nog een stap verder dan de al bekende, maar nog niet verkrijgbare Super Amoled HD variant.

Het toestel zal een metalen body krijgen, en uitgerust zijn met een tien megapixel camera. Bovendien zal deze camera 1080p HD video kunnen opnemen op 60 frames per seconde. De Galaxy S3 zal verder voorzien zijn van 1.5 GB werkgeheugen, en 32 GB interne opslag. en over een 2250 mAh batterij beschikken.

Uiteraard zal de Galaxy S3 draaien op de – tegen die tijd – allernieuwste Android versie, Ice Cream Sandwich, en hoewel er een nieuwe versie van TouchWiz op zal draaien, zal deze een stuk minder duidelijk aanwezig zijn dan die op de huidige S2 – om de simpele reden dat Android Ice Cream Sandwich al erg gebruikersvriendelijk is (oftewel: updates die direct van Google af kunnen komen, en minder van Samsung afhankelijk zijn).

Deze specificaties lijken wel een soort verlanglijstje van een gadget freak die voor kerst een fantasietelefoon mag samenstellen – en daarom zijn we geneigd een aardige slag om de arm te houden. Maar, zoals gezegd: ze vallen verdacht goed samen met eerdere informatie, waarin de bron – die claimde het toestel al gezien te hebben – sprak van een ‘new gen display, new materials, something very premium’, ‘new gen quad core’, ‘new gen battery’.

Hoedanook, als ook maar de helft van deze geruchten waar blijkt te zijn, wordt de Galaxy S3 – net als de Galaxy S2 dit jaar – het toestel wat de standaard in 2012 zal gaan zetten.

En wie zich nu afvraagt wanneer we meer zekerheid zullen gaan krijgen omtrend de S3: de Mobile World Congress 2012 zal de ‘place to be’ zijn. Met andere woorden: even afwachten nog!

(met dank aan AndroidAndMe, en natuurlijk SamFirmware)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee