Super Amoled 3 – een scherm met een hoge, vreemde resolutie

superamoledhd-300x160 Super Amoled 3 - een scherm met een hoge, vreemde resolutieEén van de meest opvallende elementen in het rijtje vers gelekte specificaties van de Samsung Galaxy S3 was de schermresolutie. De Galaxy S3 zou voorzien zijn van een volgende-generatie Amoled type, te weten Super Amoled 3, met 1280 bij 1024 pixels. Dit klinkt natuurlijk geweldig: de pixeldichtheid streeft daarmee Apple voorbij, en dat nog wel op een 4.65 inch beeldscherm!

Maar de nuchtere observant zou natuurlijk wel wat vraagtekens kunnen zetten bij deze resolutie: 1280 x 1024 lijkt niet echt een scherm met een aspect-ratio die we gewend zijn van smartphones. Op deze manier wordt het toestel wel erg breed.

Verder lijkt ons een breedte van 1024 pixels ook nét geen echt handige breedte. Met 800 pixels – zoals bijvoorbeeld in Super Amoled HD (1280×800) – kun je mooi 720p HD kwaliteit filmpjes weergeven. Maar met 1024 pixels in de breedte kun je – met het toestel in landschaps modus – net géén 1080p HD video weergeven.

Dus hoewel het allemaal erg mooi klinkt, Super Amoled 3 met zo’n hoge resolutie, lijkt het ons verstandig om nog even een slag om de arm te houden – uiterlijk tot de Mobile World Congress in 2012, maar hopelijk worden we eerder alweer wat wijzer.

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  1. Hans zegt

    Wordt een moeilijke keuze tussen de Galaxy S3 en de nieuwe galaxy note. Ik denk toch de note met een goedkoop pre paid nokiaatje :-))

Praat mee