Samsung test Android 2.3.5 voor Galaxy S2

wpid-galaxys2android235 Samsung test Android 2.3.5 voor Galaxy S2

Er is inmiddels natuurlijk al een hoop gezegd en geschreven over de in Nederland nog steeds niet uitgerolde Android 2.3.4 update voor de Samsung Galaxy S2. En toch lekte vandaag het nieuws uit dat achter de schermen al een firmware versie draaiend op Android 2.3.5 getest wordt.
Gezien de onvoorspelbaarheid van Samsung’s update schema gaan we hier niet speculeren over wanneer deze versie dan beschikbaar zal komen voor de consument. Stiekem hopen we natuurlijk wel dat een naderende Android 2.3.5 update de reden is dat Samsung de 2.3.4 update niet verder lijkt uit te rollen.

(met dank aan SamFirmware)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. michael zegt

  Benieuwd wat er dan beter zou zijn in vergelijking met de 2.3.4 die we nog niet officieel hebben..

  Appel klaagt het vast en zeker weer aan, Iphone 5 komt eraan dus zullen ze wel patent hebben op het getal 5

 2. Chofny zegt

  we wachten al zolang op die update……. en dan hoor je dat ze al bezig zijn met 2.3.5…. wanneer zullen we 2.3.4 krijgen? en als we het krijgen ga maar ervan uit dat nl 2.3.5 ook 6 maanden later zal krijgen……

 3. MADQ zegt

  Hallo,

  Gezien uw publicatie m.b.t. de nieuwe update van Samsung, om dit achterwegen te laten?
  Dit om verwarring en ongeduld te wekken.
  Zie uw publicatie m.b.t. de 1ste update 2.3.3.
  Hiervoor verwijs ik u naar de forum site.

  Dank

 4. johan h zegt

  Qua updates en communicatie hieromtrent, mis ik toch wel mn htc telefoons. hier ging ook alles “ota”. “kies” is een enorme “step back”.

 5. killian zegt

  Als jullie nou gewoon is slim nadenken en daar is over gaan speculeren?

  misschien dat samsung 2.3.4 wel niet heeft gelaunched in NL omdat ze al druk bezig waren met 2.3.5 en dachten, als we nou toch met 5 bezig zijn, laten we ze dan maar ff wachten, dan krijgen ze tenminste alles in 1 keer goed in plaats van 2x updaten.

  2.3.5 bevat waarschijnlijk de updates van 2.3.4 en eventueele aanpassingen zoals bv. de foto gallerij die door apple is aangeklaagd.

  gewoon wachten mensen, en heb je het geduld niet, dan download je lekker een illegale rom via bv. XDA. werkt ook prima.

  • Mitch zegt

   Ik weet niet hoelang jij je sgs2 hebt maar ik wacht nu al 2 maanden op die update omdat ik gewoon een hele schooldag met mijn telefoon wil kunnen doen.
   En er zijn ook mensen die zich gewoon aan de regels houden.

   • komarac zegt

    hoi mensen had ook het probleem met lang wachten warme battery etc heb nu 2.3.4 gedownload via samfirmware en mijn toestel gaat nu zeker 2 dagen mee met normaal gebruik. het enigste wat je moet doen is goed lezen op de how to en dan spreekt de update voor zich je kan weinig fout doen ben namelijk ook geen comp of tel expert m.v.g

   • zegt

    Mitch, Als ik de Samsung update service sluit gaat de batterij met intensief gebruik (gps, muziek, games …) met enige ruimte net 2 volle dagen mee.(da’s dat rood met wit pijltje in ‘running services’ Deze service durft ook ongewenst terug op te springen dus heb ik met ‘optimize toolbox ingestelt dat deze service elke 30 min automatisch gesloten mag worden. Trust me, dat zal de problemen verhelpen. 90% Van de SGS 2’s hebben hier geen last… Intussen wacht ik ook op de 2.3.5 😉

 6. Peter Duijn zegt

  Het is maar goed dat de Galaxy S2 zo`n fijn toestel is, dat maakt het wachten wat makkelijker, maar een beetje gelijk hebben ze wel.. Het duurt wel lang… Reden is inderdaad waarschijnlijk de aanpassing die Apple heeft veroorzaakt. Ik wacht trouwens nog steeds op mijn gratis 8gig micro sd na toezegging.

 7. Sander zegt

  Was het niet de bedoeling dat bij Ice Cream Sandwich het OS voor tablet en phone weer samen komen? Stond dit OS bij Google niet voor een release in oktober gepland? Hoe lang zou het duren voor Samsung dit OS klaar heeft voor de SGS2 (if ever)?

 8. Johan Ottepotte zegt

  ach, ik heb liever een killer-mobiel met wat slordige update timing en een batterij die (net als andere smartphones) snel leeg gaat, dan een slappe hap toestel die perfecte update timing heeft en een betere batterij.

  Maar toch, het zou beter zijn als ook die diensten die na het aankoop van je toestel wat soepeler lopen… Ook al kan je dat wel verwachten met een toestel wat qua techniek zo voorop loopt in de markt…

 9. zegt

  Heb ik ondertussen nog even weer de tijd om de koppeling met Kies weer aan de praat te krijgen. Dat is misschien nog iets voor een volgende update (van Kies dan welteverstaan)

 10. hans zegt

  ik heb android 2.3.4 erop
  kh3 er ook op maar hiervoor ging mijn battery ,z,n 8 uur mee.
  nu om 9 uur vanmorgen van de lader gehaald is nu 15:00 uur.
  geeft aan nog bijna 6 uur mee te kunnen zit bijna op 50%.
  dus wel een verbetering.

  • simthadim zegt

   Dat is wel HEEL subjectief. Ik weet het bijna 100% zeker dat je niet exact/ongveer hetzelfde heb gedaan met je toestel (zelfde instellingen +apps gedraaid gedurende dezelfde tijd). Indien je dat niet gedaan heb kan je niet echt iets zeggen, zeker aangezien er bij jou sprake zou moeten zijn van een efficiëntie verbetering van in de 80%… onmogelijk!

  • brain zegt

   sorry hoor, maar die app is zelf ook een slurper. door verschillende mensen ondervonden. al die apps die zeggen dat ze de batterij langer doen laten meegaan, is totaly crap.

 11. Chofny zegt

  mijn telefoon lijkt wel bezeten…. ik haal hem s’ochtends om 06:30 van de lader 100% opgeladen natuurlijk. 😛 en dan ga ik om 08:10 naar de bus. Soms (dit komt redelijk vaak voor) wanneer ik naar de bus loopt voel ik dat mijn telefoon steends een klein beetje warm word. en dan pak ik mijn telefoon en zie dat hij nog 60% of minder batterij heeft…. ik kom moeilijk de dag door.
  ik gebruik de volgende apps heel de dag:
  * – wats app
  * – msn/ephineprhine
  * – muziek
  * – verlichting op automatisch
  * – 3g aan
  * – afentoe rage reader
  * – een spel

  nou dan kan je het wel vergeten…. om de dag door te komen. Ik heb nu mijn oplader bijme en tussen de lessen is het mogelijk om mijn telefoon op te laden. ( en helaas is die telefoon heel de dag warm/ heet) dus ik wacht al 3 maanden op die update!!!!

  • maurice zegt

   ik denk dat jij veel aan die update gaat hebben 🙂

   die van mij gaat ook redelijk snel weer leeg, maar dat is normaal voor een smartphone als deze, ik kan net de dag doorkomen 🙂

 12. Erik zegt

  Tot nu toe niet echt onder de indruk van de battery lice van 2.3.4.

  Oude versie met workarounds was zo slecht nog niet.

  Nu aan het proberen zonder juice defender en system monitor. Kijken of dat wat uitmaakt.

 13. marcosneek zegt

  ik gebruik m voor m,n werk en ik ging met 2 mobieltjes de deur uit nu heb ik de galaxy in de kast liggen wand ik haal net aan 14;00 uur ik bel veel alle andere kan ik niet eens doen en nu een simpele nokia die wel 3 dagen mee gaat [samsung doe wat ]

  • Erik zegt

   andere settings van juice defender hebben geholpen. Had hem het netwerk aan laten zetten als bepaalde applicaties draaiden. Dat is nu weer weg in elk geval. Batterij lijkt weer langer mee te gaan. Nu nog even een tijd in de gaten houden.

 14. Aedriaen zegt

  Samsung verwijdert usb-host-optie uit Galaxy S II

  Door Yoeri Nijs, woensdag 21 september 2011 16:34, views: 26.298

  *knip door redactie*

  Bedankt voor de tip – zie nieuwe bericht!

 15. bas zegt

  ik heb het zelfde probleem als Chofny ik loop de heledag met mijn oplader bij, als ik er gewoon niks mee doe dan gaat die nog maar maximaal 10uur mee.
  Hij word echt heet, app batterylife zei laats 47graden, en dat voor de battery..
  volgens mij laat samsung ons gewoon zitten…

 16. Joeke zegt

  Hmm.

  Ik wil wel die 2.3.5 hebben, ik heb nu 2.3.3 ik heb net de samsung galaxy s 2 binnen, via abbonoment, maar als ik die 2.3.4 nou van die site haal. Heb ik dan geen garantie meer of zie ik dit verkeerd?

  Anyhow.. Als dus 2.3.5 uitkomt met nieuwe interface… valt de hele aanklacht van apple tegen samsung en word de galaxy s 2 weer legaal ?

  Haha.
  Dat zou mooi zijn..

 17. Falcon2001 zegt

  yessssss!!!!!!

  En ja hoooorrrrr daar issie dan.
  Net mijn mijn SG2 geupdate naar Gingerbread 2.3.4 via de officiéle manier, dus met Kies.
  Buildnummer:GINGERBREAD:CEKI2
  Dus nieuwer dan de gene die rond fiets her en der op het net.

  Hans

 18. Falcon2001 zegt

  PS:

  Rooten is dus niet meer nodig,(was ik ook niet van plan, te omslachtig).
  Mijn bevindingen na 50 minuten gebruik:
  – Diversen automatische applicatie updates na de update naar 2.3.4.
  – De SG S2 voelt NIET meer warm aan,dus minder processor/batterij consuptie!!!

  Met MyBackup van te voren alles gebackuped naar de Micro-SD en nog eens met Samsung KIES.
  Dit bleek achteraf niet nodig te zijn, scheelt een boel werk -)
  Alles stond er nog op.
  Helemaal blij, het lange wachten was de moeite waard.

  Gr.Hans

 19. Janus zegt

  Ik heb hem ook via Kies eindelijk kunnen updaten.. Het loopt allemaal iets soepelder dan voorheen (ook het typen/ swypen)…

  Helaas ondervind ik nog altijd hetzelfde probleem: De tel. wordt loeiheet als ik een spelletje meer dan 10 min speel, rondom de camera. Zodra ik stop koelt hij gelukkig wel weer. Ik heb niet het gevoel dat de batterij dan zo snel leeg gaat, maar het feit dat hij zo ontzettend warm wordt spreekt me gewoon niet aan!

  Iemand anders ook nog dit probleem?

  Gr

  • Daan zegt

   Wat wil je nou?Enig idee hoe een processor werkt?
   Vreemd hoor,dat hij dan warm word…pfff…sommige mensen!
   Bang dat hij smelt???Hahaha.

 20. Carina zegt

  Grrr… nieuwe update is met succes geïnstalleerd (2.3.5) nu krijg ik de XT9 functie niet uitgeschakeld, sterker nog hij vervangt woorden terwijl de functieknoppen uit staan. Iemand een oplossing??

 21. johan_1978 zegt

  Ik heb nog steeds versie 2.3.4 en geen updates beschikbaar via systeemupdate of via kies. Ik snap niet waarom er mensen zijn die dat al lang hebben gekregen ..
  Ik wacht nog steeds op de update naar 2.3.5 🙁

 22. Marissa zegt

  Ik heb via samsung kies op mijn galaxy ace de android 2.3.5 gedownload het ziet er niet heel anders uit maar je kan iets meer met je camera en de apps die het eerst niet deden bij mijn android 2.3.3 versie doen het nu wel goed!! echt een vooruitgang verder ben ikhem nog aan het testen je kunt samsung kies downloaden via google.nl en dan samsung kies intikken en dan download hij de 3.5 versie vanzelf 😛

 23. Rodger zegt

  2 weken geleden officieel via KIES geupdate naar 2.3.4 (kies werkt tot nu toe altijd prima bij mij) …. Nou lees ik dat sommige al 2.3.5 hebben, die zelfs via kies en/of softwareupdate in de telefoon zijn geinstalleerd… Nou heb ik een unbranded s2, behorende uit de 1ste release van 150 stuks in nederland (sinds dag 1 dus al in het bezit van deze meesterlijke telefoon) Maar ik krijg nog steeds de melding in kies/en bij telefoonsoftwareupdate dat er geen nieuwere updates zijn… Loopt een tmobile/vodafone branded toestel dan voor op een unbranded originele? Lijkt me vreemd! Wilde niet voor niets een unbrandedtoestel….

 24. Anouk zegt

  Ik ben helemaal niet blij met de update!!!!
  Sinds mijn Galaxy S2 op Android 2.3.4 draait, valt mijn telefoon geregeld uit als ik gebruik maak van een toepassing. Vaak (zo’n 3 keer per dag) start mijn telefoon zichzelf dan automatisch op. Ook lijkt mijn batterij juist KORTER mee te gaan…. Verder wil mijn telefoon niet altijd uit de ‘standby’ stand als ik mijn ‘home’ knop, of de knop aan de zijkant gebruik. Daarnaast kan ik soms tijdens het bellen niet meer ophangen (zwart scherm). Dit alles is gekomen NA de officiële update via KIES.

  Hebben anderen hier ook last van en zijn er oplossingen? Ik hoor het graag want ik baal als een stekker!

  • anonieme zegt

   Ik heb het zelfde probleem, sinds ik android 2.3.4 heb sluiten sommige applicaties juist niet wanneer ik advanced task killer of battery dr saver gebruik. Bij 2.3.3 had ik altijd dat alle applicaties sloten wanneer ik die 2 gebruikte. (dan had ik nog rond de 600 mb werkgeheugen over altijd)

   Sinds 2.3.4 is dit werkgeheugen, naarmate de telefoon langer aanstaat(dus gewoon standby), afgenomen tot 400 mb wanneer ik deze twee applicaties gebruik. Hoop echt dat 2.3.5 beter werkt want tot nu toe lijkt die batterij van mij nergens op.

 25. Henk zegt

  Ik snap helemaal niks van deze bedoelingen. waarom wordt het zo lastig gemaakt. ik heb mijn samsung s2 bij mediamarkt gekocht voor 600,00 euro. verkoopt samsung zo aan zijn klanten?

Praat mee