Samsung introduceert Galaxy S2 HD in Korea

samsung-galaxy-s2-hd-198x300 Samsung introduceert Galaxy S2 HD in KoreaDe laatste tijd is Samsung bezig een hele sloot producten te introduceren die voorzien zijn van de volgende generatie Super Amoled schermen, genaamd Super Amoled HD. En hoewel de Galaxy S2 nog steeds op alle fronten de meest geavanceerde smartphone is, beschikt het toestel nog niet over dit type HD scherm. En dus introduceerde Samsung in Korea de Galaxy S2 HD – met een Super Amoled scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels en een diagonaal van 4.65 inch.

Om precies te zijn gaat het hier om twee S2 varianten – in Korea beiden voorzien van een LTE data verbinding, van het type waar in Nederland voorlopig nog wel eventjes op zullen moeten wachten. En één van deze twee is dus voorzien van een HD scherm. Dus of dit toestel ook naar Nederland komt is nog even de vraag.

Wel gaan er al een tijdje geruchten dat Samsung tussen de introductie van de Galaxy S3, volgend jaar, en nu nog een ‘tussenstap’ Galaxy toestel gaat lanceren, specifiek om de concurrentie met de op stapel staande iPhone 5 aan te kunnen. Wie snel kan hoofdrekenen weet dat een 4.65 inch scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels een pixeldichtheid oplevert van pakweg 316 pixels per inch. Dit komt heel aardig in de buurt van Apple’s Retina display, met een dichtheid van 326 pixels per inch.

En dus zegt ons iets dat deze Galaxy S2 HD wel eens precies het soort toestel kan zijn wat Samsung ook in andere landen buiten Korea zelf in de strijd gaat goeien tegen de iPhone 5 – in ieder geval totdat de Samsung Galaxy S3 de grenzen van de mobiele technologie weer een flinke stap gaat oprekken.

(met dank aan Engadget)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Chofny zegt

  is er uberhaut wel its over iphone 5 bekent…spec of model…. mensen hebben al ge preordert maar wat als de sgs2 nogsteends beter presteerd? dan is het well epick

  • RamonGasto zegt

   Mee eens, dit toestel zal wel héél snel leeg zijn met zo’n energie vretende HD scherm! Vind trouwens super amoled super genoeg!

  • RamonGasto zegt

   Zal niet echt veel verschil zitten tussen de huidige GS2 en dit toestel, dus w8 nog maar even met het kapot gooien van je toestel 😛

Praat mee