Samsung Galaxy Note uitgerust met Exynos processor

samsungexynos4210-300x138 Samsung Galaxy Note uitgerust met Exynos processorOndanks het feit dat Samsung zelf graag de intieme details van haar nieuwe producten voor zich houdt – het officiële persbericht (HIER) vermeldt niet welke processor er in de Galaxy Note te vinden is – weet Tweakers gelukkig te melden dat het kloppend hart de Exynos chip is.

De Exynos 4210 is Samsung’s eigen dual core System-On-a-Chip, die ook al in de Galaxy S2 te vinden is. Voor de Galaxy Note heeft Samsung besloten hem nog een tandje op te waarderen, en dus draait deze bijzonder krachtige chip op 1.4 GHz – iets wat in een kleinere telefoon misschien een te hoog batterijverbruik zou opleveren, maar door de stevige 2500 mAh batterij kan de Galaxy Note het aan.

Uit verschillende benchmarks blijkt dat de Exynos chip prima zijn mannetje staat tussen de concurrerende dual core processoren, mede dankzij de ingebakken grafische processor met maarliefst vier kernen. Uit benchmarks blijkt dat de Exynos 1080p HD beeld aan kan – desnoods, in een speciale experimentele setup in 3D – op 60 frames per seconde. En bedenk dan dat de chip zelf de framerate beperkt tot, jawel, 60 fps, en het is duidelijk dat het kloppend hart van de Galaxy Note een krachtig staaltje mobiele techniek bevat.

Voor een demonstratie van de Exynos SOC, check dit (al wat oudere) filmpje:

Galaxy deal tips

Praat mee