Galaxy S2 toch echt de snelste

Moeten we nu nog een artikel plaatsen over de technologie van de Samsung Galaxy S2, en de snelheid in het bijzonder? Misschien niet, maar er is destijds heel wat afgediscussieerd over de snelheid van de verschillende dual core chips die momenteel in smartphones te vinden zijn. In het bijzonder ging het dan natuurlijk om de processoren van Nvidia (Tegra 2, o.a. te vinden in de LG Optimus 2X), Qualcomm (MSM8260, te vinden in de HTC Sensation), Texas Instruments (OMAP 4, te vinden in de LG Optimus 3D), en natuurlijk Samsung’s eigen Exynos 4210 chip van de Galaxy S2.

Enige maanden en stapels benchmarks verder is het de gezaghebbende tech website AnandTech die er eens goed voor ging zitten, om alles tot op de bodem in kaart te brengen. En wat blijkt? De Galaxy S2 met de Exynos SOC (System On a Chip) is inderdaad het snelste jongetjes van de klas, als het op rekenkracht aan komt. Dit vonden wij zelf niet zo verrassend. Wat ons wel verraste, waren de prestaties op grafisch vlak.

De Exynos chip is tot indrukwekkende prestaties in staat (zie bijv. HIER), maar het aantal frames per seconde – bijvoorbeeld in games – komt nooit boven de 60 uit, in tegenstelling tot de Tegra 2 chip van bijvoorbeeld de LG Optimus 2X. Dit is een door Samsung ingebouwde limiet, en het bleef dus lang onduidelijk hoe krachtig de Exynos SOC precies is. AnandTech is ook hier ingedoken, en het blijkt dat de Galaxy S2 op grafisch gebied bijna letterlijk de vloer aanveegt met bijvoorbeeld de Optimus 2X en de HTC Sensation.

galaxys2-basemark1-300x218 Galaxy S2 toch echt de snelstegalaxys2-basemark2-300x218 Galaxy S2 toch echt de snelstegalaxys2-egypt-300x250 Galaxy S2 toch echt de snelste

Worden we hier veel wijzer van? Amper, maar dit alles onderstreept wel een beetje de technologische voorsprong die Samsung op dit moment heeft op de concurrentie. Zullen we dan maar gaan wachten op de quad core generatie?

(met dank aan AnandTech)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. michael zegt

  Ik heb eigenlijk nog nergens prestaties van de CPU snelheid gevonden ( bijvoorbeeld vergelijking tussen stock i9100 en overclocked i9100 ).

 2. Sami zegt

  Snelste inderdaad..maar niet met de updates :p. Wanneer komt die update nou :(. De batterij van mijn Galaxy S2 gaat in een halve dag op. En dat alleen met wat whatsapp, browsen, en E-mail checken.

 3. robbiez zegt

  Ik gebruik nu go launcher ex.. waarbij je in het menu ook je running applicaties kan stoppen.. dit samen met het stoppen van de actieve applicaties in taakbeheer maakt het ram geheugen weer tot 277mb waarbij ik 1,5 dag met de batterij kan..

  Daarbij s het natuurlijk weinig werk om je middrlste knop ingedrukt te houden, actieve applicaties te sluiten, ram geheugen te wissen en in het menu bij go launcher nog ff je actieve te wissen waarna mijne in standby blijft draaien op 277 mb

 4. Johan Ottepotte zegt

  pfff… ik wordt echt helemaal ziek van de hele tijd hetzelfde verhaaltje over de update of batterij. Denk je eindelijk weer wat ander leesvoer voor je kiezen te hebben, begint iedereen er WEER over.

  Je kan de naam hier beter veranderen naar ‘laten we lekker klagen over de slechte batterij BLOG’ noemen.

  • WeesTevreden zegt

   Haha, herkenbaar. ’t Is net alsof men dat ding voor jan met de korte achternaam heeft aangeschaft. Men lijkt alleen maar geinteresseerd in een update die overigens zwaar gaat tegenvallen – mark my words. Da’s hetzelfde als het aanschaffen van een Playstation 3, om vervolgens (na het eenmalig uit te hebben getest) je klep er niet meer over dicht te kunnen houden “wanneer Sony nu eindelijk eens Playstation 4” uitbrengt. Wees eens blij met wat je hebt mensen. Verwacht geen accuduur van 24 uur uit zo’n klein toestel, wanneer zelfs een laptop al amper 3 uur meegaat. Daar veranderd een (softwarematige) update geen *bliep* mee.

   • Koen zegt

    Ja maar soms gaat het alleen om het feit dat je soms 5 keer per dag je telefoon opnieuw moet opstarten omdat ie op 1,2GHz loopt… Een 24 uur haal ik soms nog wel maar een betere batterijduur verwacht ik zeker niet, je hebt niet voor niets een “bijna zak-computer”

Praat mee