En toen was het september…

galaxys2trumanshow-300x168 En toen was het september...Linea recta tegen alle glasheldere geruchten in, ging de maand augustus in Nederland voorbij zonder de langverwachte update naar Android 2.3.4. Inmiddels heeft de halve wereld deze update wel via Kies kunnen installeren, dus wordt de vraag steeds dringender: waar blijft de Nederlandse update?

Wie inmiddels vierkante ogen heeft van het in de gaten houden van Kies, heeft zeker al eens nagedacht over de reden dat ons land nog niet aan de beurt is geweest. Wij zelf zijn inmiddels zover dat we menig spannend complot theorie hebben bedacht – zelfs al hebben we hier geen last van de zogeheten batterij bug. Een paar ervan zetten wij hier op een rijtje.

Ons eerste idee hangt rechtstreeks samen met het net-niet verbod wat de Nederlandse rechter pas nog uitsprak voor de Galaxy S2. In het kader van minder-werk-voor-de-gebruiker-is-beter heeft Samsung natuurlijk besloten de foto/gallerij app eerst aan te passen, en deze dan integraal met de Android 2.3.4 update uit te rollen in ons land. Deze theorie – weinig complotterig, tenzij je gelooft dat Apple een planeet is van ver buiten ons zonnestelsel – zou verklaren waarom veel andere landen al wel de update hebben gekregen, maar ons landje nog niet. Aan de andere kant: is er nou echt zo veel op tegen om twee updates te installeren binnen twee maanden?

De tweede mogelijkheid houdt verband met Nederland’s ambitie om een kenniseconomie te worden. Samsung vindt dat Nederlanders – als echte experts op allerlei geavanceerde gebieden – het zelf maar op moeten knappen, dus: rooten, en een nieuwe, al dan niet ‘custom’, ROM erop zetten. Eventuele akkefietjes met de garantie moeten dan wel via een poldermodelletje op te lossen zijn natuurlijk.

De derde en spannendste mogelijkheid – wij houden graag met alle mogelijkheden rekening – is dat de Android 2.3.4 versie al lang beschikbaar is in ons land, en alleen onze computers op één of andere manier van Kies te horen krijgen dat dit niet zo is. Verder wordt natuurlijk alle internet data naar onze redaktie stiekem gefilteerd – door Samsung en/of door de AIVD – zodat het voor ons lijkt alsof de update er inderdaad nog niet is. En last but not least maakt iedereen om ons heen die ook op de update zit te wachten deel uit van een groot complot, om ons in de waan te laten (denk: Truman Show).

Enfin, je leest het al: wij konden eigenlijk maar één goede reden verzinnen waarom met name in Nederland de update nog altijd niet uitgerold is (wie wil weten welke van de drie hierboven beschreven scenario’s wij bedoelen: dat zeggen we lekker niet). Mocht iemand andere plausibele – of juist minder plausibele – verklaringen hebben, horen wij deze graag!

Galaxy deal tips

Reacties

 1. TacBever zegt

  Wat dacht je van : Nederland ? Oeps ! Die zijn we totaal vergeten ! 🙁

  Trouwens dat verhaal van die veranderingen aan de galerij gaat toch alleen op voor nog niet verkochte toestellen !? Degene die al bij gebruikers zijn, zijn al verkocht. Dus die hebben die wijziging niet meer nodig, toch ? Dan kan je ondertussen toch al 2.3.4 uitrollen aan de wél verkochte toestellen ?

  • ronald zegt

   Heb je dan niet alles in het engels erop staan als je die 2.3.4 zelf update? Of heb je een optie dat je een taal kunt selecteren, zodat het menu van je tel gewoon in het nederlands blijft?

   • Alex zegt

    ik heb zelf 2.3.4 kg6 erop staan en dat is gewoon de nl versie volgens mij.is allemaal te vinden op xda forum of androidflip voor een complete beschrijving over hoe het moet.zo kan iedereen het die goed (engels)kan lezen

 2. Erik zegt

  Ik kon de verleiding niet weerstaan en heb de frankenstein xxkh1 er maar opgezet, inclusief root. Eerste indruk is dat hij sneller is. Vooral swype werkt nu veel sneller.

 3. Bastiaan zegt

  Ik denk zelf dat hetvinderdaad het wachten was op de uitspraak van de rechtef.

  In ieder geval ga ik ervan uit dat 2.3.4 deze maand uitgerold wordt in nederland met een aangepaste gallerij.

  Wat me trouwens wel opviel afgelopen weekend is dat er helemaal geen reclame meer wordt gemaakt voor de sgs II.

  Kreeg een aantal folders en er werd nergens met de telefoon geadverteerd.

  Misschien dat de redactie hier ook een complot theorie op kan gaan maken. 😉

 4. Jacco zegt

  Volgens de rechter is onze telefoon illegaal (verboden!) Samsung durft zich natuurlijk niet te wagen aan illegale praktijken natuurlijk. Vandaar dat die update illegaal toch te downloaden is. Via KIES gaan wij hem nooit krijgen hoor.
  We moeten nog oppassen dat we niet straks worden opgepakt???

 5. Anoniem zegt

  Het moet wel een complot zijn. Ik denk dat het te maken heeft met Diginotar en dat de Iraanse geheime dienst de kenniseconomie in Nederland probeert te frustreren door een fake KIES site waarop de 2.3.3 firmware blijft staan.

  Dus eigenlijk is het niet samsung of de AIVD die het verkeer naar deze site filteert, maar de Iraanse geheime dienst.

 6. zegt

  het laat allemaal op zich wachten bij Samsung. eerste updates kwamen redelijk snel los van Samsung maar nu komen we toch weer als klein landje achteraan in het rijtje . Rechtzaak of niet maakt volgens mij weinig verschil

 7. jacco zegt

  Geen Iraanse hackers! Dat zijn handlangers van oom Steve. En die stopt natuurlijk maar om 1 reden. Die is stiekum vedwenen naar Iran om de “hackers” aan te sturen. Allemaal om ons weg te houden bij ver 2.3.4 Want terwijl ik dit type zie ik mijn accu leeglopen. Zucht… hoe lang nog?

 8. Dude zegt

  K ben geen zeurpiet, en heb over het algemeen best veel geduld. Maar ik vind echt dat ze over een update dat zoveel ergernis kan wegnemen (ZIJ hebben beloofd dat de batterij langer mee gaat) wel wat rapper kunnen doen. Of in ieder geval wat duidelijkheid over verschaffen!

 9. hans zegt

  en nog steeds geen reactie van samsung.

  dit lijken wel iphone praktijken zo kom op samsung laat iets los en bewijs dat jullie beter zijn dan iphone

 10. david zegt

  via SamKiesUpdates

  SamKiesUpdates
  XEN = Netherlands I9100CEKI2/I9100XENKH1

  kies aangezet, maar nog niks te vinden. Andere mensen al een update?

 11. Hans zegt

  Yep binnen de 2.3.4 met nieuw versie van KIES ook nog eens.
  Lang verwacht, lang uitgebleven.
  Samsung doet in communicatie, dus zou de firma wel eens een beetje duidelijker kunnen vertellen wanneer, wat etc. Dit was twee maanden onnodig wachten.

Praat mee