De S-Pen: blast from the past?

wpid-Samsung-Galaxy-Note-S-Pen-tekenen De S-Pen: blast from the past?

Zoals inmiddels wel bekend, is de Samsung Galachtig Note niet alleen een Android smartphone met een flink scherm – het toestel wordt ook nog eens geleverd met een onvervalste stylus, genaamd S-Pen.

Wie al een tijdje smartphones gebruikt, kent het fenomeen stylus maar al te goed. Het is een handzaam pennetje, waarmee je dingen op het scherm kunt aanwijzen, of schrijven en tekenen. Oudere smartphones, bijvoorbeeld toestellen uitgerust met vroegere versies van het Windows Mobile besturingssysteem, hadden er al een. Soms was deze gewoon handig, om de kleine items op het kleine scherm te selecteren. Maar ook toen was het ook mogelijk om handgeschreven notities te maken – als de telefoon tenminste snel genoeg was om de input op een acceptabele manier te verwerken. Dit laatste was helaas vaak niet het geval.

Het moge duidelijk zijn dat de tijden van de kleine beeldschermpjes allang voorbij zijn, en de Galaxy Note heeft hier al helemaal geen last van. Tel daarbij op dat Android een besturingssysteem is dat juist ontwikkeld is om met de vingers bediend te worden, en het is duidelijk dat Samsung met de S-Pen hele andere dingen in gedachten heeft: de stylus nieuwe stijl.

Zoals we hier al eerder schreven is de Galaxy Note mede bedoelt als toestel met ceatieve en intuïtieve mogelijkheden. De S-Pen is drukgevoelig, dus je kunt er niet alleen mee schrijven. Juist tekenen en schetsen behoort tot de mogelijkheden. De vraag is dus of de Galaxy Note krachtig genoeg is om dit alles prettig en vloeiend te laten verlopen.

Op papier is er aan processorcapaciteit geen gebrek. De dual core Exynos chip met een kloksnelheid van 1.4 GHz is op dit moment het neusje van de mobiele technologie-zalm. De eerste test laten zien dat tekenen op het toestel prima werkt. Maar – eerlijk is eerlijk – het zou van ons nog wel een tikje vloeiender mogen. Feit is, dat de modellen die nu getest worden nog niet de uiteindelijke produktiemodellen zijn. De komende maanden zal Samsung zeker nog het een en ander gaan optimaliseren – dit zagen we ook al bij andere toestellen gebeuren zoals de bekende Galaxy S2.

Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar het werken met de S-Pen stylus op de uiteindelijk versie van de Galaxy Note!

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee