Android 2.3.4 update beschikbaar via Kies

galaxy-s2-android-234-update-300x140 Android 2.3.4 update beschikbaar via KiesDe kop zegt het al: eindelijk is daar dan de langverwachte update voor de Samsung Galaxy S2 naar Android 2.3.4. Na een wat aarzelende start – de update kwam eerst alleen als ‘testversie’ online, en was aanvankelijk dus nog niet toegankelijk – lijkt het erop dat de meeste mensen hem nu wel kunnen zien in Kies.

Zorg, voor dat je gaan updaten, dat je de nieuwste versie van Kies hebt geinstalleerd (en ja, Kies installeren – op bijwerken – kan erg lang duren). Vergeet vervolgens geen backup van je Galaxy S2 te maken – dit kan met Kies zelf (FILMPJE!). En na het updaten kan het opstarten van je toestel lang duren, dus: geduld doet vaak wonderen.

Helaas wordt met dit soort grote updates wel duidelijk dat het Kies systeem nogal achterblijft bij de geavanceerde toestellen die je ermee moet beheren. Wie ruzie heeft met Kies vindt mogelijkerwijs goeie tips in de comments onder deze post (bedankt, iedereen!), of in DEZE post en de bijbehorende comments.

Binnenkort vind je hier op galaxyclub.nl een uitgebreid overzicht van de veranderingen in Android 2.3.4.

(met dank aan iedereen die kwam melden en SamsungMobileNL)

Galaxy deal tips

Reacties

  • Rob-NL zegt

   Yes, is geïnstalleerd via Kies-USB.

   PS. Moest eerst Kies updaten.

   Eén keer werd tijdens upgraden aan gegeven dat de telefoon niet herkend werd,
   moest los koppelen-batterij er uit- en opnieuw opstarten- aansluiten en het proces ging verder.
   Alles werkt goed. Nog niet uitgevonden wat er allemaal eventueel verbeterd/veranderd is.

   Suc6!

  • Sicco zegt

   Kan nog steeds niet updaten. Snap er niks van.
   PDA:KG2 / PHONE:KG1 / CSC:KF1 (COS)
   Wie o wie weet de oplossing??
   Alvast dank voor de moeite

  • Elmar zegt

   Ik ook niet. Zodra ik wil updaten wordt de verbinding met de SGS2 verbroken en dan begint t verhaal weer opnieuw: “melding van nieuwe versie. Updaten?” Dan is ie er eindelijk en dan fuckt Kies t weer op! Argh! Iemand tips?

   • michael zegt

    Ik heb precies hetzelfde.. Na de nieuwe knop in kies ”probleem oplossen” verbind hij wel met KIES. Echter valt de verbinding steeds weg en kan ik dus niet updaten 🙁

    • michael zegt

     na wat gestoei met kies en de s2 lukt het me nu niet eens meer om de telefoon met kies te verbinden.. zelfs niet na het resetten van s2 + nieuwe kies en nieuwe windows ……

     • simthadim zegt

      Hier wil die wel een back-up maken, maar geen update.
      Vink jij ook aan dat ze je IP-adress en telefoonnummer niet mogen opslaan? Begin te vermoeden dat het wellicht daar aan ligt.

     • michael zegt

      Het is me gelukt, na nogmaals mijn mobiel te hebben gereset en het aansluiten aan een andere computer draai ik nu op 2.3.4.

  • Frank zegt

   De oplossing voor julie probleem is puur de probleemoplossing volgen die vermeld staat in samsung kies. Ik had namelijk het zelfde probleem maar sgs2 is net up-gedate

  • Gert zegt

   Hier ook niet, tijdens het downloaden valt de verbinding weg en als hij klaar is kan hij geen verbinding meer maken. Ook zo slecht dat kies de update niet kan opslaan, elke poging opnieuw downloaden 🙁

  • Robin zegt

   Mijn bevindingen:

   Het uiterlijk is iets anders. Zo is het lettertype nu scherper (na mijn idee), want het ziet er iets anders uit. Verder is het uiterlijk van je patroonbeveiliging voor de ontgrendeling iets anders (doorzichtig). Tijdens het bladeren door de foto galerij, veert de foto niet meer eventjes terug. Tijdens het bladeren in de menu’s zie ik als ik onderaan of bovenaan kom nu een blauwe gloed oplichten. Je krijgt een eenmalige melding wanneer je gmail opent op je telefoon (gaat over postvak prioriteit). En een aantal menu’s zijn iets anders (die van software update bijvoorbeeld).

   Verder het grootste gemis is het wegblijven van video bellen met Google Talk. Hierin stelt Samsung mij enorm teleur, want hier zat ik het meeste op te wachten. Ik hoop dat dit alsnog in android 2.3.5 wordt gezet, maar ik ben bang dat Samsung ons aan hun eigen app (Qik video) wil hebben. Daar heb ik dus zelf geen trek ik.

   Kort samengevat: veel te lang gewacht en een enorme teleurstelling voor wie met smart zat te wachten op video bellen met Google Talk.

    • Robin zegt

     Dat is ook een app in de categorie “nee dank u”. Bovendien, het zou moeten werken met Google Talk. Ik heb er niet zo’n behoefte aan om allerlei apps te installeren die als surrogaat dienen. Het kan met Google Talk, alleen heeft Samsung ons die mogelijkheid afgenomen.

     • Nickelodeon zegt

      Maar ja, Google Talk is niet beschikbaar, dus je zal naar een alternatief op zoek moeten. Wie weet komt het nog?!

 1. vin zegt

  Jongens

  Gaat alle tracks fotos en videos bestanden en contact personen weg na het update
  of niet?

  Moet je een backup maken of niet

  Gr Vincent

  • Robin zegt

   Ik heb enkel een back-up gemaakt van de contacten en voorkeursinstellingen. Ik vind het maken van een back-up van de rest zonde, aangezien ik die ook al op mijn pc heb staan, de back-up wordt er dan onnodig lang van. Maar kort gezegd: alles blijft erop staan.

 2. Nickelodeon zegt

  Ik heb vandaag de nieuwste firmware erop gezet. Android 2.3.4 – CEKI2. Er is best veel veranderd. Ik kan op het eerste gezicht niet bepalen of inderdaad de batterijfunctie is verbeterd maar wat ik zie (even snel scrollend) is het volgende:
  1. Als je door het menu scrolled zie je (als je het eind van een lijst benaderd) verschijnt er een blauwe gloed om aan te geven dat je het einde heeft benaderd.
  2: Het lettertype is veranderd.
  3: Het homescreen kan je eindeloos doorscrollen. Hij blijft niet hangen bij de eerste en laatste screen, maar scrolled gewoon door (je moet het zelf meemaken).
  4: In de sms-functie kan je kiezen uit een zwarte of een witte achtergrond. Icoontje van “nieuwe sms” is ook veranderd.
  5: De iconen in de statusbalk zijn iets aangepast.
  6: Staand video’s afspelen is ook mogelijk….voorheen niet!
  7: Je ziet in je lock-screen (als je telefoon aan de oplader hangt) hoeveel % de batterij is opgeladen.
  8: …

  Op het oog alleen maar wat uiterlijke wijzigingen. Ik ben benieuwd wat er onderhuids is veranderd…

  • mitch zegt

   8. Als je een foto maakt komen er 2 zwarte balken van de boven en benedenkant van het scherm.

   9. Als je een foto hebt gemaakt heb je nu ook “meer” daar kan je je foto “instellen als..” En de naam wijzigen.

   10. De overgang naar een nieuw venster in het internet browser is anders.

   11. Het scrolen tussen de tabbladen in het internet is aangepast.

   opmerkingen :de telefoon lijkt sneller, minder haperingen
   De batterijduur lijkt wel wat verbeterd.

 3. Mitchel zegt

  Voor wie de update niet kan vnden moet zijn telefoon flashen (helemaal leeg maken) samsung is slecht met updaten het MOET via kies en dat programma faalt aan alle kanten.

  Enige optie is je telefoon flashen en alle updates door voeren (kunnen er meerderen zijn) flashen brengt risicoos mee, het kan fout gaan. Ik wil je niet aanmoedigen om te doen het is een eigen keus en ik ben niet aansprakelijk voor wat je met je telefoon doet.

 4. simthadim zegt

  Diegene die wel hebben kunnen updaten, geven jullie aan dat Samsung jullie IP + telefoonnummer mogen bijhouden? Ik gaf aan dat ze maar zonder die gegevens door moeten gaan, maar KIES verbreekt de verbinding met de S2 direct na de back-up.

 5. Dennis zegt

  Ik zie een update via KIES: PDA:KI2 / PHONE:KI1 / CSC:KH1 (XEN)
  Alleen moet ik mijn batterij nog opladen, of hoeft dit nier per-se voor een update?

  • Stijn zegt

   Hey Dennis, ik zou dit zelf wel doen, toch minstens voor 50%

   Zelf kan ik de update niet downloaden omdat ik blijkbaar een Luxemburgsmodel heb?
   Vreemd Belgie is toch niet Luxemburg en ik dacht dat het niet uit maakte voor BENELUX.
   Dus zal ik nog effe moeten wachten.

 6. Ferry zegt

  Ben erg benieuwd naar de update.
  Maar net als bij de vorige update laat samsung weer eens zien dat ze nog vele
  kilomters achter apple staan. Man man man wat een drama met het updaten.
  Is het dan … echt niet mogelijk om een fatsoenlijk progamma te maken.
  Ik zal het eind van de avond nog eens proberen, maar ben er eigelijk al weer klaar mee.

  – edit door redactie: iets minder puberaal mag wel… kort samengevat: Samsung, zorg ervoor dat updates & Kies beter verlopen! –

  • Queen B zegt

   Na 2 uur toestel heb ik het toestel losgemaakt batterij eruit en er weer in gedaan. waarnaar er een verontrustend plaat je van een telefoon en pc verscheen met daaar tussen een geel driehoek en een uitroepteken. Toestel weer aangesloten geprobeerd een noodherstel te doen: fail. daarna nog eens battteru=ijeruit en erin noorherstel en tot mijn verbazing heb ik nu versie 2.3.4
   Hale-f***cking-luja pardon my french.
   Nog nooit op een standaardwijze kunnen updaten.
   pfff

   • Brice zegt

    Hallo,

    Ongeveer hetzelfde probleem als Queen B gehad maar erger: gedurende Kies update van 2.3.3 naar 2.3.4 kreeg ik ook nog enkel die afbeelding met een “telefoon…oranje driehoek met uitroepteken…computer”, zonder error melding, wat Samsung daarmee juist bedoelt, weet ik niet. Dan de telefoon toch losgekoppeld. Batterij eruit er weer in. Nog altijd dezeflde afbeelding. ‘k kon dus niets meer doen met mijn SGS2. Dan toch telefoon weer aangesloten. Kies stelde dan een “emergency recovery” voor met als resultaat: failed – contact samsung service center. Meerdere keer geprobeerd. Zonder resultaat. Met andere woorden, Kies heeft mijn SGS2 opgeblazen. Dan wat rondgebeld naar Samsung, van het ene naar het andere nummer doorgestuurd met geen echte hulp gekregen.

    Daarna een dagje op internet beginnen zoeken en uiteindelijk was ik niet de enige met dat probleem. ‘k heb het dan uiteindelijk zelf kunnen oplossen anders was ik mijn telefoon waarschijnlijk voor weken kwijt. Met Odin een officiele rom terug kunnen flashen. Gelukkig zijn er forums die die officiële roms gratis aanbieden.

    Dus voor de gewone gebruiker : updaten bevat altijd een zeker risico. Indien je tevreden bent met je huidige firmware, niet upgraden want op vandaag is Kies niet betrouwbaar.

  • zegt

   Bij mij duurt het downloaden van de update zo’n 5 minuten (gedurende deze tijd is het nog veilig om het af te breken of het toestel los te maken volgens mij), en het toepassen ervan duurde vervolgens ook 5 minuten; dan start ook de telefoon opnieuw op en krijg je een voortgangsbalkje te zien.

 7. theduckman zegt

  hier ook niks wel update van kies maar de telefoon is up to date zegt die

  dus nix hier op de mac niet en op de windows pc ook niet

  helaas nog ff wachten

 8. zegt

  Na veel geklooi met Kies en een timeout tijdens de update bij 25% toch geüpdated.
  Mijn aanvulling op de wijzigingen:
  – Lockscreen ontgrendeling geeft richting anders aan;
  – Energiebesparings-widget aangepast;
  – sluiemeren of anuleren agendamelding moet met vinkje;
  – USB verbinding in statusbalk;
  – Mini-notities werken bij mij niet meer als widget? (Help)
  – Bij weggooien van item naar de prullenbak wordt het item rood;
  – Bij batterij verbruik zie ik nu ook Android Core app

   • Linda zegt

    Ik heb dat ook! ik heb al een factory reset gedaan en de data van de app gewist zoals op dit forum al een paar keer is gezegd.. helaas blijft hij 1x per batterij duur de buddies leeg halen. heb jij inmiddels al een oplossing? ik heb de buddies nu gewoon maar weggehaald omdat ik het vervelend begon te vinden ze elke keer weer opnieuw in te moeten stellen…

 9. Danny Twijnstra zegt

  Ik had begin augusters android 2.3.4 unofficial geinstalleerd op mijn Samsung Galaxy S2, ik zag net dat de officiele update net uit is maar als ik deze via kies wil installeren geeft ie aan:

  De huidige versie is geen officiele release.
  Firmwareupgradeservice word niet ondersteund voor niet-officiele versies.
  Huidige frimwareversie: PDA:KG1/PHONEKG1/CSC:KG1 (KOR)

  Iemand een idee wat ik moet doen om de update via kies te kunnen installeren ?

 10. Merijn Peters zegt

  Hallo, ik heb mijn mobiel al een tijdje geleden geflasht. maar nu wil ik natuurlijk wel de originele versie. weten jullie hoe ik die nu kan downloaden? bij kies staat nu ”De huidige versie is geen officiële release. Firmwareupgradeservice wordt niet ondersteund voor niet-officIële versies.”

 11. Robin zegt

  Als ik de Kies update probeer te installeren gaat het mis. Ik klik op bijwerken en krijg vervolgens een venster te zien of ik het goed vind dat samsung iets installeert op mijn harde schijf, ik klik op ja maar daarna gebeurt er niks meer?

 12. johan zegt

  Is het eindelijk zover. Herkend “kies” mn telefoon niet meer (ook niet na herinstallatie en probleemoplossing). Verlang steeds meer terug naar HTC (OTA). Liep als een trein. Onbegrijpelijk dat ### KIES

 13. Jan zegt

  Na het updaten naar 2.3.4. startte hij automatisch opnieuw op, maar hij blijft hangen op het Samsung Galaxy SII GT-I9100 scherm, heeft iemand anders dit probleem ook? Meerdere malen telefoon uit/aan gezet zonder resultaat.

  Wel/niet aangesloten aan pc helpt niet, Kies herkent niets, en met/zonder SD-kaart maakt ook niets uit. Alle hulp is welkom, want nu kan ik helemaal niets met m’n telefoon…

  Ik draaide trouwens geen customs roms, en heb een volledige backup met Kies uitgevoerd.

  • Erik zegt

   Ik heb ‘m ook maar eens geüpdated. Alles ging goed totdat…… de gsm bleef ‘hangen’ in het startscherm, die met Galaxy 2 erop dus. Het begon best te kriebelen in m’n gat, maar ik heb even gewacht en toen startte de SGS2 tóch door. Mijn advies; geduld.

   Er zitten inderdaad leuke effecten op en het is zó handig dat je kunt doorscrollen bij je startschermen… heerlijk gewoon.

   Het lettertype lijkt me ook inderdaad scherper. We zullen het de komende dagen gaan ervaren hoe de accu het gaat houden. Minimaal één dag erbij…. toch?

   Succes allemaal !

  • wilbert zegt

   Dit probleem heb ik als volg opgelost:
   Ga doormiddel van je 3 toetsen combi naar
   je Samsung Recovery en doe het volgende:
   – Als 1e Scrol je naar “Wipe cach partition” gebruik de “Home” toets voor bevestiging.
   – Als 2e Scrol je naar “Wipe data/factory reset” gebruik de “Home” toets voor bevestiging.
   – Als 3e “Reboot system now”
   probleem opgelost.

   gr wilbert

  • Sjakie zegt

   Dit probleem had ik ook, een aantal keer opnieuw aan en uit doen werkte niet. Uiteindelijk op (geloof ik) de reset combi gedrukt (linkerzijtoets, rechterzijtoets, startknop tegelijk) en toen bleef ie weer hangen. Toch sprong ie uiteindelijk weer aan. Idd geduld dus.

 14. angh zegt

  Ben ook erg teleur gesteld in KIES. Back ups terug zetten is negen van de tien keer onmogelijk … en ja vaak geen contact te maken met …

  Heel erg jammer, een goed subliem werkend geheel zoals Itunes … mis ik dan echt …

 15. Frank2 zegt

  Ik vind KIES een k**programma.
  De S2 een fijn toestel maar het programma laat veel te wensen over.
  Problemen met USB verbinding het herkennen van je toestel duurt lang.
  Geen fijn programma voor zo’n mooi toestel

  • Eric vd Ploeg zegt

   Is dit een bekend probleem? Ik heb namelijk een update van KIES uitgevoerd en nu herkent KIES en mijn PC mijn Galaxy niet meer 🙁

 16. Jara zegt

  Kies blijft bij mij aangeven dat er geen firmware update beschikbaar is (heb telefoon al opnieuw opgestart, kies opnieuw geïnstalleerd en geupdate).. Wie helpt me?

 17. andre zegt

  de update heb ik, de eerste indruk: inderdaad een wat ander lettertype, voor de rest weinig veranderingen kunnen waarnemen. iets sneller???
  kan alleen met geen mogelijkheid contact maken met het beruchte kies progamma na de update.
  Zover ik zo snel heb kunnen zien, is de backup wel goed gegaan

 18. tom zegt

  hey ik heb de update net ook gedaan en is gelukt nu staat er alleen boven aan in het balkje wat je omlaag kan halen MTP verbonden en als ik me apps open en ik ga na een andere pagina (van pagina 1 na 2 na 3 enz) gaat dit erg traag en haperd als een gek herstarten heeft geen zin accu deruit ook niet usb ook niet heeft iemand hier een opplosing voor
  en als ik bij voorbeeld een app opent dan is die wel snel en gaat erg soepel.
  en ik kan me gallery niet in dan zegt die “onvoldoende geheugen wis een aantal items”
  de update zelf ging goed alleen het einde bij het opstarten deed die raar
  iemand een opplossing

 19. tom zegt

  oo ik heb wat gewist en nu kan ik wel me gallary in 😀
  alleen zit ik nog met het scrollen door de apps dat gaat niet sloom maar het haperd heel erg net of het toestel het niet aan kan terwijl het scrollen door de instellingen wel heel soepel en snel gaat zoo raar

 20. Michael zegt

  als ik mijne aansluit krijg ik geen update beschikbaar:-(

  ik heb nu:

  pda:kf3

  phone:e7

  csc: kd1

  Kan iemand mij helpen? ik ben namelijk nog niet heel thuis in costum roms en al dat soort dingen. in kies ziet hij namelijk niet 2.3.4

 21. tom zegt

  ik heb er nog een progamma op zitten dat onder android draait dit progamma heet spb shell 3d daar scrollt die gewoon mooi en vloeient door heen dus dit progamma maar ff gebruik tot er een oplossing voor is

 22. tonytrimb zegt

  Zonder problemen via kies geupdate en ziet er op het eerste gezicht ietsje beter uit.
  Nu maar afwachten of de accu nu dan eindelijk wel langer mee gaat?
  Wel was ik mijn mini notities kwijt. kijken of ik deze weer via mijn google account terug kan zetten, want daar staan ze nog wel (google docs)

  ik ben erg benieuwd of er nog andere verbeteringen zijn? is daar geen lijst van?

  succes allemaal

  • tonytrimb zegt

   Mini notities werken bij mij niet meer ? wel toevoegen op scherm maar geen tekst er in ?? beetje jammer. vond dit wel makkelijk.
   we gaan er dus op achteruit meneer samsung!

 23. amcam zegt

  raar al die commentaren,Ik heb tot vandaag nog geen enkel probleem ondervonden met KIES. SGS2 aangekocht in augustus.
  Eerste update na aankoop zonder enig probleem verlopen.
  Na de vlekkeloze update van KIES, (backup SGS2)
  Heb ik zo net zonder enig probleem de update uitgevoerd naar 2.3.4 alles verliet snel en vlot.
  Zonder DATA verlies.
  Nu afwachten of de update de batterij duur te goede komt.
  Op het eerste zicht werkt alles vlekkeloos.
  De roze vlek in het midden van het veld (scherm) in foto camera stand is blijkbaar verdwenen.
  Succes aan iedereen.

  • vin zegt

   netjes

   ik kan nog niet update 2.3.4 .
   ik krijg geen melding gekocht abbonoment bij t-mobile
   vanaf het eerste dag uit in nederland in bezit

   heb ook de batterij verwijdert en opnieuw geprobeert niks lukt

   weet jij mess een iedeeee

 24. jean zegt

  wat een K** programma die Kies, elke keer weer het zelfde geen nieuwe update! toch Fking raar dat bij de ene wel meteen goed gaat en bij andere niet…

  • tonytrimb zegt

   vaak geven we onterecht Samsung de schuld, en dat is misschien ook wel zo, maar ik heb wel ervaring met een schone windows 7 PC (zonder troep) en een pc waar ik alles op doe zoals torrent en nieuwsgroepen.
   Op die laatse werkt Kies ook niet.
   Het feit dat er dus mensen zijn die wel problemen hebben en heel veel ook niet zegt al genoeg. de software Kies en de samsung galaxy s2 zijn allemaal hetzelfde, maar de pc waar het op draait dus niet.
   Tip voor een trage “vuile” PC : gebruik tune up utillities of nog beter ASC om alle troep en fouten van je pc af te halen.

   suc6

 25. Eric vd Ploeg zegt

  Als KIES je telefoon niet meer herkend via USB moet je kies verwijderen van je pc en opnieuw installeren. werkte voor mij. nu alsnog 2.3.4. erop zetten 🙂

 26. Daan zegt

  Hallo allemaal, ik krijg in kies te zien dat de huidige versie geen officiële release is en dat de firmwareupgradeservice niet wordt ondersteund voor niet-officiële versies. Nu zag ik dit probleem hierboven ook al staan met als grote verschil dat ik nog nooit mijn toestel geflasht heb of andere niet-officiele software heb geïnstalleerd en ook niet van plan ben.
  Kan iemand mij hierbij helpen?
  Alvast bedankt

 27. bas zegt

  Deze update naar Android 2.3.4 is bedoeld voor de zogenaamde simlockvrije toestellen. De 2.3.4 update voor de KPN-versie staat ook al klaar, die voor Vodafone en T-Mobile volgen binnenkort.

  laat ik nu net vodafone hebben.. waneer komt deze dan?

    • Sjaak zegt

     Nou volgens mij wel hoor.. Heb jij achter je firmwareversie tussen haakjes staan VDF?
     Kies geeft bij mij nog steeds aan dat ik de nieuwste versie heb namelijk:PDA:KG2 / PHONE:KG1 / CSC:KE2 (VDF)
     Je kunt wel vodafone hebben op een unlocked toestel… Dan zul je wel kunnen updaten idd…

     • tom zegt

      nee heb hem niet geunlockt gewoon in orriginale staat gewoon van vodafone en hij gaf gewoon de update aan dus ligt niet aan providers zal wat anders zijjn 😀

     • tom zegt

      ik heb geen unlocked versie heb gewoon van vodafone..
      en nee er staat geen vdf ofzoiets achter heb gewoon de orriginale update

 28. jean zegt

  Ik heb Telfort abonement, neem aan dat dit valt onder KPN, toestel is gewoon simlock vrij, maar ik zie de update ook nog niet in Kies!

  Heb mijn toestel in Mei gekocht bij de PDA-shop Rotterdam,

  ik vind dit toch maar raar als de update wat te maken heeft met welke provider je hebt, bedoel het is een toestel update en geen instellingen update etc voor verbindingen en bellen van een provider toch of zie ik het verkeerd 🙁

  blijf het wel proberen… dag in en dag uit… 😛

 29. Sander zegt

  Na veel pijn en moeite met Kies kunnen updaten.

  Valt me meteen op dat de widget ‘mininotitie’ niet meer werkt.
  Dat is jammer want ik maakte er veelvuldig gebruik van als soort van to-do-lijstje of verlanglijste.

 30. Japie zegt

  Indien ingeschakeld is de “auto-aanvul/-suggestie” functie van het toetsenbord (Swype) veranderd. De tekst wordt onderstreept en nu geen pop-up “blokje” meer met suggesties, maar een rij vakjes vlak boven je toetsen welke heen en weer te schuiven zijn.

 31. Rick zegt

  Ik heb het volgende probleem

  Ik sluit gsm aan kies herkent hem en zegt dat er een update beschikbaar is.

  Ik sta dit toe en accepteer voorwaarde dan maak ik een backup en hierna begint ie bestande te downloade voor update als ie dan alles heeft gedownload zegt ie beginne met update alleen dan doet ie niks en geeft ie opeens aan toestel word niet herkent terwijl hij hem eerst wel herkende

  Iemand hiervoor een oplossing ??? Alvast bedankt

  • marco zegt

   Een aantal oplossingen ?

   – de probleemoplossing volgen die vermeld staat in samsung kies. Ik had namelijk het zelfde probleem maar sgs2 is net up-gedate..

   – Kies besturingssoftware opnieuw downloaden

   – Na het downloaden van de update-data naar je telefoon (waarbij vervolgens je telefoon niet herkend wordt) de telefoon uitzetten (dmv aan-/uitknop lang ingedrukt houden), ontkoppelen, batterij er ff uithalen en terugplaatsen, opnieuw aanzetten en weer koppelen..

   Uiteindelijk krijg je het wel voor elkaar, maar helaas moet je bij kies gewoon ff flink wat aankloten, pionieren en vooral niet opgeven !! Uiteindelijk komt het wel goed.. Succes

  • Rick zegt

   Even een update: ik heb net nog eens geprobeerd en deed ie he wel in 1x goed. blijft een vreemd programma dat Kies. bedankt voor de reactie

 32. eelco zegt

  Ik heb ook zoiets gek. bij mij in kies geeft hij helemaal geen firmwaregenggevens aan. dus ook geen huidige firmwaregegevens! Uiteraard kan ik dan ook niet updaten. Weet iemand wat ik hieraan kan doen??

 33. Sander zegt

  Kies sucks idd!
  Hoe kunnen ze zo’n slecht programma koppelen aan zo’n mooi product.

  Maar na de update is meest opvallend het lettertype:
  Lijkt alsof het vetgedrukt is ofzo maar iig zeer goed afleesbaar.
  Toppie.

  • tonytrimb zegt

   vaak geven we Samsung de schuld, en dat is misschien ook wel zo, maar ik heb wel ervaring met een schone windows 7 PC (zonder troep) en een pc waar ik alles op doe zoals torrent en nieuwsgroepen.
   Op die laatse werkt Kies ook niet.
   Het feit dat er dus mensen zijn die wel problemen hebben en heel veel ook niet zegt al genoeg. de software Kies en de samsung galaxy s2 zijn allemaal hetzelfde, maar de pc waar het op draait dus niet.
   Tip voor een trage “vuile” PC : gebruik tune up utillities of nog beter ASC om alle troep en fouten van je pc af te halen.

 34. Melanie zegt

  Even voor de duidelijkheid: batterij uit telefoon halen en aanzetten helpt bij mij een beetje. Ik kan nu weer verbinden met Kies (het blijft een (()*@# programma)

  Firmware is: PDA:KG2 / PHONE:KG1 / CSC:KF1 (TNL)

  Telefoon geeft nog steeds 2.3.3. aan. Ik moet dus wachten op T-Mobile vrees ik. Wat een ellende zeg… Nieuwe versie uitbrengen zou meteen voor alle telefoons moeten werken.

 35. Nadia zegt

  Nou, het backuppen van me phone duurde langer dan het installeren van de nieuwe firmware!

  Maar het is gelukt! nergens problemen mee gehad. En ik moet zeggen, ziet er goed uit! lettertype is anders en dat door kunnen scrollen is heerlijk! Nou ook hopen dat de batterij langer meegaat!

  succes allemaal!

  • jacco zegt

   De software zou dit automatisch moeten zien. Er zijn meer gebruikers die niets nieuws te zien krijgen. Kies werkt echter niet altijd zo lekker. Maakt soms geen verbinding etc. Opnieuw installeren, telefoon rebooten na batterij te hebben verwijderd en teruggeplaatst.

 36. Anthony zegt

  Bij de vorige update wel enigszins problemen gehad met Kies. Iets aan gedaan om het op te lossen. Weet ff niet meer wat (gezocht via Google en hier).
  Ik heb nu geen enkel problemen gehad met de update!! Mag dus van geluk spreken of het ligt aan datgene wat ik eerder heb gedaan (instellingen opgeslagen?).
  Hoop dat de anderen snel probleemloos kunnen updaten.

  Eerste opvallende wijzigingen:
  – lettertype: vet?
  – widget ‘Energiebesparing’: grotere menu (niet meer scrollen)
  – Bij sommige progs/widgets: lichtblauwe balk onder of boven bij scrollen door de app/menu (bijvoorbeeld widget Agenda)
  – Bij muziekspeler: meer achtergronden beschikbaar
  – Bij videospeler: staand afspelen
  – Bij Swype: woord suggestie tussen toetsenbord en tekstvlak i.p.v. een pop up.

  Ook het idee dat kleurcontrast is verhoogd maar kan me vergissen.

  Succes verder!!

 37. Danny zegt

  Iemand enig idee of ik mijn Galaxy S2 kan updaten met kies op Mac OSX?
  Bij mij staat er alleen:
  GT-I9100 ondersteunt geen firmwareupgrade.

  firmware: PDA:KE2 / Phone:KDJ / CSC:KE1 (XEN)

  Ik heb geen beschikking over windows…

 38. Daan zegt

  Nou net ff geinstalleerd via Kies, maar het stelde werkelijk helemaal niets voor, ben helemaal geen data of apps kwijt dus had niet eens hoeven backuppen! Moest alleen eerst mijn telefoon wat meer opladen want met 30% baterij deed ie het niet….maar al met al was ik in nog geen 10 minuten klaar om de firmware te updaten. Nu morgen even kjjken of de baterij-bug ook weg is want daar had ik aardig last van! Ik heb de update trouwens gedaan met een pc draaiend op Win7 misschien dat het daarmee beter gaat als een xp/vista machine?

  Ik ben tot nu toe in ieder geval dik tevreden over kies en al helemaal over mijn S2!!

 39. Gina zegt

  Hallo,

  Ik heb net ook die updatw gedaan en eerst wilde ht ook niet lukken. maar je moet je oude samsun kies verwijderen en opniiew installeren. dan zegt t nog 1 keer na de upgrading dat het je telefoon niet herkend. batterij eruit en weer aansluiten en hij doet t.
  Alleen bij mij is de swype functie weg en heb alleen nog het samsung toetsenbord.
  wie weet hoe ik .mijn
  swype terug krijg

  • Tess zegt

   als je een berichtje gaat typen zie je boven in je scherm een toetsenbordicoon. Als je daar naartoe gaat (naar beneden trekken) kan je swype als invoermethode selecteren. Succes!

 40. Eric zegt

  kies was volledig kapot bij mij, niks geen herkenning tot dat de nieuwe firmware online was.

  Sinds dien werd mijn tel uiteindelijk herkend, en na een hoop gedoe (Idd kies opnieuw installeren, vervolgens op je telefoon usb foutopsporing keertje aanzetten?, uiteindelijk de upgrade voor elkaar gekregen! Ben benieuwd!

 41. simthadim zegt

  Agenda widget is anders (een die de eerstvolgende afspraak laat zien op de huidige dag), hij is nu lelijk!
  Nieuw lettertype is ook afschuwelijk, het blauw dat verschijnt bij het scrollen eveneens. Hopen dat er onder de motorkap het e.e.a. is veranderd

 42. peter zegt

  Ik heb vandaag ook mijn samsung geüpdate en ik moet zeggen na het programma kies er een keer van mijn computer eraf gehaald te hebben en er opnieuw erop gezet te hebben deed ie het goed zonder problemen verder ik ben ook niks kwijt en hoefde dus ook niet eerst te back-uppen.
  Wat mij ook opvalt wat er is veranderd is het scrollen van de begin pagina nu kun je blijven scrollen zoals de pagina’s van de app’s.
  De vette letter’s bij de berichten enz.
  De batterij indicatie wordt vergroot.
  Blauwe rand bij het einde van de gallery en ook als je aan het einde zit van een internet pagina.
  De blauwe swype streep lijkt dikker.
  De keuze woorden die je kunt keuzen is nu boven de letter’s ipv een extra scherm (ik weet even niet hoe ik het anders moet zeggen)
  Woorden toevoegen gaat aan het woordenboek gaat nu ook anders nu vraagt die er eerst om ipv automatisch toe te voegen.
  de app’s lijken sneller op te starten.
  Dit is wat ik heb kunnen ontdekken, ik hoop dat iemand er iets aan heeft.

  Groetjes peter

  Verzonden van mijn samsung galaxy s2

 43. Spieker zegt

  Heb hetzelfde probleem als Tom, namelijk het schokkerige scrollen tussen de apps pagina’s. Hopen dat hier snel een oplossng voor gevonden wordt, moest ook al m’n foto’s weer terugzetten na de update. Iemand hier die het hetzelfde probleem gehad heeft ???

 44. Guido zegt

  Hallo,

  Als ik kies open en mijn galaxy s2 erop aansluit zegt hij dat het toestel up to date is, ook heb ik de nieuwste kies gedownload. Mijn firmware versie eindigd met (VDF)
  Wat doe ik verkeerd??

 45. Chris zegt

  Als de vernbinding met KIES niet gaat:, soms wil aan en uit zetten telefoon helpen.
  Ook bluetooth moet uit staan.
  Na installeren nieuwe versie blijkt kladblok niet meer te werken wie heeft hiervoor oplossing?

  • jacco zegt

   Om te voorkomen dat dat het fout gaat waardoor je je telefoon het niet meer doet. Bijv. als je batterij bijna leeg is. Stopt de update dan is je firmware maar halverwege voltooid. M.a.g. corrupte firmware.
   Via USB krijgt je telefoon altijd voeding.

 46. Rolf zegt

  mijn sgs2 heeft firmware PDA:KG2 / PHONE:KG1 / CSC:KE2 (VDF) ik kan niet upgraden naar de nieuwe versie 2.3.4 kan iemand mij vertellen hoe dit komt ik heb de samsung kier=s al vernieuwd maar haalt niet uit. alvast bedankt

  • Galaxy S2 zegt

   Zo te zien heb jij een Vodafone telefoon, dan moet je wachten tot Vodafone klaar is om de update te verspreiden.

   Overigens merk ik ook dat na de update het scrollen in applicaties maar ook in het applicatiescherm zelf wat minder vloeiend gaat.
   En omdat het patroon-unlockscherm is aangepast heb ik een ander patroon moeten kiezen omdat hij bij mijn patroon steeds de verkeerde rondjes selecteerde omdat ik in de buurt van dat rondje kwam, iets wat met het oude unlockscherm zelden gebeurde.

    • Sjaak zegt

     Heb jij tussen haakjes VDF achter je firmware versie staan. Als je hem koppelt aan kies en dan kijkt bij de laatste versie.
     Je kunt wel lekker makkelijk concluderen ik heb vodafone en hij doet het dus daar ligt het niet aan maar ik denk dat dat bull shit is. Het wordt van links en rechts bevestigd dat vodafone hun zogenaamde “Shop” en “360 My web” en weet ik wat nog meer, nog moet implementeren alvorens de upgrade uit te geven.

     Groeten Sjaak

     • tom zegt

      waarom vraagt iedereen of ik VDF hebstaan…. nee dat staat er niet ik VODAFONE en heb de ORRIGINALE UPDATE en ik ken andere mensen die ook vodafone hebben die hebben hem ook gewoon geupdate dus daar ligt het niet aan.

      groeten Tom

     • Sjaak zegt

      @ tom hieronder….

      Dus heb je niet de Vodafone firmware er opstaan en daarom kan jij wel updaten.. Schijnbaar hebben niet alle Vodafone toestellen ook de Vodafone firmware er op staan.. Degene met Vodafone firmware op hun toestel zullen gewoon moeten wachten totdat Vodafone de update vrijgeeft. Tenzij je gaat rooten natuurlijk. Niet alles wat je niet begrijpt bullshit…

     • Cepterbi zegt

      @sjaak : tom heeft gelijk. Meerdere leden van vodafone is het wel gelukt. Ook in mijn omgeving. Ik heb geen vodafone firmware erop en mij lukt het ook niet. Logisch blijven denken. Als het de ene wel lukt met vodafone firmware en de ander niet, dan ligt het dus niet aan de firmware.

     • Sjaak zegt

      Ik zeg dus dat het niet afhankelijk is van of je een vodafone sim er in hebt zitten. Maar dat het afhangt welke firmware er op je telefoon staat. Dat daarbij ook nog problemen met kies spelen en sommige hem niet geupdate krijgen zonder vodafone firmware staat hier verder los van en dan zal het idd een andere reden hebben.
      Inmiddels zit ik met mijn telefoon via software update ineens op 2.3.5. zoals hieronder andere mensen ook al aangaven. Vrij opmerkelijk.. Nu loopt vodafone ineens voor op de officiele updates van samsung via kies…

 47. Galaxy S2 zegt

  Wat bij mij nu ook weg is is de gele waas aan de linkerzijde van het scherm.
  Ik las op XDA dat meer mensen dit probleem hadden maar voor zover ik nu kan zien is die gele waas weg! 🙂

 48. Roy zegt

  Mijn Galaxy s II Draait op 2,3,4
  Vernieuwd :

  1. Als je op de startpagina bent en je klikt op je 2e pagina ga je direct naar die pagina toe.

  2. Je kunt als je op de 1e pagina bent naar *RECHTS* Slepen dan ga je dus naar links en dan ga je van de 1e pagina naar de laatse.

  3. Videos staand bekijken.

  4. Bij foto’s en video’s iets meer zwart onderin ( bij DELEN, WISSEN ENZ )

  5. Telefoon vindt ik zelf iets sneller geworden.

  6. Als je hem oplaadt staat eronder hoeveel % hij is.

  Zo meer kan ik niet vertellen. Dit is wat ik gisteren ondekt heb.
  Onder de kap zal wel heel veel dingen geupdate zijn…

  M.V.G. Roy

 49. Pieter zegt

  Nou ik ben uitermate tevreden over deze update, de batterijduur is echt aanzienlijk langer bij mij. Ik had overigens wel een probleem met het updaten zelf. Op mijn mac zag kies geen update, en toen ik de telefoon aan de windows pc had gekoppeld ging kreeg ik de update wel. Kies blijft slechte software die zich in geen mijlen kan meten met die voor blackberry’s en iPhones. Dus Samsung heeft werk aan de winkel.

 50. M. zegt

  Gisterenavond via KIES de update er op gezet. Net op tijd, want na de installatie zag KIES mijn toestel (SGS2) niet meer. Met een volledig opgeladen toestel de dag begonnen, maar na een dag met de nieuwe versie heb ik helaas nog niet echt vooruitgang gemerkt in het batterijverbruik. Af en toe FB checken, whatsappen en wordfeud…niet veel bijzonders dacht ik!! Ga nu proberen om m’n toestel helemaal leeg te laten lopen..kijken of dat wat uitmaakt.

  • tonytrimb zegt

   Af en toe FB checken, whatsappen en wordfeud.
   Wordfreud vreet accu, en weet u waarom.
   dan is je scherm heel lang aan en dat is nou net de grootste accu vreter.
   Ik heb Wordfreud al een week niet meer gespeeld en Voila! Mijn accu gaat minimaal 2 dagen mee.
   LET DUS op! de accu gaat vooral op door de lange tijd dat het scherm actief is.

   fotos ed syncen via face book en Gmail+ doe ik allen nog maar als deze op de lader zit.
   verder doe ik regelmatig bellen internet gmail en Gmail+
   vergeet ook niet Juice defender te gebruiken! zie market

   succes!

 51. sambal zegt

  eindelijk gelukt met update 2,3,4 via kies heb lang gewacht heeft een uur gekocht aan tijd voor de update het knapt weer op ik zie niet veel verschil
  volgens mijn even zoeken

 52. Edwin zegt

  Wat een drama weer. Eerst kies bijwerken daarna foutmeldingen CDC serial driver not found. Uiteindelijk na heel lang ratelen een Windows Update (Samsung USB pack ofzo). Daarna weer foutmeldingen met driver installatie. Uiteindelijk dik een uur later eindelijk “Connected”.
  Daarna upgrade opgestart. Ging goed tot backup, daarna melding “firmware update werkt niet meer”. Enfin, morgen maar op een andere PC proberen of ik daar meer geluk heb.
  Bovenstaande probleem had ik ook bij de 2.3.2 upgrade. De 2.3.3 ging wel probleemloos. De 2.3.4 dus weer niet.

 53. Willem zegt

  Ook hier geeft de firmware aan dat er geen nieuwere versie is dan de huidige:
  PDA:KF4 / PHONE:KF2 / CSC:KF1 (H3G)
  En het toestel is toch echt simlockvrij of moet mijn prypaid sim kaart er misschien uit?

  Wat een onduidelijk gedoe met dat Kies ;-(

 54. jean zegt

  Ik weet niet wat het is maar ik krijg nog steeds dat 2.3.3 de nieuwste versie is!!!

  Ik heb het hier thuis op 3 pc’s (desktop w.XP / laptop w.Vista / laptop w.7) geprobeerd alles wat boven vermeld staat zo wel gedaan maar niks heeft geholpen!!!

  Kan ik niet bij iemand langskomen bij wie het wel gelukt is zonder problemen????
  Woon in Den Haag (kijkduin)

 55. Erwin Drenth zegt

  Update geslaagd, probleemloos. Heb de indruk dat het batterijverbruik idd beter is, maar dat zullen we zien na een dagje spotify icm wordfeud.
  Maar die Kies software… Nooit eerder gebruikt, en als het even meezit ook nooit meer in de toekomst, wat een drama. Op gegeven moment zelfs een knop met -naar ik vermoed- ‘voltooien’. Alleen dan in het Koreaans… Ongelooflijk. Zo’n telefoon maken, en dan dit soort software meeleveren.

 56. Edwin zegt

  Op m’n thuis PC gaf ie aan dat er een nieuwere firmware is, doch de upgrade van de firmware liep vas (zie iets hoger in dit forum). Op m’n werk PC geeft ie aan dat van Kies reeds de laatste versie is geinstalleerd. Bij firmware staat: PDA:KF3/PHONE:KE7/CSC:KE1(XEN). Op het toestel zelf zie ik 2.3.3. Kortom dat is PC nummer twee waarmee de upgrade niet werkt.
  Conclusie: Tevreden met de Galaxy S2. Bet ontevreden over de uitrol van firmwares.

 57. davidoff zegt

  Update goed gegaan, maar had een excel bestand (rooster) op me telefoon maar kan die niet meer openen, er komt een melding “Sorry, de toepassing Polaris Office (proces com.infraware.polarisoffice) is onverwachts gestopt. Probeer het opnieuw”.

  Iemand enig idee hoe dit herstelt kan worden?

 58. Sami zegt

  Vraag me af waarom Samsung niet gewoon updates doet via OTA. Jammer dat ze met kies een beetje op apple wil lijken (Itunes). Daarmee mis ik echt me HTC telefoon. Het updaten was wel gelukt, maar wat een drama zeg, het duurde echt uren!

  Ik merk trouwens geen verschil als ik bij SMS achtergrond, zwart of wit kies, niks veranderd.

 59. Galaxy S2 zegt

  Ik kan ook nog niet echt wennen aan de nieuwe swype.
  Ook werken de woordsuggestie instellingen niet voor Swype, ik kan aan- en uitvinken wat ik wil maar er verandert helemaal niks.

 60. Linda zegt

  ik krijg kies maar niet verbonden met mijn telefoon.. heeft iemand daar een oplossing voor? heb kies al een keer opnieuw geinstalleerd, telefoon opnieuw opgestartd, batterij is helemaal opgeladen etc maar het wil niet lukken.. kan iemand me helpen?

     • Spieker zegt

      Nee, dit was de eerste update die ik gedaan heb, heb ook nog wat andere probleempjes, verwijderde foto’s etc.

    • tom zegt

     dit is me 2de update die ik heb gedaan maar met die vorige update was er ook al wat mis mee gegaan als ik me s2 uitdee dan kreeg ik hem niet meer dus moest altijd een oplader bij de hand hebben en hij ging soms vanzelf uit super irri ik hoopte dat dat met deze update over was maar hij heeft nog steeds en erger dus ik ga maar ff langs een servic center van dsamsung en hoope dat die snel weer normaal doet en ik ga hem nooit meer update ben klaar met kies kut progamma

     • Spieker zegt

      Ik ben het helemaal met je eens.
      Ik ben ook van plan om naar een Samsung service punt te gaan en dan maar hopen dat alles weer bij het oude wordt.
      In ieder geval bedankt voor je reactie.

    • tom zegt

     hey @spieker ik werd vanochtend wakker ik pakte mijn mobiel en ik scrollde door me apps heen en ik dacht huh… want hij scrollde weer zoals het hoorde ik heb alleen die bug nog als ik hem aan het uit doe maar voor de rest is die weer de ouwe maar ik ga als nog naar een service point 😀

     • Spieker zegt

      Nou gefeliciteerd Tom, maar bij mij gaat het nog steeds niet goed, de tel. heeft nog steeds last van ernstige scrollstuipen . Je hebt toch niet gedroomd hè, was je wel echt wakker ;-))) Ik hoop dat de mijne ook vanzelf weer “beter” wordt…..

 61. jroon zegt

  Mijn vers geupdate Kies zegt dat ik al de nieuwe firmware heb:

  huidige firmwareversie: PDA:KG1/ PHONE:KG1/ CSC:KG2 (XEF)
  Laatste firmwareversie: PDA:KG1/ PHONE:KG1/ CSC:KG2 (XEF)

  herkent iemand dit?

  • Anja zegt

   Ik heb de zelfde versie firmware, het is een Franse Rom die erop zit, ik weet niet of we de laatste versie kunnen dowloaden, misschien wanneer Belgie hun update krijgen, volgens mij hebben zij deze versie ook. Afwachten dus, andere mogelijkheid is dat net al vodaphone bebruikers nog even geduld moeten hebben.

 62. G del Treve zegt

  Okay, voor al diegenen die geen automatische update van Kies krijegn omdat er (intussen) een Belgische, Engelse, of Duiste versie opzit: hier is de oplossing om terug te komen naar de originele Nederlandse versie, die ook weer door Kies wordt (h)erkend.
  1. maak een backup van alles.
  2. doe een hard reset: *2767*3855#
  3. download de CEKI2 XEN file van http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1075278
  4. Zoek een Pit file, bijv.: u1_02_20110310_emmc_EXT4.pit, bijvoorbeeld in SamFirmware. Goed zoeken. De pit file is nodig omdat een repartition nodig is. De tekst op XDA forum dat je geen Pit en geen repartition moet doen is in dit geval onzin. Je moet een PIT doen anders kun je geen repartition doen en dat laatste is nodig om er weer een fijne XEN van te maken.
  5. Gebruik ODIN en laadt de Pit file in PIT en de CEKI2 file in PDA. Zet reapartition aan!
  6. Bekende procedure op de SGS2 met vol. down, start en aan knop.
  7. ODIN laadt 2.3.4 ej je hebt KI2, KI1, KH1(XEN) op je SGS2
  8. Herstart computer, omdat Kies anders je nieuwe setting nog niet herkent.
  9. Klaar.
  10. Uiteraard alles op eigen risico.

 63. TacBeaver zegt

  Hey guys, blijkbaar zou er voor de Belgische versie van SGSII (LUX en PRO ?) geen 2.3.4 update komen, maar moeten we wachten tot 2.3.5 !? Hoe lang gaan we daar dan weer moeten op wachten ? 2.3.4 werd aangekondigd in juni maar kwam pas vrij (in NDL) eind September. 2.3.5 is pas enkele weken geleden aangekondigd. Als ik de lijn doortrek, moeten we nog tot eind december wachten en krijgen dan mss te horen dat 2.3.5 ook niet in Belgie wordt vrijgegeven, maar dat we rechtstreeks naar 2.3.6 zullen gaan… Heeft HTC ondertussen een goede vervanger van de SGSII uitgebracht ? Ik vind dat Samsung zijn Belgische klanten in de kou laat staan (zelfs al is het hier 27°C).

 64. mitchel zegt

  pda:ke7 / phone:ke4 / CSC:ke1 (xen)

  dat is mijn telefoon en ik krijg geen updates

  ik zit bij vodafoon (NL) heb verschillende kies versie geprobeerd op verschillende apparaten.

  waarom krijg ik geen update te zien?

 65. zegt

  Hallo.

  Ik heb een servicepoint gebeld, zowel internet verbinding als upgrades is een probleem van de software welke de provider er bij in plaatst. Is een bekend probleem dus. Ik heb T-mobile en ga vanmiddag heen voor originele Samsung Software zonder T-mobile rommel.

  Nogmaals, vooral bij t-mobile toestellen, dit is een bekend probleem….

  • theduckman zegt

   ik heb nu handmatig 2.3.5 erop gezet en heb echt het idee dat mijn i-net een stuk sneller is geworden ik ga nu regelmatig van 3g naar H met mijn verbinding

   ik heb wel vodafone op een t-mobile toestel

  • vin zegt

   Halloo WNED

   Kunt u mij vertelen hoe het is verlopen
   wat hebben ze precies gedaan met je telefoon.
   was het een kleinigheid kunnen we dat zelf ook doen .
   en hoeveel heeft het je gekost?

   Gr Vin

   • zegt

    Hallo Vin en andere geïnteresseerden .

    Ik ben heen geweest en alle T-mobile rommel is er af. Ik kreeg de telefoon met Android Versie 2.3.3 maar wel vele malen beter alleen internet is helaas even niet te testen vanwege langdurige storing bij Telfort internet. Wel blijft de adapter nu aan en wifi blijft nu ook stabiel. Ik heb vervolgens het toestel op kies aangesloten, en whalla, de update was beschikbaar en accu wil kennelijk nu niet meer leeg. Ik zeg, met name de 2.3.4 is een enorme verbetering met de accu en zowel 2.3.3 als 2.3.4 is het menu en het hele toestel compleet anders en veel beter dan met de T-mobile software. Een software reset en alle overige reparaties kosten bij een servicepoint, aangewezen door Samsung, helemaal niets binnen de garantie.

    Kortweg, een provider gerichte gsm geeft absoluut problemen en werd ook aangegeven bij de servicepoint. Doe je zelf een lol, ga er gewoon heen en laat de originele software er op plaatsen. Garantie vervalt niet omdat het een Samsung aangewezen servicepoint is.

    Zie locaties NL:
    http://www.samsung.com/nl/support/location/supportServiceLocation.do?page=SERVICE.LOCATION

    • august zegt

     Dank Wned, erg goede tip. Vandaag mijn GSII (Vodafone branded) bij een servicepoint aangeboden; ‘cleane’ 2.3.3 werd er zonder vragen opgezet. Daarna had Kies (zoals verwacht natuurlijk) wel de update naar 2.3.4 voor mij klaarstaan. Erg prettig dat die VF-meuk nu van mijn toestel is en dat ik nu niet meer van VF afhankelijk ben!

     • Hans zegt

      Bij welk servicepoint zijn jullie geweest dan? In Barneveld doen ze het absoluut niet. Omdat het simpelweg niet mag van Samsung. Je gaat een contract aan met Vodafone, en die gooien hun sausje eroverheen. Dus mag Samsung het er niet zomaar van af halen. Althans zo is het mij verteld.

     • august zegt

      Volgens mij stelt het contract niet dat het noodzakelijk is dat er VF-software op je toestel draait, of dat de software niet mag worden vervangen door een geautoriseerde versie van de fabrikant van het toestel. Vraag anders ‘ns waar je e.e.a. kunt vinden in je contract, dat zouden ze je dan moeten kunnen zeggen.

    • Defny zegt

     Beste raad ever. Mijne ligt nu, na vern**kte firmware update via KIES, bij Samsung servicepoint. Weg met die T-Mobile rommel en strax weer blij met mn SGSII :-D.

 66. zegt

  Eindelijk de update kunnen installeren, batterij bug is nu opgelost. kan nu ruim 1 dag met opgelde telefoon doen was nog geen halve. ik ben tevreden en op naar de volgende update

 67. Johan Ottepotte zegt

  Ok, Kies nogmaals verwijderd en opnieuw geinstalleerd. Opstarten enzo gaat prima, maar dan stopt het tijdens het maken van backup, een verbindingsfout. Moest ik niet op de telefoon iets met USB instellingen doen?

  En, Phoe! Ik ben dan geen expert met computer – software installatie, maar ook geen groentje. Dat ik de halve avond met dit systeem bezig moet zijn zegt meer over het systeem dan over mij, mag ik dan toch graag hopen 😛 Of begin ik gewoon oud te woorden.. ha ha!

 68. vin zegt

  Hahaha

  ik was het zat geworden om telkens te wachten op die update 2.3.4 haha
  ik wou net een update handmatig gaan doen
  krijg ik net een meidling van kies update 2.3.4
  whahaha

  ik heb t-mobile abbonoment,

  Gr

 69. jacco zegt

  Upgrade naar 2.3.4. zonder resultaat!!!! 4 uur verder, na 3 pogingen…UPGRADE ONDERBROKEN!!!
  KIES ziet elke keer mijn telefoon niet. Wat n rommel is KIES!!!

 70. tonytrimb zegt

  Het ongewild en Automatisch unlocken van je scherm, wanneer je een oortelefoon inpluged lijkt nu verholpen (zelf playerpro getest). Dit vond ik een grote min van de audio apps, waarbij je enkel maar een oortelefoon hoefde in te pluggen om een gelocked scherm te unlocken.
  Iemand getst met powerAmp?

  verder zeer tevreden met de batterij nu, inmiddels gezien dat juice defender minder zijn best kan doen, omdat de standaard software dit nu al voor je doet. ( ik ben van gem. 2,2 naar 1,6 x gezakt met juicedefender)
  De accu gaat nu met stevig gebruik makkelijk 16 uur mee. Dat lukt je niet met een iphone!

  • Johan Ottepotte zegt

   Ja, ik heb telkens hetzelfde.. echt: wat een klote programma. Hetgeen waar je hem voor wilt gebruiken doet’ie echt slecht

 71. zegt

  Ter aanvulling van de post op oktober 1, 2011 at 6:06 PM”

  Internet van Telfort is weer stabiel, ik heb internet gisteravond aangezet en vanmorgen kon ik weer internetten zonder reset en nu om 12:48 uur is internet (een record) nog steeds niet offline. Kortom, na het verwijderen van T-mobile software en een update naar 2.3.4 is mijn toestel nu 100%.

  Gr Hans

 72. Dick zegt

  Even een berichtje over kies, voor mensen die geen verbinding met kies kunnen krijgen even je sd kaartje eruit halen en dan de update nog eens proberen ,bij mij was het daarna zo gepiept.
  Succes
  Gr,Dick

 73. Mink zegt

  Ik heb juist het idee dat mijn batterij sneller leeg is dan voor de update.. Heeft iemand hier nog meer last van? Verder ziet de update er wel prima uit

  • Erik zegt

   Kijk maar eens naar de awake time. (settings/about phone/battery usage, op grafiek klikken). Als het goed is is je telefoon vrijwel alleen maar wakker als het display aanstaat (en anders bijv. als je naar muziek aan het luisteren bent). Heb zelf een applicatie opgespoord die de telefoon wakker hield.

   Vandaag na een hele werkdag 85% batterij (’s ochtends 100%). Nu ’s avonds met redelijk wat internetten en ruim 1 uur muziek luisteren op 65%. Batterij is echt uitstekend.

   • Mink zegt

    dit is van vandaag, 9 uur wakker geworden. 45 min facebook twitter wordfeud etc. Naar school geweest daar tijdens colleges 15 min. wat updates social media bekeken en naar huis in de bus 10 minuten angrybird
    Niet gebeld niks. batterij is nu op 40%
    http://imageshack.us/photo/my-images/20/sc20111004151749.png/

    net geen 8 uur op de batterij.
    Voor de update had ik de oude 2.3.3. was hij ook al sneller leeg dan de niewuste 233(x7?) maar dan was mijn internet traag.
    Internet is nu goed maar die batterij is echt om te huilen zo.

    • Mink zegt

     Kleine edit: ik had laatst een volle batterij en na 2 uur angrybird/andere simpele spellen was hij gewoon leeg. En het probleem dat mijn batterij warm word heb ik nu ook, eerst was dat na lang hd films kijken nu al als ik lang een simpel spel speel.

     Hoe nieuwe de update hoe sneller die leeg is bij mij 😛

 74. sander19 zegt

  ook ik ben nogal ff bezig geweest voor de update naar 2.3.4., maar het is gelukt.

  Maar bij mij is het volgende opgevallen: bij het inschakelen van bluetooth met het pull-down menu, verschijnt linksboven in de hoek het blutooth-symbool met een vraagteken erbij. En krijg ik werkelijk waar het laatste muziekbestand te horen wat ik middels b-t heb verzonden.

  Rara hoe krijg ik dit verholpen???

  groeten sander

 75. august zegt

  Wat ik nog steeds niet begrijp, is het Google Talk video chat-verhaal.. dat zou schijnbaar mogelijk moeten worden met 2.3.4., maar ik kon al videocalls met PC’s en andere GSII’s voeren terwijl ik nog op 2.3.3 (VDF) zat. Gisteren bij de VF-shop standaard 2.3.3 erop laten zetten en vervolgens zelf via KIES naar 2.3.4 geüpdatet. Wat blijkt nu; géén video chat meer mogelijk.. het is er nu dus uitgehaald ipv ingestopt?! Wat dat betreft had ik dus beter op 2.3.3 kunnen blijven..

 76. Andre G zegt

  Heb toestel van vodafone, kreeg maar geen update via kies.
  Toen via instellingen-over het toestel-software update gedaan, begon gelijk te updaten en tot mijn grote verbazing toestel geupdate naar 2.3.5.
  firmware staat nu pda:I3F/phone:KI1/csc:KI2(VDF).
  Kies zegt nu; de huidige versie is geen officiele relaese.
  Firmwareupgradeservice wordt niet ondersteund voor niet officiele versies.

  Zijn er meerdere die dit ook hebben gehad?

  • bianca zegt

   Ik heb het zelfde. Via kies lukte niets meer, dus dacht ga eens kijken wat toestel-software update doet. Na in het verleden niets te doen, kreeg ik de melding dat er een update was. Gelijk uitgevoerd natuurlijk.

   Kies geeft nu:

   Deze apparaatversie kan niet worden bijgewerkt
   firmware staat nu pda:I3F/phone:KI1/csc:KI2(VDF).

   Toestel geeft aan 2.3.5.

   De update via de telefoon ging vele malen makelijker dan met kies.

  • Michiel zegt

   Vreemd, als ik naar software update ga dan zegt hij dat er geen update beschikbaar is.

   De firmware op mijn toestel is (opgevraagd via *#1234#):
   pda: I9100BUKG2
   phone: I9100BUKG1
   csc: I9100VDFKE2

 77. Vincent zegt

  Mij lukt het ook niet. Heb nog steeds 2.3.3. Via Kies krijg ik de melding dat er een update is, maar na het downloaden wordt de verbinding met het toestel verbroken en moet ik de telefoon resetten. En dan begint Kies weer van voren af aan met de melding dat er een update is. Via software update op het toestel krijg ik de melding dat er geen update is. Snap er niets van.

 78. Perry zegt

  Het is mij dan ook eindelijk gelukt. Huidige firmwareversie: PDA:KI2 / PHONE:KI1 / CSC:KH1 (XEN). Als ik op mn sgs2 kijk bij instellingen -> Over het toestel, staat er Android-versie 2.3.4

  Mijn weg hier naar toe:
  – Probleem 1: Kies updaten naar de nieuwste versie wilde maar niet lukken. Als ik ‘Bijwerken’ koos dan leek het aanvankelijk of het ook echt gebeurde maar dat was schijn.
  – Oplossing 1: Kies verwijdert van pc via configuratiescherm -> programma verwijderen. Daarna Kies weer gedownload van http://www.samsung.com/nl/kies/

  Vervolgens stond de nieuwste firmware klaar. Ik heb eerst even een backup gemaakt en ben daarna begonnen de firmware binnen te halen.

  – Probleem 2: Tijdens het upgraden van de firmware, ergens tussen 60 en 100 %, werd mijn sgs2 niet meer herkend. En werd het dus afgebroken.
  – Oplossing 2: Verbindingsfout oplossen via Kies. Hierbij werden de laatste stuurprogramma’s geïnstalleerd.

  Daarna opnieuw begonnen aan het binnenhalen van de nieuwe firmware. Duurde even, maar het is gelukt.

  • Vincent zegt

   Kies verwijderen en opnieuw installeren heeft bij mij geholpen. Kon vervolgens zonder problemen de upgrade installeren. Heb nu 2.3.4 en merk dat het toestel een stuk sneller is. Dus bedankt!

 79. Edwin zegt

  De widget energiebesparing is gewijzigd van een 1×4 naar een 2×4 grid. Stond de widget al actief dan blijft ie echter 1×4 en worden de knopjes half zo hoog. De widget is echter niet schaalbaar, dus eenmaal verwijderd kun je niet meer terug naar 1×4. Lijkt me een foutje.

 80. tonytrimb zegt

  Polaris office werkte niet meer na de update:
  de gevonden oplossing=
  Instellingen -> Applicaties -> Applicaties Beheren -> tabje “Alles” -> Polaris Office -> gegevens wissen
  suc6

 81. Niels Wijnia zegt

  Helaas kan ik mijn s2 niet updaten naar nieuwe android versie…
  Kies geeft aan dat ik al de nieuwste firmware heb terwijl ik nog de 2.3.3 heb…

  PDA:KF3/PHONE:KE7/CSC:KD3(LUX) dit is de huidige firmware.

  Eindigd op LUX …belgisch toestel..?

  Wie kan mij helpen??
  [email protected]

  • TacBeaver zegt

   Klopt, voor de (LUX) toestellen wordt blijkbaar 2.3.4 niet vrijgegeven volgens Samsung Mobile Belgium. Er zal een rechtstreekse update naar 2.3.5 komen, maar wanneer dit zal gebeuren kan of wil natuurlijk weer niemand zeggen.

 82. Bla zegt

  Kan iemand mijn uitleggen waarom samsung zo ongeloofelijk verschillende draaide systemen heeft voor de zelfde gsm. En bij mijn lukt het maae niet kies al verwijdrrd maat helpt niks

 83. maikel zegt

  Word er een beetje moe van dat kies. ik lees overal 2.3.4 is beschikbaar start ik kies op staat er updaten naar nieuwere versie. Ben ik bezig en is het eindelijk geinstalleerd zie ik dat bepaalde opties er niet meer zijn. Normaal kan je zien als je hem gelinkt hebt met kies welke software versie je er op hebt zitten maar dat laat hij niet meer zien. De optie firmware-upgrade geeft niks aan en als ik op de telefoon ook controleren voor update doe laat hij ook niks zien? Ik zit bij HI heb geen branded toestel maar heb vanalles geprobeerd maar krijg die update niet.

  • evilamsagro zegt

   Bij mij idem dito. Ik zit ook bij HI maar krijg die update ook niet! Ook al vanalles geprobeerd. Gisteren heeft collegatje d’r iphone geupgrade naar nieuwe ios5. Zo gepiept! Waarom moet het allemaal zo moeilijk zijn om een update te krijgen???

 84. jacco zegt

  EUREKA!!
  Eindelijk de nieuwe versie kunnen updaten. Na dagenlang enkele keren geprobeerd.

  Het euvel bleek in de extra geheugenkaart te zitten. Ik had een 32Gb flashkaartje geplaatst, maar na verwijderen hiervan ging de update als een speer!

 85. Mark zegt

  Sind de update heb ik een roze vlek in foto’s. Het valt vooral op bij witte vlakken met weinig licht. Als ik google lees ik dat dit probleem opgelost was met de KE7 firmware, maar lijkt dus weer terug. Iemand anders ervaring? Mijn camera firmware is SCEF02(kun je checken via *#34971539#) geen idee of het daar mee te maken heeft. De camerafirmware uit de samsung apps store zegt dat ik de laatste camerafirmware heb.

 86. maikel zegt

  ik heb onderstaande antwoord gehad betreffende dat ik nog geen nieuwe update heb voor mijn toestel:

  **
  Bedankt voor uw e-mail.

  Uw toestel maakt in beginsel altijd gebruik van de firmware versie waarmee uw toestel het beste presteert.

  Dit betekent dat dit niet altijd de meest recente firmware versie hoeft te zijn, maar de best te gebruiken versie is voor een optimale prestatie van uw toestel.

  Indien er een firmware update beschikbaar is voor uw toestel, wordt dit via de PC-software bekend gemaakt.

  Wanneer dit niet mogelijk is, dan is er geen nieuwe update beschikbaar die uw toestel beter zal doen functioneren.
  **

  Ik dacht altijd dat een klant zelf mag bepalen wat hij wel of niet wilt. Dus in principe wordt mij die nieuwe update onthouden door Samsung terwijl hij wel beschikbaar is.

  Ook heb ik een antwoord gestuurd dat ‘de klant’ zelf mag bepalen of hij iets wilt en niet dat de fabrikant dat voor mij beslist.

 87. Frederik zegt

  Telkens wanneer ik een woord typ dat niet heel erg vaak begruikt word (bijvoorbeeld: discobal) komt er een balkje boven mijn toetsenbord en vraagt hij of ik het woord wil toevoegen aan het woordenboek!
  Iemand daar ook last van?
  Iemand daarvoor een oplossing?
  Ik word er namelijk niet bepaald gelukkig van!

  • august zegt

   @Frederik: ga naar de instellingen (/opties) van Swype, klik op ‘woordsuggestie’ en haal vervolgens het vinkje dat daar staat weg. Hoop dat je probleem daarmee verholpen is.

 88. Frederik zegt

  @august: dankje voor je reactie. Het probleem is daar alleen niet mee verholpen…
  Heb werkenlijkwaar al alles geprobeerd, maar krijg het gewoon niet voor elkaar!
  Ik heb alle opties zoals XT9 enzo uitgezet, woordsuggestie e.d. ook, maar de vraag of ik het woord wil toevoegen aan mn woordenbloek blijft maar verschijnen boven mn toetsenbord!

 89. Chris zegt

  Hallo,

  Ik heb sinds 2dagen een witte s2,
  nu zag ik laatst bij iemand dat hij zijn sms ballon in een andere kleur had!
  nu is mijn vraag weet iemand waar ik dat kan instellen?

 90. Frederik zegt

  @Chris: Dit staat normaalgesproken gewoon onder de instellingen van je smsjes onder de titel: sms skin. (iets in die richting). Probleem is dat niet elke Galaxy s2 deze optie bevat. Geloof het of niet, maar een vriend van mij heeft een Galaxy s2, tegelijkertijd met mij gehaald in dezelfde winkel. Bij hem staat deze optie wel onder de instellingen van sms en bij mij niet. Ik heb nog eens verder rondgevraagd. Sommige mensen schijnen de optie wel te hebben, anderen daarentegen gewoon niet. Systeemupdate en dergelijken brengt daar ook geen verandering in!

 91. ingrid zegt

  heb dus ook de nieuwe firmware erop gezet
  alleen nog maar problemen gehad
  internet werkt niet meer
  en bellen gaat ook niet meer
  heb een vodafoon abon
  heeft iemand dit probleem ook?

 92. maikel zegt

  Maakt het ook wat uit waar je je telefoon op aansluit. Op me thuis pc kan ik geen update installeren geeft hij aan dat er niks is en op me werk laptop geeft hij wel de firmware update aan??????

 93. Alyssa zegt

  Hm.. ik heb mijn samsung galaxys2 ooit een keer zelf geupdate via Odin..
  En ik heb echt werkelijk NERGENS last van!, en alles verliep goed en snel.
  Ik zag ergens een foto hoe de update heette die via kies is geupdate..

  k heb trouwens ook een hele andere? (kging ff checke via KIES)
  Firmwareversie: PDA:KG3 / PHONE:KG3 / CSC:KG3 (KOR)

  en in mn telefoon staat:
  Android versie: 2.3.4
  Baseband-versie: I9100XXKG3

  kheb blijkbaar een andere update???

 94. Kevin zegt

  De update van T-mobile is ook eindelijk beschikbaar, en na het updaten blijkt het ook om de 2.3.5 update te gaan.
  Gewoon via Kies te updaten.

 95. Ger zegt

  Bij mij is ook de update uitgevoerd en er staat nu versie 2.3.5. op.
  Het volgende gebeurt nu telkens ongeveer om de drie uur. Mijn toestel start uit zichzelf opnieuw op. Dit is uiterst irritant.
  Iemand hier ook last van?
  Heb overigens een Vodafone abo.

  • Reinier zegt

   Ook ik heb mijn S2 gepdate en nu reset mijn toestel zichzelf soms wel meerdere keren per dag. Dit is zeer kwalijk en hinderlijk omdat hij vervolgens op de simlock blijft hangen en ik dus onbereikbaar ben tot ik dit in de gaten heb. Wat mij ook opvalt en bovendien hinderlijk is is dat het oes tel mijn typsnelheid niet volgt .
   Heeft iemand al een oplossing voor het probleem van de automatische reset?

 96. Joost zegt

  Tot aan begin update alles goed gegaan vervolgens start update ook te zien op telefoon maar in het Firmware Update scherm blijft voortgang op 0% staan….
  Al keertje losgekoppeld en Nood Herstel moeten doen…
  Wat nu laten lopen, afwachten ?????

 97. virusje zegt

  Zweet in m’n bilnaat..
  Een update gedaan naar 2.3.5 (t-mobiel)
  Alles ging ogenschijnlijk goed, maar brak af. in het scherm een telefoontje, orangje uitroep teken en computer. volgens de instructies nood herstel gedaan, dit werkte niet.
  dit een paar keer gedaan, andere pc wilde even niet lukken. Andere USB-slot geen succes andere USB kabel, geen succes. uiteindelijk ander slot en originele kabel, ging het gelukkig wel (eigenlijk de hoop al opgegeven). het updaten begon weer bij 70% decoderen binairy files, … tot 85% een nieuw venster en dan een minuut? later stopte die er mee, nu liep er een blauw balkje mee
  , al met al zeker 2,5 uur bezig geweest. updaten ging opzich erg snel.
  het is net of er niets gebeurd is, ik zie wel de verbeteringen, maar hij is weer opgestaan zoals ie was 😀

 98. Anouk zegt

  Ik ben helemaal niet blij met de update!!!!
  Sinds mijn Galaxy S2 op Android 2.3.4 draait, valt mijn telefoon geregeld uit als ik gebruik maak van een toepassing. Vaak (zo’n 3 keer per dag) start mijn telefoon zichzelf dan automatisch op. Ook lijkt mijn batterij juist KORTER mee te gaan…. Verder wil mijn telefoon niet altijd uit de ‘standby’ stand als ik mijn ‘home’ knop, of de knop aan de zijkant gebruik. Daarnaast kan ik soms tijdens het bellen niet meer ophangen (zwart scherm). Dit alles is gekomen NA de officiële update via KIES.

  Hebben anderen hier ook last van en zijn er oplossingen? Ik hoor het graag want ik baal als een stekker!

  • Ben zegt

   Sinds de installatie van 2.3.4 reageert mijn telefoon trager als voordien, hij gebruikt meer ram geheugen (700 Mb van 837 Mb zonder dat ik speciale dingen draai) en de batterij is idd juist sneller leeg…

   Geef mij maar terug de 2.3.3!

   • anonieme zegt

    Same hier, bij mij verbruikt de telefoon ook veel meer RAM sinds de update. De batterij gaat ook iets korter mee dan daarvoor, terwijl de batterij bij 2.3.3 ook al niet bijster lang volhield. Kan niet eens een paar uur internetten per dag omdat het scherm en weet ik t wat gewoon energie slurpt, heb de helderheid op het laagste gezet en schermmodus op film(aangezien dit het meest gedimde modus was), maar blijkbaar springt hij ook continu op 10% die ik heb ingesteld bij spaarstand…erg irritant dat de telefoon bij spaarstand meer energie verbruikt dan bij de gewone stand.

 99. bernadette zegt

  waardeloos echt waar, heb sinds ik mijn samsung geupdate heb naar 2.3.5 (via kies) last van continu uitval van t toestel, het start automatisch opnieuw op , en ook gaat mijn batterij erg snel leeg, voor de update ging me batterij duur veel en veel langer, NOGMAALS WAARDELOOSSSSSSSSSSSSSS, dacht dat samsung verbeteringen had beloofd ipv verslechteringen……

 100. virusje zegt

  Ik heb ook last van een erg snel drainende accu… toestel staat zelfs ook nog in flight mode. in 5 uur 50% WEG. en toestel ligt gebruikloos naast me….
  van reboots nogsteeds geen last

 101. bas zegt

  heb de telefoon sinds vorige week dinsdag, dus met 2.3.4 gekregen, sinds aantal dagen valt mn telefoon meedere malen per dag automatisch uit en gaat ie automatisch weer aan huh, dat is niet leuk 🙂 wat moet ik doen aangezien ik nergens op internet iets kan vinden waar de preciese oplossing staat terwijl heel veel mensen hier last van hebben??

 102. Sander zegt

  Update naar 2.3.5 is ruk!!!
  Je lettertype bij alles komt er lomp uit te zien omdat het dikker is. En het bounce effect dat je hebt bij het scrollen als je bij het einde bent is nu ook weg. Dit vanwege copyright van google. Je update dus, maar je krijgt er minder voor terug. Ik baal enorm 🙁 Ik had eerst 2.3.3 en was super tevreden. Wist niet dat dit soort veranderingen konden gebeuren zonder dat je het kan herstellen naar het oude. :’-(
  Mensen update NIET!!!!! Je bent gewaarschuwd.

 103. A zegt

  Ik heb via de telefoon via de software update knop te drukken, andriod versie 2.3.5 geinstalleerd gekregen.
  Nadat ik dit deed, bleef mijn SGS2 maar in flight mode staan, en resette hij zichzelf om de paar minuten,
  Ik het Samsung service center gebeld, die mij adviseerde een hard factory reset te doen, dit lostte wel het flight mode en reset probleem op , maar nu heb ik wederom een probleem met mijn wifi verbinding, thuis verbreekt hij de verbinding om de zoveel tijd en ongemerkt waardoor ik nu ongemerkt een groot deel van mijn databundel verbruikt heb.
  Klagen bij samsung werkt simpelweg niet omdat je bijna altijd op al je vragen het standaard reply krijgt waarin ze je verzoeken om een hard-reset te doen.. en ze je uiteindelijk vragen terug te gaan naar je dealer en het toestel laten opsturen naar samsung.
  Samsung service center zegt ook dat het onmogelijk is dat ik deze update heb omdat deze niet bestaat….

  BEDANKT SAMSUNG voor de superslechte service en de onkunde van jullie servicedesk.
  Gelukkig heb ik een verzekering op het toestel… dus het zou zo maar kunnen dat het toestel plots in het water valt… en ik een nieuwe moet gaan claimen.
  of weet iemand hoe ik deze update kan terugdraaien?

 104. HostMarcel zegt

  hallo allemaal ikzelf heb ook de update kunnen doen via kies. maar ben er niet blij mee..omdat ik heel veel apps niet meer kan instaleren. vanwege een compatable melding.

 105. HostMarcel zegt

  ben ik weer.. ik wou even diegene helpen die de ” mobiel blijft restarten probleen,en de mensen die vragen of terug willen van 2.3.5 naar 2.3.3/2.3.4 dus als je mobiel blijft restarten kan dat 2 dingen zijn… het kan een launcher zijn dat je hebt geinstaleerd want ik had spb shell 3d geinstaleerd en toen de update gedaan en toen ging mij mobiel ook elke keer restarten en ging in flight mode.. en toen had ik spb shell verwijdert en restarte mij mobiel en had er geen problemen meer mee… en heb ook spb shell 3d opnieuw geinstaleerd na de update en geen problemen meer. en voor diegene die vragen of je terug kan naar 2.3.3 of 2.3.4 dat kan! dat gaat via ODIN..als je hulp nodig heb dan kan je mij emailen op [email protected] ik wens iedereen veel geluk ermee!

 106. roxanne zegt

  Wat een dillema! Het lukt mij dus helemaal niet..
  Ik heb sinds 2 dagen mijn galaxy s2 met versie 2.3.3 maar de batterij kan nog geen 5 uur mee.. en wilde hem vandaag dus updaten.. Heb kies geinstaleerd, daarna bijgewerkt, en hij geeft niet aan dat mijn SGS2 een update heeft.. Kan het nergens vinden..

 107. Ron zegt

  Waarom alles met kies als het ook zonder kies kan.
  Gewoon via het wifi netwerk, dan in de telefoon naar de instelling , over het toestel en dan software update werkt altijd goed.

 108. monique zegt

  Ik heb de nieuwe versie van Kies geïnstalleerd maar nu komt het systeem met de melding update wordt uitgevoerd kan Kies niet starten !!!
  Heb computer uitgezet, USB kabel niet gekoppeld, niets werkt !!! Hoe kan ik dit oplossen —- bedankt,

  Monique

 109. BK zegt

  Ik probeer via kies de nieuwe firmware te downloaden maar ik moet eerst kies bijwerken zegt die… Druk ik op de knop bijwerken zegt Kies dat de laatste versie al geinstalleerd is. Vervolgens gebeurd er weinig. Nog iemand dit probleem? Of beter nog: iemand een oplossing voor dit probleem?

Praat mee