Samsung Galaxy S3 met WebOS? (update: mwoah)

samsung-galaxy-s3-webos Samsung Galaxy S3 met WebOS?  (update: mwoah)

Update:

Inmiddels zijn de onderstaande geruchten door zo’n beetje alle betrokken partijen ontkracht, dus de kans dat we een Galaxy S3 gaan zien draaiend op iets anders dan Android Ice Cream Sandwich nadert dicht naar nul. Het was een grappig idee – dat wel.

Oorspronkelijke bericht:

Jaja, dát zijn nog eens wilde geruchten – hoe komen we daar dan toch bij? Eerlijk is eerlijk, het lijkt een beetje een ‘long shot’, maar het idee is grappig genoeg om er even bij stil te staan.

Onlangs werd bekend dat Hewlett-Packard (HP)  definitief het eigen besturingssysteem WebOS bij het grof vuil heeft gezet. Dit ondanks het feit dat velen eigenlijk positief verrast waren door WebOS – maar HP heeft besloten dat de competitie met Apple’s iOS en Google’s Android op lange termijn een verloren strijd is.

Gek genoeg doken er direct daarna ook geruchten op dat Samsung wel eens geïnteresseerd zou kunnen zijn in de restanten van HP besturingssysteem. En om nog maar eens een wild gerucht in de ketel te gooien: de Koreaanse regering zou druk aan het uitoefenen zijn op Samsung om op termijn een geheel eigen besturingssysteem te ontwikkelen, om op die manier minder afhankelijk te worden van andere tech giganten, zoals Google.

Natuurlijk heeft Samsung al het eigen Bada besturingssysteem – maar het net-niet-high-end imago van Bada zou misschien niet geschikt zijn voor Samsung’s volgende generatie high end smartphone. En WebOS heeft nu juist wel een geschikt uitstraling.

Uiteindelijk is het idee dat de Samsung Galaxy S3 geen Android maar een WebOS toestel zou worden vrij absurd. Sterker nog, de Galaxy lijn is inmiddels synoniem met Android, en als Samsung al een vinger wil uitsteken om WebOS van de ondergang te redden, dan zal dit waarschijnlijk gebeuren met een geheel nieuwe lijn telefoons.

Wat wel een idee is om in het achterhoofd te houden, is dat Samsung – sinds Google’s recente overname van Motorola – mogelijkerwijs wel degelijk op zoek is naar alternatieve platforms, juist om op termijn een eigen antwoord te hebben op de grote besturingssystemen uit de VS: iOS en Android.

(met dank aan MobileWhack, DroidLife en GizmoCrunch)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee