Galaxy S2 Android 2.3.4 update rolt verder (update: uhm?)

android3d-300x187 Galaxy S2 Android 2.3.4 update rolt verder (update: uhm?)Update: nog steeds lijkt Nederland wat dieper in de pipeline te zitten voor wat betreft de op het gemak uitrollende update naar Android 2.3.4. Net als in een eerdere post willen we dan maar van de gelegenheid gebruik maken om wat vooroordelen en verwachtingen met betrekking tot de update te nuanceren.

De snelle Exynos dual core chip van de Galaxy S2 wordt dan wel aan de man gebracht als draaiend op 1,2 GHz, maar in feite schakelt het toestel slechts af en toe – indien nodig – in deze hoogste versnelling. De rest van de tijd draait de processor op een lagere kloksnelheid om energie te besparen. Door een niet goed geoptimaliseerde Android 2.3.3, kan het soms gebeuren dat de processor niet meer vanzelf naar een lagere kloksnelheid terug gaat, met als gevolg dat het toestel vol gas door blijft draaien – in het ergste geval tot de batterij leeg is, of het toestel gereset wordt. Dat niet iedereen hier last van heeft moge ook duidelijk zijn: heel erg veel reviews van de S2 loven het toestel juist om het goede uithoudingsvermogen van de batterij.

Maar wat betreft de te verwachten resultaten na de update zit hier dus de ‘catch’: de update zelf zal er op zich niet voor zorgen dat de batterij langer mee gaat. Dus niet iedere gebruiker kan verwachten dat zijn of haar batterijduur straks dramatisch verlengd wordt. Simpel gezegd zit het zo: hoe erger je nu last hebt van de bug, hoe groter de vooruitgang straks zal zijn. En als je er nu niet zoveel last van hebt, zul je straks ook weinig verbetering merken.

Wij willen bij deze dus proberen teleurstelling te voorkomen: in tegenstelling tot wat her en der beweerd wordt, verdubbelt de update de batterijduur niet – zij lost slechts een bug op die de batterijduur bij sommige gebruikers halveert, of nog verder terugbrengt. Deze laatste groep zal baat hebben bij de update, maar niet iedereen zal er zoveel van merken.

En voor nu – we durven het bijna niet meer te zeggen: afwachten maar weer!

android234roltuit-300x121 Galaxy S2 Android 2.3.4 update rolt verder (update: uhm?)

Originele bericht:

Nadat Samsung al eerder de Android 2.3.4 update had uitgerold in China, zijn er nu steeds meer landen aan de beurt: vandaag tot nu toe in ieder geval Polen, Brazilië en Turkije. Wat er natuurlijk niet klopt aan dit rijtje, is dat Nederland vooralsnog ontbreekt. In ieder geval zien wij de update nog niet. Maar zodra hij er is, laten we het weten. Of beter nog: zodra iemand hem in Nederland ziet in Kies, laat het hier weten – des te sneller weet iedereen het!

Wie trouwens nog sneller op de hoogte wil zijn, kan de nieuwe speciale Kies-update-Twitter-account van SamFirmware volgen, @SamKiesUpdates.

(bedankt maar weer eens, SamFirmware)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. IanOnline zegt

  Tja het helpt misschien om het @SamKiesUpdates account op Twitter te volgen. Dit is een account van de, over het algemeen, goed ingelichte bron: SamFirmware.com

 2. Erik zegt

  en we wachten maar weer wat langer……… Voordeel van langer wachten is misschien wel dat we een nieuwere firmware krijgen (met minder bugs).

 3. simthadim zegt

  zet je Kies aan, BAM: nieuwe update… blijkt het voor Kies te zijn, dat is nou minder.
  Wel wil Kies weer niet updaten: wat een PAUPER programma.

 4. Volkan zegt

  Ik kon het ook niet geloven MAAR het bleek een firmware update te zijn.

  Mijn excuses voor mijn snelle reactie. Was iets te snel blij. Alleen ik wordt een beetje moedeloos van mijn accu duur .

  wacht met smart op de update.

 5. johan zegt

  He he,, wat een stelletje ongeduld allemaal zeg. Een weekendje of een weekje langer wachten op de update.. Ik vind het juist relaxt dat de 2.3.4. eerst elders goed wordt geïnitieerd. Grotere kans dat dit baat heeft voor de stabiliteit hier. En ondertussen lig ik niet wakker van mijn SGS2 wat vaker in de oplader te doen hoor ;-P

 6. Richard zegt

  @ johan: Een hoop mensen verwachten volgens mij dat 2.3.4 hun redding zal zijn naar 2 dagen vol gebruik van hun S2. Forget it… Je batterijduur zal hoogstens 20% toenemen.

  Wanneer Jantje op site 1 te kennen geeft dat zijn accu 36 uur meegaat, terwijl Pietje op site 2 aangeeft dat zijn accu na 6 uur al zo goed als leeg is, ligt dit geheel aan je instellingen + wat je uitvreet op je S2 (+ de hoeveelheid geinstalleerde apps).

  Voor de beste resultaten geldt daarbij nog steeds: bij aanschaf de accu volledig opladen / vervolgens laten schommelen tussen de 10% en 90% (dus nooit helemaal leeg of vol).

  Ik zou me eerder voorbereiden op het feit dat 2.3.4 voor een hoop mensen zal tegenvallen. Een softwarematige upgrade kan niet ineens hardwarematige aanpassingen maken waardoor je (bij wijze van spreken) je 4:3 beeldbuis tv kunt omtoveren tot een 16:9 breedbeeld apparaat.

  Tot dusver heb ik in ieder geval nog geen vertrouwen in 2.3.4.

  • Timo zegt

   @Richard
   “Een softwarematige upgrade kan niet ineens hardwarematige aanpassingen maken”

   Het kan inderdaad geen fysieke elementen veranderen, maar het kan wel degelijk effect hebben op hardware elementen. Een betere code kan heel goed het stroomverbruik omlaagbrengen, of het beeld van een camera verbeteren. Dus opzich.

   Hoezo heb je ‘geen vertrouwen’ in 2.3.4? Als je betwijfelt of je batterij veel langer meegaat dan heb je sowieso loze verwachtingen. De belangrijkste, en bekenste fix in 2.3.4 is die voor een bug waardoor je batterij héél veel korter mee kan gaan. Als je daar geen last van hebt dan zal je het ook niet echt merken nee.

  • Erik zegt

   Het klopt inderdaad dat je geen hardwareproblemen op kan lossen met software, maar voor deze battery bug hebben we te maken met een software probleem. Het is namelijk het OS die bepaald op welke frequentie de processor gaat draaien. Nu zit daar een bug in dat de CPU frequentie niet altijd weer terug gaat naar het laagste nivo waardoor de batterij leegloopt.

   Daarnaast zijn er tal van redenen waarom software kan leiden tot hoge battery usage. Zo is er bijv. software die voorkomt dat de telefoon in “deep sleep” komt waardoor hij meer batterij verbruikt. Ook gebruikt een applicatie minder batterij als hij efficienter geimplementeerd is en daardoor minder CPU cycles nodig heeft om hetzelfde te doen.

   Nu verwacht ik zelf geen sensationele winst meer van 2.3.4 m.b.t. battery omdat ik al door een aantal applicaties te freezen in feite al verlost ben van deze bug. Met gemak houdt hij het een hele dag uit bij intensief gebruik.

   Daarnaast zijn er wat interessante ervaringen van Nexus S gebruikers met 2.3.4 die …. jawel battery usage problemen rapporteren http://www.google.com/support/forum/p/Google+Mobile/thread?tid=6e382d186ba3dcd6&hl=en

   Dus inderdaad verwacht zeker geen wonderen van deze update.

 7. guido zegt

  ow sorry wil niemand gek maken, maar ik had het gelezen op zo een forum, die dude gaf er ook geen bron bij, sorry! ik hoop net zo erg als de rest dat hij zo snel mogelijk komt! liever vandaag dan morgen!

 8. jhon zegt

  – knip door redactie: het is niet toegestaan teksten van andere websites 1 op 1 hier te plaatsen –

  Maar inderdaad, er komt een Canadese S2 met een 4,5 inch scherm. De kans dat we die hier ooit zullen zien is echter nihil (helaas?).

 9. johan zegt

  Ha ha! echt vermakelijk om te zien hoe men zich om een update zo druk kan maken. Maar inderdaad: als je dan iets meld, dan is de bron natuurlijk wel belangrijk. Ik ben benieuwd of, als 2.3.4. uitkomt, iedereen hier weer gaat aftellen naar het moment dat 2.3.5. komt 😛 Kan ik me weer vermaken!

 10. michael zegt

  Ik wil mijn S2 eigenlijk root-en maar wacht totdat de 2.3.4 update er is, Als ik de 2.3.3 root kan ik dan nog gewoon de originele update naar 2.3.4 via Kies installeren?

 11. steef zegt

  Die update komt er vanzelf wel jongens en zo boeiend is hij dus niet. Zelf doe ik een dag met mn batterij en dat is niet anders dan de andere smartphones bij mij gebruik. Ik zou me meer verheugen op Ice Cream Sandwich maar die komt pas in december wss. Plus het toestel werkt prima en heeft genoeg functies dus wees tevreden ;)!

   • zegt

    Nee. TouchWiz launcher is eigendom van Samsung. ‘k ga er niet van uit dat ze die zomaar weggeven aan de open source community. (correct me if I’m wrong;)

    Persoonlijk vind ik TouchWiz een behoorlijke achteruitgang t.o.v. zowel HTC Sense als LauncerPro, welke ik voorheen heb gebruikt. Je kunt LauncherPro eenvoudig installeren op je SGS2 om het eens uit te proberen. AWD Launcher is ook een goede optie.

    • Alex zegt

     Vergeet Go Launcher niet . In mijn opinie een van de beste Launcher’s op Android met veel meer opties dan al de anderen en 97% bug los ; )

  • Rens zegt

   @jakko. Het galaxy s2 toestel is niet eens beschikbaar op de website?. alleen de galaxy s heeft een mogelijkheid tot de mod bij devices?

 12. Dude zegt

  Is ie er nou al?? Ik wil wel eens weten wat er nou precies gaat veranderen (naast de beruchte batterij-bug). En dan bedoel ik veranderingen die je gedurende dagelijks gebruik merkt. Ik gok zeer weinig.

 13. Erik zegt

  Je kan ook met odin flashen en dan later de xen firmware er weer opzetten. Ik wacht nog even. Volgens mij zijn ze bugs aan het oplossen en krijgen we hier een betere versie.

 14. Niels zegt

  Het lijkt me vrij aannemelijk dat de update vertraagt is omdat Samsung de gallery moet gaan aanpassen in NL. Kans is groot dat ze hier al op anticipeerde en deze meteen met de update willen doorvoeren. Iemand hier iets van gehoord?

 15. Frison zegt

  Samsung komt met een technische aanpassing op zijn smartphones die woensdag door de Nederlandse rechter zijn verboden wegens patentbreuk. Het Zuid-Koreaanse bedrijf denkt dat een relatief eenvoudige update genoeg is om geen inbreuk meer te maken op octrooirechten van concurrent Apple. Samsung verwacht gewoon door te kunnen gaan met de verkoop van zijn Galaxy-smartphones in Nederland en andere Europese markten, liet het bedrijf in een verklaring weten.

 16. Erik zegt

  Een van de betrokken patenten is die over het unlocken door het unlockplaatje te verslepen. Ik hoop dat ze dat unlock plaatje nu helemaal verwijderen. Nooit begrepen wat het nut daarvan was. Wel is het handig om een optie te hebben om na een bepaalde tijd je telefoon te locken zodat je hem echt moet unlocken (i.p.v. alleen maar plaatje verslepen). Dat unlockplaatje vind ik verder alleen maar onhandig.

  Ik was trouwens eerst van plan om een imac te kopen als vervanging voor mijn laptop over een paar jaar, maar dat laat ik nu maar achterwege. Ik wil geen geld uitgeven aan een bedrijf dat op die manier bezig is.

 17. Dude zegt

  Dat unlock plaatje is zodat je telefoon niet per ongeluk unlockt in je zak en gaat zitten bellen oid.

  En in feite is SAMSUNG niet goed bezig. Het is logisch dat apple zijn eigen patenten beschermd (een patent dien je juist in zodat anderen de door jou uitgevonden techniek niet zomaar kunnen gebruiken). Dat samsung alles zomaar overneemt zonder eerst de na te gaan of het gepatenteerd is (ze werken notabene samen met apple), is van zeer lage klasse voor zo’n groot bedrijf.

  Desalnietemin heb ik zelf ook meerdere producten van samsung, en ben er zeer tevreden mee haha. Maar je moet niet gaan zeggen dat het fout is van apple om deze rechtzaak te beginnen. It’s nothing more than business.

  • Erik zegt

   Nu gebruik ik al tijden smartphones (palm, sony ericsson, nokia) en die hadden toch niet zo’n irritant lock screen en ook nooit problemen gehad daarmee. Het is iedere keer weer zo’n extra actie om je telefoon te kunnen gebruiken met dat huidige lock screen. Er is wel een applicatie (myLock) om dat lockscreen weg te krijgen maar die werkt niet echt goed. Het is n.l. een hack die softwarematig het lockscreen weg doet maar die ook weer interoperability problemen heeft met andere apps zoals bijv. noled.

   Trouwens, welke problemen zou je nu kunnen hebben? Met het capacitatieve scherm kan ik me niet voorstellen hoe je telefoon nu ooit uit zichzelf zou kunnen bellen. Het enige concrete probleem is misschien dat hij in je zak uit zou kunnen gaan, maar dat zouden ze kunnen oplossen door niet langer de longpress van de unlock key te gebruiken om je telefoon uit te zetten. Misschien longpress, gevolgd door de home screen button, of dat je altijd met je vinger (capacitative) moet kiezen voor de optie, met natuurlijk een timeout zodat die popup weer verdwijnt als je niet op tijd reageert.

   Kortom, zijn er nu echt scenario’s te bedenken waarbij het mis gaat met de SGS2 in je leather pouch (of als je echt je telefoon wilt mishandelen in je broekzak)? Ik ben echt nieuwsgierig of ik nu wat heb gemist.

 18. Joost zegt

  Zojuist heb ik een firmware upgrade voltooid via Kies.
  Voor de mensen die het interessant vinden: de firmwarecode is: PDA:KF3 PHONE:KE7 CSC:KE1 (XEN)

  • Joost zegt

   android versie is na firmware upgrade nog steed 2.3.3. Ik denk dus niet dat dit de firmware is voor het batterij probleem. Daarvoor zou dacht ik android 2.3.4. gepushd worden.

 19. Frison zegt

  Even over het batterij probleem, in de eerste week dat ik de Galaxy 2 in mijn bezit had, wilde ik deze terug brengen naar Phone House! (je hebt daar 2 weken bedenktijd) Iedere dag totaal leeg die batterij!

  Maar na de laatste update (zie boven), en diverse updates van apps, is het verbruik minimaal. Wel de GPS, Bluetooth en Wifi uit, maar dan doe ik er zeker een volle week mee inclusief regelmatig internet gebruik. Dus of daar nog een update voor moet komen?

    • Guno zegt

     Een volle week haal je wel als je ten eerste mobiel internet uitschakelt, en ten tweede je scherm zo weinig mogelijk aan hebt. Bij normaal of regelmatig gebruik ga je die week niet halen. Alleen al een paar uur scherm aan verstookt een batterijlading.

   • Frison zegt

    Gewoon gebruik, met WIFI, GPS en BT uit, mits nodig voor de App.
    Verder is mijn gebruik weinig te noemen in verhouding tot sommige gebruikers 🙂

  • Vermeulen zegt

   Wow een week… de mijne houdt het nooit langer dan een dag vol (wel wifi + 3G aan). Zonder wifi en 3G misschien 2 dagen.
   Heb wel dit draaien: 3g watchdog, yahoo email app + social hub hotmail 1x per uur check, whatsapp en buienalarm.

 20. Erik zegt

  Ik kan je verzekeren dat de battery bug nog in de KF3 versie zit. Als je pech hebt is je telefoon dan in een paar uur leeg omdat de CPU op volle frequentie draait. Alleen niet iedereen heeft er last van.

  • blaat70 zegt

   leuk he? :))

   maar zonder dollen. wat heb je allemaal draaien dan ?
   ik had daar ook erg last van dan verdapten er 20 tot 30% weg. vervolgens heb ik NoLEd en 3g watchdog weggegooid en weg probleem. nu gaat er maar 1 á 2 % weg 😀

   ik denk dat het ook te maken heeft met de apps die je gebruikt

 21. zegt

  De Samsung Galaxy S2 is echt een super telefoon. Ik denk niet dat Galaxy S2 de enige telefoon is waarbij de batterij snel(ler) leeg gaat, dit is een algemene probleem met alle smartphones aangezien de gebruikers 24/7 bezig zijn met pingen, whatsapp, internetten, bellen etc.

  Ik heb ook gelezen dat er een nieuwe versie uitkomt van de Galaxy S, kan iemand dit bevestigen?

 22. Geert zegt

  De nieuwe galaxy heet galaxy q, telefoon waarvan je het scherm dubbel kan vouwen, om even terug te komen op het batterij probleem, het enige wat je nu kunt doen is 2.3.4 downloaden, deze is al een tijdje verkrijgbaar op het internet. Binnenkort ,als de geruchten waar zijn, moet het batterij probleem met 2.3.5 opgelost zijn

 23. Bert zegt

  Zopas volgend bericht gekregen via facebook van Samsung Mobile Belgium:
  Samsung Mobile Belgium
  De 2.3.4 update voor de Galaxy S II zou begin oktober LIVE moeten staan via Samsung Kies 2.0. De voornaamste aanpassingen in deze upgrade zijn een langere batterijduur en Google Talk video calls. Ondertussen werken we steeds voort aan het verbeteren van onze service en proberen we op regelmatige basis voor upgrades te zorgen.

  Nog wat langer wachten dus. Ondertussen circuleert de 2.3.5 versie al op internet …

 24. Frison zegt

  Draai sinds vanavond met 2.3.4 en ben benieuwd of het toestel nu nog zuiniger is dan hij al was 😉

  (2.3.5 is inmiddels “gelekt”)

Praat mee