App tip: JuiceDefender

juicedefender-e1312291256521 App tip: JuiceDefenderHoewel de release van de update die de batterij bug van de Samsung Galaxy S2 moet verhelpen niet lang meer op zich zal laten wachten – hopen wij – merken wij dat een aantal van onze bezoekers op dit moment erg tevreden is met een app genaamd JuiceDefender. JuiceDefender is een slim stukje software, die het energieverbruik van je toestel monitort en beheert, en zo helpt om de levensduur van de batterij te verlengen.

We zouden hier uitgebreid in kunnen gaan op alle instellingen die je kunt beheren met JuiceDefender – sommige effectief, anderen volgens ons wat minder – maar eigenlijk is de kracht van de app juist dat hij ook werkt als je niet de tijd, moeite, of interesse hebt om je hier in te verdiepen. In JuiceDefender kun je in feite kiezen uit een aantal standaard optimalisatie profielen, van gebalanceerd en volledig automatisch tot compleet gecustomized.

juicedefenderhome-180x300 App tip: JuiceDefenderIn de korte tijd dat wij de app zelf hebben uitgeprobeerd – met name in de gebalanceerde modus, omdat we eigenlijk vinden dat je er zo weinig mogelijk van moet merken als gebruiker – hebben we de indruk gekregen dat de app effectief is. Verwacht geen wonderen – geen verdubbelde levensduur of iets dergelijks – maar een verbetering van pakweg 20% hebben wijzelf wel vast kunnen stellen, en dit zal ongetwijfeld nog oplopen wanneer je als gebruiker bereid bent om ingrijpender consessies te doen, zoals het automatisch uitschakelen van allerlei functies zodra de batterij onder een bepaald niveau komt.

Naast onze eigen positieve ervaringen, moeten we wel zeggen dat de ervaringen van anderen nogal uiteen lijken te lopen. Sommige beweren dus wel bijna 2x zo lang met hun batterij te doen, terwijl andere gebruikers eigenlijk zeggen maar weinig te merken van JuiceDefender. Maar de app is gratis, dus het kost je in ieder geval niets om hem te proberen. En dankzij het profielensysteem kan bijna iedereen er mee overweg: aanzetten (zet ‘om op ‘Enabled’ in de tab ‘Status’), profiel kiezen (bijv. ‘Balanced’), en klaar is Klara.

Zoals gezegd: JuiceDefender is gratis (hoewel je wel een extra uitbreiding kunt krijgen tegen betaling), en uiteraard te vinden in de Android Markt.

Als je benieuwd bent naar het bij de app behorende promotiebabbeltje met vrolijke achtergrondmuziek, check hieronder het fimpje.

(met dank aan Eric, Laurens, Robbiez, Tom, en alle anderen die ons op JuiceDefender wezen)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. zegt

  Als sinds de QTEC pocket pc´s weet ik niet beter dat je PDA/pocketPC/smartphone elke nacht aan de lading moet. Vraag me af of de applicatie naar nu zo’n verschil in maakt…

  Als de ontwikkelingen in de accutechnologie nou eens net zo snel waren gegaan als de rest in smartphone evolutie (scherm, processor e.d.), dan was dit natuurlijk helemaal niet nodig geweest;)

 2. Mark Cremers zegt

  Ik ben vanmorgen ook op JuiceDefender gaan googlen en kwam erachter dat vele mensen toch meer op hadden met de app ‘Green Power’, natuurlijk zal een en ander wel subjectief zijn. Ik heb vanmorgen echter de groene app geïnstalleerd. Ik zal eens kijken of dit voor een langere levensduur gaat zorgen.

  • Maikel zegt

   Ik ben benieuwd hoe green power het doet in vergelijking met juice..
   GP was eigenlijk vor de xperia bedacht? maar goed is ook android natuurlijk..

   • Mark zegt

    Ik heb green power nu een dag of drie in gebruik en heb maar twee keer aan de oplader gehangen, normaal zou ik de oplader wel een dikke 3 keer nodig hebben gehad. Ik schat dat ik nu ongeveer 1,7 keer langer doe met mijn batterij. Vergelijk met juice defender heb ik niet daar ik die app niet heb geinstalleerd.

 3. Durk zegt

  Een vraagje, ik heb de app JuiceDefender en task killer op mijn smartfone geinstalleerd maar kunnen die wel samen werken (elkaar verdragen) of moet ik 1 van deze 2 app s verwijderen, misschien een vraagje voor Arthur Dent

  • Arthur Dent zegt

   In principe vedragen ze elkaar wel, maar als je Taskiller (of een andere) automatisch taken laat afsluiten zul je JuiceDefender wel op een lijst met uitzonderingen moeten zetten. Overigens kan het zelfs zijn dat Taskiller de werking van JuiceDefender verstoort, doordat deze op eigen houtje dingen gaat doen, terwijl JuiceDefender juist het beste werkt als deze haar eigen programma kan uitvoeren. MIsschien is een ouder artikel van ons in dit verband ook interessant om te lezen: //www.galaxyclub.nl/over-de-zin-en-onzin-van-task-killers-en-batterij-bug-fix-komt

 4. tonytrimb zegt

  Ik ben echt verbaast over de werking van Juice defender.
  Mijn s2 gaat echt langer mee en zeker meer dan 20%.
  Ik heb nu ook ultimate juice geactiveerd dus ben benieuwd of dit nog meer scheelt.
  gezien de mogelijkheden moet dit wel.
  Als heavy user nu al meer dan 12 uur geen accu opgeladen en nog 39% accu.
  Ik ben verbaast! bedankt voor deze tip!

 5. jacco zegt

  Ik heb JD al een paar weken draaien tot volle tevredenheid. Accu gaat zeker een halve dag langer mee. Wil eigenlijk de nightmode activeren omdat je dan toch geen data nodig hebt. Misschien de plus versie proberen.
  Heb green power geprobeerd maar toen helemaal geen data meer in daymode. Alle settings nagekeken, maar gaat niet aan.
  Maar weer terug naar JD. Strax de plus versie proberen.

  • jacco zegt

   Edit.

   Heb JD+ aangeschaft. Heb mijn SGS2 nu al 52 uur niet aan de lader gehangen. Accu 6%. Dat scheelt toch wel een berg. Voor die 2 euro hoef je niet te tobben toch. Gewoon proberen!

  • tonytrimb zegt

   zorg dat je bij de instellingen nog wel om bv de 15 min. laat syncen. en/of zet de gratis versie op ballanced.
   ik laat mijn mail nu om de 15 min syncen en bij whatsapp laat ik continu syncen (als deze app actief is) ps ik gebruik ultimate juice!
   TOP!!!

 6. tonytrimb zegt

  Sinds de nieuwe software update, zie ik dat mijn batterij langer mee gaat en dat juice defender hierdoor minder actie hoeft te ondernemen.
  normaal stond mijn winst op 2,0-2,3x battery life en nu staat deze nog maar rond de 1,6 x.

  De update 2.3.4 lijkt dus wel minder batterij te verprutsen, maar nog steeds is juice defender erg fijn om nog langer op je accu te werken/spelen.
  😉

 7. Erik zegt

  Ik was eerst ook heel enthousiast over juice defender, maar merk nu dat met de laatste firmware versies het eigenlijk niets meer toevoegt. Ik heb zelfs ook wake lock issues gezien met deze app. Ten tijde van de ‘Battery bug’ was deze app nog nuttig maar heb hem nu uitgezet.

 8. Johan Brone zegt

  Ik heb mijn S2 vandaag terug binnen gebracht, batterij ging nog geen dag mee. tegen in het begin kon ik 2 dagen zonder problemen. Voor dat geld kunnen ze wel een betere batterij insteken. Als je zo een toestel op de markt brengt dan weet je dat de mensen het willen gebruiken en dat ze er meermaals per dag mee werken, en dan moet dat ook betrouwbaar zijn voor een zekere periode. Voor mij moet dat toestel geen 3 volle dagen meegaan maar 2 toch zeker.

Praat mee