Wat te doen bij USB / Kies verbindingsproblemen

samsunggalaxys2-kies-usb-probleem-300x160 Wat te doen bij USB / Kies verbindingsproblemenBij een aantal mensen levert het verbinden van hun Samsung Galaxy S2 via USB met Kies nogal wat problemen op. Hoewel het heel moeilijk is om aan te geven waar dit door komt – er lijken wel tig redenen te zijn – zijn er een aantal dingen de moeite van het proberen waard, zoals:

 • Zorg dat je ingelogd bent op je PC met je Administrator account (‘hoofdaccount’, zeg maar)
 • Verwijder, indien aanwezig, de SD kaart uit je Galaxy S2
 • Verwijder Kies van je PC, en installeer deze helemaal opnieuw vanaf HIER, zodat je zeker de nieuwste versie hebt
 • Indien aanwezig: Vodafone Mobile Broadband uitzetten
 • De-activeer antivirus software op je PC
 • Lees de bezoekerscomments hieronder, of bij DIT ARTIKEL, misschien vind je daar nét die tip die je nodig hebt (met dank aan tal van onze eigen bezoekers, dus!)

Mocht het probleem hardnekkiger zijn vind je hieronder een wat structurelere oplossing, met dank aan bezoeker Roy.

Voor de mensen die geen USB verbinding kunnen krijgen met hun toestel in Kies en daardoor niet kunnen Updaten.
Zorg dat je telefoon niet is aangesloten met de USB kabel op je PC.
Volg vervolgens de Volgende stappen:

1. Start
2. Configuratiescherm
3. Programma’s en onderdelen (in Windows XP: Software)
4. Windows onderdelen in- of uitschakelen ( vervolgens wordt er een lijst
samengesteld, dit kan enkele seconden duren).
5. Vervolgens zie je een vink staan voor Microsoft .NET Framework 3.0 of 3.5(zoniet,
aanvinken)
6. Open de sub mappen met de + en Vervolgens dient er voor de 3 Sub mappen
een vink te staan (zoniet aanvinken, eventuele configuratie duurt enekele
minuten)
– Windows Communication Foundation HTTP Activation
– Windows Communication Foundation Non-HTTP Activation
– XPS Viewer
7. Vervolgens klik je op OK
8. Nu start je computer opnieuw op.
9. Nu ga je Kies deinstaleren via Programma’s en onderdelen
10. Ook verwijder je Samsung USB Driver.
11. Vervolgens download je de meest recente versie van Kies van de samsung site en
installeer je deze.
12. Nu start je het programma kies op en ga je naar de tab Hulpmiddelen.
13. Vervolgens klik je op stuurprogramma’s instaleren .
14. Nadat dit voltooid is sluit je je telefoon aan met de USB kabel op je computer.
15. Als alles goed is heb je nu verbinding met je telefoon middels de USB verbinding icon_wink Wat te doen bij USB / Kies verbindingsproblemen

Succes

Bedankt, Roy!

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Dennis zegt

  Even iets terzijde: samfirmware heeft getweet dat je android 2.3.4 kan downloaden. heeft iemand dit al gedownload en geïnstalleerd?

 2. dani zegt

  hallo mensen ik heb iemand nodig die kan mij helpen als ik de code ingevoeld bij kies air bijvoorbeeld 192.168.200.18:8050 dan komt wat ik accepteer en komt alle bestanden. waar staat de updating van KE7 of of ander updating ..? heb ik nooit gewerkt met kies air en weet niet hoe de updating moet ……. graag antwoord

 3. Chofny zegt

  kies air is niet voor updates dacht ik zelf… je kan met pc zien wat je telefoon heeft en misschien kan je bestanden ordenen / verwijderen. Voor het updaten heb je de prokamma van samsung nodig genaamd ” samsung Kies! “

 4. Jan Stouten zegt

  Als ik bij windows onderdelen kijk staat microsoft net framework 3.0 of hoger helemaal niet in de lijst. Staat volgens de software lijst wel geinstalleerd. Hoe nu verder??
  Kan nu niet updaten via USB erg jammer

 5. irene zegt

  @Arthur Drent: Ik heb windows XP maar zodra ik naar Start en naar Configuratiescherm ga, krijg ik geen ‘Programma’s en Onderdelen’ en dus ook geen Windows onderdelen in-en uitschakelen.

  Wat moet ik doen. Heb de Samsung galazy S 2 net 1 week maar ik kom niet op kies, wat ik ook doe. Heb alles al geprobeerd!!!

  • Arthur Dent zegt

   Zo uit mijn hoofd meen ik me kunnen herinneren dat dat in XP gewoon ‘Software’ heette (dus Start -> Configuratiescherm -> Software). Daar kun je dan ook Windows onderdelen in- en uitschakelen.

   (XP is al even geleden, dus ik kan er ook naast zitten 😉 )

 6. Erwin zegt

  Beste Arthur,
  heb jouw hele handleiding gevolgd, maar helaas geeft Kies bij het verbinden aan dat hij het apparaat I9000 niet kan vinden en de apparaatgegevens niet kan vinden.
  de verbinding via USB komt uiteindelijk niet tot stand?
  Bij de vorige versie Kies lukte het wel en heb ik nieuwe Android 2.2.1 kunnen installeren. Ik wil nu naar 2.3 maar omdat ik geen verbinding met Kies kan maken, kan ik ook niet upgraden.
  Heb jij of iemand anders nog een idee hoe ik verder kan?
  Erwin

  • Arthur Dent zegt

   Komt er wel een USB verbinding tot stand als je bijvoorbeeld gewoon files wilt kopiëren? En heb je ook geprobeerd virusscanners en soortgelijke programma’s (adware software, etc.) uit te zetten?

   (overigens gaat het hier om de Galaxy S2, de I9100, maar in principe hoeft dit voor Kies niets uit te maken 😉 )

 7. HebVaart zegt

  Heb je deze stappen wel gedaan?
  12. Nu start je het programma kies op en ga je naar de tab Hulpmiddelen.
  13. Vervolgens klik je op stuurprogramma’s instaleren .

  • cecil zegt

   je zegt wel heb je deze stappen wel gedaan ?
   maar die stappen staan er niet eens!
   dus hoe kan je die dan gaan doen
   tab hulpmiddelen staat er wel
   maar daar onder staat niet stuurprogamma’s instaleren !

   Cecil

 8. Latoya zegt

  Het werkt bij mij ook niet. Heel af en toe krijg ik verbinding. Zodra ik de firmware wil upgraden verbreekt hij weer de verbinding als hij net begonnen is.
  iemand die me kan helpen?

  • John zegt

   Hallo

   Ik heb ook van alles geprobeerd niets werkte!

   Dus alles naar fabrieksinstellingen gezet, dus hele telefoon reset.
   Toen alles weer geinstalleerd en Hij verbond en ging aan het updaten tot op heden geen problemen meer.

   John.

 9. Bobbl zegt

  Erg bedankt, nu werkt die bij mij ook, erg makkelijk met contacten beheren!
  Thanx voor de goede stappen……………..

 10. irene zegt

  Bij mij werkt het nog steeds niet. Wat ik ook doe of uitprobeer. Ik heb wel een icoontje kies air op mn telefoon staan maar deze werkt ook niet. Als ik op de starten button klikt, gebeurt er niet. Heb daarnaast KIES al zo vaak gedeinstalleerd en er weer opnieuw opgezet, ook dat helpt niet. Ik heb windows xp maar niets werkt.

  Mijn pc herkent de samsung g2 wel als externe schijf maar ik wil gewoon KIES kunnen gebruiken, ook voor het beheren van smsjes en voor het binnenhalen van updates. Wie o wie kan me helpen. Moet ik mn toestel soms terugsturen???

 11. Ruud zegt

  Op verschillende manieren geprobeerd met Windows Vista Ultimate. Af en toe een opstartscherm Kies gehad, maar niet bruikbaar. Geeft nu alleen kader Kies en melding: Kies PDLR werkt niet meer. Als Samsung nou een goede Galaxy S2 heeft uitgebracht, waarom is deze firma dan niet in staat om een werkbaar verbindingsprogramma te maken?

 12. Stefan zegt

  Voor mensen die Vodofone Mobile broadband hebben staan, dit kan conflicten geven met Kies. Voordat je Kies opstart moet je alle backgroundprocessen van Vodafone afschieten

  • Remko zegt

   Beste Stefan,

   Wat zeg je nou? Je bedoelt gewoon GPRS van Vodafone uitzetten alvorens Kies etc te activeren. Het is echt een hel dat hele Kies. Installeren, de-installeren, .Net framework componenten activeren, nieuwe release .Net installeren, Drivers verwijderen en weer opnieuw installeren, USV drivers opnieuw downloaden en installeren. Ik ben blij met mijn toestel, alleen de batterij si echt heel snel leeg. Een update zou de oplossing zijn, maar daar ben ik inmiddels ruim een dag mee zoet. En ik heb nog nergens een oplossing kunnen vinden……….

 13. Perry zegt

  DANK U!!! Ik heb echt ongelooflijk zitten kloten voordat ik deze handleiding vond zeg!!!

  Het enige probleem dat ik tijdens jullie handleiding ondervond was na het aanvinken van de 3 submappen. Bij mij bleef er oneindig lang ‘enkele minuten’ staan. Via crtl-alt-del bij taakbeheer afgesloten en vervolgens pc opnieuw opgestart. Toen ik daarna weer keek was het aangevinkt.

  Nogmaals hartelijk dank voor deze bijdrage!!! Kies herkent mn sgs2 nu eindelijk 😀

 14. Tess zegt

  Ongeveer twee weken geleden had ik mijn telefoon verbonden met kies, kies vroeg of ik wilde updaten. Dat heb ik toen gedaan. Sinds dien kon ik geen USB verbinding maken tussen kies en mijn telefoon. Na deze handleiding gevolgd te hebben, werkt het wel weer! Super. Voorlopig even geen updates meer voor mij!

 15. sam zegt

  bedankt! voor mij heeft het geholpen! (ik heb ook wel de oudere versie van kies opnieuw geinstalleerd, misschien heeft dit ook enig nut?)

 16. Alex zegt

  TNX, had opeens ook problemen met verbinden. Werkt nu weer. Ik kreeg wel een melding via norton en even daarna werd ik gebeld door een engels sprekende vrouw die zag dat ik een probleem had met mijn computer, wat wel klopte. Ik moest van haar naar de website http://www.ammyy.com gaan, maar heb dat eerst even geggoogled. En wat ik al dacht bevestigde dat, het zijn oplichters die willen proberen jou een programmaatje te laten installeren waarmee ze toegang krijgen tot jou pc. TRAP HIER DUS NIET IN!!!
  Toen ik mijn bevindingen voorlas werd de verbinding gelijk verbroken.

  Grt Alex

 17. Max zegt

  Dank voor deze bijdrage. Ik heb exact gedaan wat er wordt beschreven, maar nog steeds volgt [Kan niet verbinden met GT-9100.Kan apparaatgegevens niet ophalen.]. Tegelijkertijd blijft Kies constant proberen verbinding te maken. Ik wil graag updaten, maar dit is nu onmogelijk.

  Het aparte is, dat aan het begin alles nog gewoon werkte. Na een paar weken ontstond het probleem pas. Wanneer ik verbind via USB-hulpprogramma’s, ziet de computer de telefoon wel gewoon als externe harddisc, zoals het hoort, maar op die manier kan ik niet verbinden met Kies en dus niet updaten naar KE7. Een paar dagen terug herkende Kies eindelijk even de telefoon en kwam over de brug met de update. Toen die gedownload was, begon de ellende weer opnieuw.

  Handen in het haar dus. Kan iemand me helpen?

  Alvast dank!!

 18. Marion zegt

  Wat een waardeloze update van Kies. Tot gisteren deed alles het perfect en na de update geen verbinding meer te krijgen. Alles gedaan wat Roy beschreven heeft tot 5 keer toe en nog geen verbinding: kan de service niet starten op apparaat, koppel het los en probeer het opnieuw, jaja… Kan iemand mij nog helpen of moet ik een nieuwe telefoon kopen. Ik ga samsung maar schrijven maar betwijfel of ze er iets mee doen.
  Andere versies terugezet maar doen ook allemaal moeilijk nu.

  Iedere suggestie is welkom,
  Thanx

  • Marion zegt

   Heb inmiddels een oplossing gevonden die bij mij werkt. Het is denk ik een stuurprogramma probleem met het MTP usb apparaat.
   Wat ik nu heb gedaan is het volgende:
   – haal de SD(HC) kaart uit het toestel; koppel hem eerst even los bij instellingen-sd kaart/telefoonopslag en kies voor sd-kaart afmelden
   start vervolgens kies op
   – verbind de telefoon met de PC en laat Windows de stuurprogramma’s installeren (zou nu goed moeten gaan);
   – stop de SD(HC) kaart terug in het toestel. Als het goed is kun je nu in het vervolg probleemloos verbinding maken met de pc.

   • Marion zegt

    Vervolg:
    Na 3 keer weer hetzelfde probleem, geen verbinding.
    Wat ik nu heb gedaan is iedere keer vóór ik ga verbinden mijn telefoon uit- en aan zetten en zowaar doet hij het dan weer. Het is geen ideale oplossing maar voor mij werkt het even om backup’s te maken van mijn contacten en eventueel een update op te halen.

 19. zegt

  hoi hoi
  Ook ik had problemen met “kies”. Ik heb de raad opgevolgd om vervolgens de instellingen aan te vinken in Microsoft .NET Framework wat werd beschreven
  Enigste wat ik niet heb gedaan is opnieuw opstarten ,kies te verwijderen en opnieuw te installeren
  Heb dus na het aanvinken gewoon telefoon aangesloten en kies geopend en toen had ik direkt verbinding

  groet gj

 20. Ivan zegt

  Hallo

  Ik heb hetzelfde probleem als Max, echter bij mij heeft de telefoon enkel een paar keer verbinding weten te maken met mijn laptop (Vista). Ook ik heb alle stappen doorgenomen zoals die door “Arthur Dent” zijn beschreven.
  Gisteren heb ik nogmaals alle stappen doorgenomen. Ik heb wel nog een update kunnen uitvoeren, daarna voltrok zich wederom het probleem.

  Ook ik zit met de spreekwoordelijke handen in het haar…

  Ik vraag me af, aangezien ik dit best veel reacties vind over dit probleem of Samsung niet met een structurele oplossing kan komen.

  Groet Ivan

 21. Peter zegt

  Ben n.a.v. verbindingsproblemen met mijn S2 gaan rondneuzen, en kwam hier terecht. Dit 15-stappenplan heeft mijn problemen opgelost! Mijn dank,

 22. kneisl zegt

  Nou, ik zit er ook maar mooi mee. Heb alle stappen uitgevoerd wat betreft onderdelen van .net van windows 7 aanzetten ( vieuw zit er niet bij als 3e vinkje!) maar heeft allemaal niet geholpen. Daar Mag Samsund inderdaad wel wat aan doen. E.e.a vergalt wel een beetje mijn plezier in het apparaat en geeft weinig vertrouwen.

 23. kneisl zegt

  Morgen maar eens met laptop èn S2 maar de winkel on het kader van service, kijken of zij er uit komen.
  En het rare is dat zelfs in de verkenner de SD kaart en het interne geheugen niet gezien worden

 24. e.terlouw zegt

  hallo allemaal alle stappen gedaan en helaas helemaal niks,ook sd kaart eruit gehaald hij gaat verbinden maar dan zegt ie dat ik hem in samsung mode moet aansluiten
  maar ik kan dat dus nergens vinden
  iemand een tip hiervoor ?
  werk met win 7 en op laptop vista maar nop beide zelfde melding
  pc’s zien wel de 2 verwisselbare schijfe als ik usb modus aanzet
  helemaal ruk dus

 25. Dennie zegt

  Eindelijk het werkt! Na lang prutsen met andere gevonden “oplossingen” is dit de eerste oplossing die echt effect heeft. Overigens duurde bij mij de configuratie stap van de nieuw aangevinkte .NET Framework opties erg lang. Na een half uur was hij nog aan het rekenen dus toen heb ik de laptop overnacht aan laten staan. De dag erna was die stap voltooid, dus hoe lang het precies heeft geduurd weet ik niet maar heb geduld als dit wat langer duurt. Ik heb net de andere stappen doorlopen. Het duurde wel een minuut of 2 voordat de telefoon herkend werd na aansluiten op de USB, maar het werkt. Ik heb net een back-up gemaakt van de gegevens en dat ging gelukkig alvast zonder problemen.
  Nu wil ik ook de firmware upgraden. Echter, volgens Kies is er geen update beschikbaar van de firmware. Ik heb versie 2.3.3, maar ondertussen is versie 2.3.4 toch al uit? Moet die niet automatisch verschijnen? Er staat nu bij zowel huidige als laatste firmware versie:

  PDA:KF3 / PHONE:KE7 / CSC:KE1 (XEN)

  Klopt dit? Is de update toch nog niet officieel beschikbaar?

  In ieder geval bedankt Arthur en Roy!

 26. Paul zegt

  Verbindingsproblemen met je Samsung Galasy S en Win 7?
  Heb ik ook, alle mogelijkse fora en sites bezocht. Wat daar stond werkte allemaal niet.
  Inmiddels heb ik ook een Galasy Tab 10.1 en deze aansluiten op mijn computer via USB werkt gewoon goed. De Galaxy S daaren tegen niet. Dit is hetzelfde op een andere computer.
  Conclusie na dit alles: Het is de USB poort zelf op Galaxy S die kapot is (opladen doet hij wel). M.i. is zo kleine USB poort ook niet geschikt voor dag in dag uit gebruik, zeker bij Froyo, zat de stekker er meer in dan uit)
  Zijn er anderen met zelfde ervaringen/conclusies.
  iemand ervaring met reparatie van USB poort of is het gewoon over en uit?

 27. Erik zegt

  vraagje als ik Kies installeer, dan heb ik opeens geen internet op die bewuste computer,
  en dus de updates etc komen ook niet binnen

  wat doe ik (nu) fout?

  alvast bedankt

  Erik

 28. zegt

  De hier gegeven handleiding bij verbindingsproblemen met Kies heeft bij mij in elk geval gewerkt. Dat was overigens al de tweede keer dat het bij mij niet werkte. Blijkbaar zijn de geïnstalleerde onderdelen verandert door installatie van andere software oid.
  Laat de update naar 2.3.5 nu maar komen!

 29. tom v zegt

  Waarom kan ik geen mp3 liedjes op me s2 zetten via massa opslag zoals dat via elke telefoon gaat. staat telkens dat het een camera is inplaats van verwisselbare en kan er ook gwn niks opzetten

 30. Ruben zegt

  Ik heb ook alles geprobeerd en het lukte maar niet. Zelfs niet op een andere pc. Ik had uren gezocht op sites, contact met samsung gehad en uiteindelijk heb ik na een tip een factory reset gedaan. Na de factory reset ging de update gesmeerd

 31. TruuDt zegt

  vinkjes gezet, kies gede- en geinstalleerd ……. niks nada
  3 dagen aan het klooien geweest en …. grrrrrr
  toen kreeg ik de volgende tip: kies opstarten, telefoon op stand by/zwart scherm en usb kabel aansluiten …. en het werkt!!

  • hans zegt

   Hallo TruuDt,

   bij mij werkt het dus ook niet. Dagen aan ’t klooien maar nog niks. Heb de de- en vervolgens herinstallatie netjes uitgevoerd maar resultaat hetzelfde. NIKS DUS !

   Ik wil jouw tip wel graag probreren, maar … ik begrijp het nog even niet.
   Wat versta je onder “opstarten” Waar vind ik dat ??

 32. freddo zegt

  Ik heb schoon genoeg van het gedoe met kies en telefoons die steeds geen verbinding maken, ze zijn in staat om prachtige telefoons te maken, maat updates en nazorg is echt niets. Stap nu over op HTC, gaat alles vanzelf OTA.

 33. Charlie_One zegt

  Ook ik heb een aantal keer lopen kloten om Kies mijn GS2 te laten herkennen via USB. Ik heb bovenstaande instructie opgevolgd en het werkte nog steeds niet (Win 7 Ultimate NL 64 bit). Na een hoop gezoek naar de USB instellingen op mijn toestel ontdekte ik dat USB foutopsporing aan had staan. Vinkje uitgezet, Kies opnieuw gestart, kabel opnieuw tussen PC en Galaxy geplugd en voila hij werd herkend nadat er weer een aantal nieuwe USB drivers werden geïnstalleerd door Kies. Kies maakt op dit moment een volledige backup, zometeen volgt mijn Firmware upgrade naar 2.3.4. Ik hoop dat dit ook voor de vele anderen het verbindingsprobleem tackeld.

    • Robert zegt

     @maxi: beetje laat, maar beter laat dan nooit en meer mensen zullen hetzelfde probleem hebben, vinkje om USB-opsporing uit te zetten is best lastig te vinden: zit bij instellingen, onder applicaties en dan bij ondersteuning. Tenminste, bij mijn galaxy s2. Ik had ook het probleem dat ik geen verbinding met Kies kon maken, totdat ik dit vinkje uitzette. Nu werkt het weer. Succes ermee.

     • frans Dieleman zegt

      USB foutmelding uit zetten via instellingen,usb kabel verwijderen en uitvinken. Dan kabel aansluiten en allse ok

 34. gyss93 zegt

  Ik krijg hem wel verbonden met kies maar zodra ik firmware update doe verbreekt de verbinding.. ? gebruik kies 2.0 en galaxy s2

 35. hans zegt

  Heb alle 15 “Roy ” stappen uitgevoerd. Resultaat … heb nu de 2.03 versie als eindresultaat. Tot voor de de-installatie had ik de 2.04 versie. Bij vragen in Kies of er updates zijn wordt ontkennend bericht. Kortom wees voorzichtig met het wissen van je programma. Kan alleen (zo was het ook al) via windows verkenner kontakt maken met m’n Galaxy. Dit gaat dan hooguit een map diep. Dus de foto’s die op DCIM en submap “camera” staan zijn niet te benaderen. M’n Galaxy begint dan te steigeren en verbreekt de (USB) verbinding met de comp. (met Vista). Heb dit probleem nu (voorlopig ??…. waar blijft SAMSUNG ???) opgelost door de volgende acties. Ga op je Galaxy naar “Mijn bestanden” druk (links beneden) op menu en maak een nieuwe map aan (naam maakt niet uit , b.v. fotohulp. Ga in hetzelfde “bestanden”naar de map “DCIM” en vervolgens naar “camera” . Selekteer de foto’s die je naar je PC wilt overbrengen. Druk (links beneden) op menu. Daarna op “meer”en vervolgens op kopieren. Vink alle foto’s aan die je wilt kopieren, druk op het witte veld “kopieren en ga daarna naar je nieuw aangemaakte map. (Dus bv. fotohulp) en druk op de naam van je nieuwe map. De map wordt dan geopend en de vraag “hier kopieren” komt in wit onderin je beeld. Druk hierop en je foto’s worden met alle gegevens in je nieuwe map gekopieerd. Hierna kun je ze met windows verkenner uit deze map overbrengen naar je computer zonder dat de verbinding wordt verbroken. (Je kunt vervolgens de inhoud van deze hulpmap ook via windows verkenner wissen) ZO JE FOTO’S ZIJN GERED !!

  Nu SAMSUNG nog !! Want updates zullen op deze manier ook wel niet meer komen !!??

 36. Vincent zegt

  Ik heb er ook last van.. als ik mijn mobiel wil aansluiten aan de pc via usb zegt die dat het een camera is en geen verwisselbareschrijf. Als ik dan op camera klik zie ik helemaal niks. Als ik mijn mobiel via usb aansluit en Kies gebruik blijft die maar verbinden maar gebeurt niks. Ik heb de stappen hierboven ook al geprobeerd.. wat moet ik doen? :O

 37. Camiel1997 zegt

  bij mijheeft het opnieuw opstarten ook gewerkt:) eindelijk nu een back-up maken, nu nog kijken of ie ook daadwerkelijk kan updaten:P

 38. HansB zegt

  Heb hetzelfde probleem als velen met Kies gehad.
  Totdat ik mij vanmiddag bedacht dat bij de problemen vaak “massaopslag” als term voorkomt.
  Ik heb vervolgens mijn micro sd kaart eruit gehaald en floeps Kies werkt als een speer.

 39. rlevert zegt

  De volgende stappen zijn in mijn PC’s (XP en Vista: beide herkennen mijn Glaxy S niet meer via de USB) niet uit te voeren [Zie opmerkingen in tekst]:

  5. Vervolgens zie je een vink staan voor Microsoft .NET Framework 3.0 of 3.5(zoniet,
  aanvinken) [RLevert: Microsoft.NET Framework komt niet voor in de lijst]
  6. Open de sub mappen met de + [RLevert: “+” is helemaal niet zichtbaar. Bij dubbelklikken op microsoft network, verschijnen 3 andere submappen die andere namen dragen dan hieronder staan angegegeven] Vervolgens dient er voor de 3 Sub mappen
  een vink te staan (zoniet aanvinken, eventuele configuratie duurt enekele
  minuten)
  – Windows Communication Foundation HTTP Activation
  – Windows Communication Foundation Non-HTTP Activation
  – XPS Viewer

  Wat doe ik fout? Dat @#$%^&* Kies programma drijft me tot waanzin. Waarom kan een upgrade ook niet gewoon cia Kies Air uitgevoerd worden, want dat werkt tenminste wel op mijn PC’s!

 40. rlevert zegt

  12. Nu start je het programma kies op en ga je naar de tab Hulpmiddelen.
  13. Vervolgens klik je op stuurprogramma’s instaleren

  Onder Tab Hulpmiddelen, komt “Stuurprogramma’s installeren” helemaal niet voor in Kies.

  • Fr zegt

   Ik heb in Kies ook geen keuze stuurprogramma’s onder de tab hulpmiddelen. Komt dat omdat ik Vista heb? In de lijst geinstalleerde programma’s onder configuratie staat inmiddels wel weer Samsung USB, terwijl ik die verwijderd had…

 41. Rianne zegt

  Ik heb even een vraagje ik krijg opeens op me samsung galaxy s i9000 de hele tijd te zien dat mijn usb is aangesloten alleen heb ik nog nooit een usb erop aangesloten nou is me vraag hoe kan ik dat uitzetten in mijn telefoon??

  • Pieter zegt

   Hee Rianne. Heb jij sinds je het probleem had nog een oplossing gevonden? ik heb namelijk hetzelfde probleem, maar ik kan nix vinden. ze hebben het hier alleen maar over kies.. en daar hebben we nix aan. alvast bedankt!!

 42. murdaben zegt

  ik heb gingerbread xwek7 op mn tel staan android versie 2.3.3
  kies zegt deze bestandversie kan niet worden bijgewerkt.
  Weet iemand hoe ik 2.3.5 toch op mn telefoon kan zetten

 43. Inga zegt

  Mij is het na vele pogingein nu wel gelukt om Kies verbinding te laten maken met mijn Galaxy S Plus. Verbinden lukt dus nu alleen krijg ik nu de melding ” Kan outlook bestanden niet openen” ” Kan informatiearchief niet openen”

  kan iemand helpen????

 44. Bas zegt

  Hoi,
  Ik heb verschillende dingen geprobeerd maar het mag niet baten…
  Windows update, opnieuw installeren van kies, firewall uitgezet…. wat ook niet lukt is de uitgebreide oplossing die hoorde bij het artikel, heb windows vista en enkele van de dingen zoals de ‘vinkjes’ bij die programmas heb ik niet.
  Ook heb ik geen ‘stuurprogramma’s’ on der de tab ‘hulpmiddelen’ staan….

  USB drivers opnieuw installeren gebeurt toch als ik kies opnieuw installeer? zon iet, hoe moet dat dan?

  ben een beetje lost nu…

 45. Kili zegt

  Beste Roy,

  Dank je wel voor je uitvoerige instructie. Ik heb alles uitgevoerd en Android 2.3.5 staat nu op mijn Galaxy S2. Ik blijf echter nog steeds een probleem houden met het synchroniseren van mijn agenda. Als ik met USB met KIES verbonden ben, blijft hij bij “voorbereiden synchronisatie” op 40% staan.

  Heb jij een oplossing voor dit probleem?

  Dank!
  Groet Kili

 46. Antwan zegt

  Ik heb het nu 2 maal meegemaakt dat mijn scherm zwart is. Blijkbaar staat hij nog wel aan maar ik krijg geen beeld. De enige optie is de batterij eruit halen en dan weer plaatsen en dan aanzetten en heb ik weer beeld. Ik heb dit ook al een keer gehad bij de 2.3.4 en nu dus ook bij 2.3.5. Iemand enig idee hoe dit kan komen en een mogelijke oplossing ervoor? De batterij was nog aardig vol.

 47. moon zegt

  hallo ik heb een galaxy s de eerste. ik heb net een update gedaan van samsung kies en nu krijg ik geen verbinding meer tussen de kies en mijn telefoon. er staat.
  kan service niet starten op het apparaat.
  ik heb van alles hierboven al gedaan en niks lukt hellpppp.

 48. David zegt

  ik heb het probleem kunnen oplossen (galaxy S2) door kies air als uitzondering te zetten in windows firewall en bij de telefoon instellingen ,bij netwerken kies via wifi aan te passen

 49. Ikke zegt

  Wel verbinding met Kies, maar mooi geen update……. Kies is namelijk van mening dat versie 2.3.3 de meest recente is! WIe heeft de oplossing?

 50. maria catharina zegt

  herstel je kies via je configuratie scherm..niet verwijderen dus maar herstellen ..en zorg dat je sd kaart uit je gsm is..wel kan je de usb driver verwijderen via configuratie zodra je je gsm aan je pc doet zoekt ie het nieuwe besturingsprogramma voor je usb….ben zelf een dag bezig geweest op het uit tezoeken..maar tis gelukt . suc6

 51. rodrigo zegt

  Hoi,
  Ik heb een macbook pro en kan helemaal geen verbinding maken met mijn Galaxy. Het toestel zelf heeft de kies air app. Het was me één keer gelukt om foto’s en muziek te beheren maar daarna nooit meer. Ik heb thans het programma kies van samsung gedownload maar als ik het open maak, dan zeg ie dat “dit toestel word niet gesteund door kies”
  Ik moet zsm contact maken met mijn telefoon!!
  Bedankt alvast!

 52. menno boerhof zegt

  hallo ik heb een probleem..
  als ik naar instellingen ga en naar draadloos en netwerk ga en dan usb-hulpprogramma’s staat e bij mij alleen ubs-massaopslag en geen KIEZ etc

  HOE kan en en HOE verhelp ik het wat ik ben er wel een beetje klaar mee want updaten gaat ook niet op deze manier

  updaten via de telefoon is ook geen mogelijkheid want dan zegt hij geen updates beschikbaar

  wie kan mij helpen

  MVG

  menno

 53. das logisch he zegt

  Hallo Arthur, ik was al een tijdje aan het rondneuzen op het internet voordat ik deze tip tegen kwam om KIES aan de praat te krijgen. Precies gedaan zoals je aangeeft en bij mij werkt het nu prima. Fingers Crossed om dit zo te houden, vooral belangrijk voor upgrades.
  Bedankt !

 54. zegt

  Geen verbinding met Kies kunnen maken met 2.3.3 versie. Enige bericht dat ik zag op Kies was dat mn mobiel niet compatibel is met Kies 2.0. Met dit bericht op de achtergrond heb ik op de site van Samsung mijn GS2 opgezicht en de link “laatste versie van Kies installeren” aangeklikt. Toen ging alles vanzelf. Mijn mobiel zoemt tevreden op 2.3.4 en ik heb vanaf nu ook verbinding met Kies. Voila.

  Wie weet kunnen anderen deze weg ook volgen om zo tot de laatste firmware te komen én om voortaan ook Kies te kunnen benaderen (toch wel handig voor oa backup)

 55. Jeroen Alofs zegt

  Ik heb het zelfde probleem als al meerdere malen hierboven vernoemd. Ik krijg geen contact met kies en mijn S2. Alles al geprobeerd om het geheel aan de gang te krijgen, maar tot nu toe geen succes. Kan iemand de digibeet er doorheen loodsen?

 56. Robbin zegt

  Na het 15-stappenplan van Roy doorgenomen te hebben, nog steeds niets bereikt… vandaag even een eenvoudig tipje uitgeprobeerd die ik toevallig voorbij zag komen hier: 1. Kies op je pc opstarten en 2. zorgen dat je S2 I9100 in stand-bye stand staat. (zwart scherm) 3. vervolgens de usb kabel aansluiten. Kies maakt nu automatisch verbinding met je S2, na twee minuten gewacht te hebben is de verbinding dan toch tot stand gekomen..

  Ik heb zojuist versie 2.3.6 geinstalleeerd, de op dit moment recentste versie voor de S2 Vergeet overigens niet om bij het upgraden van je firmware een back-up van je bestanden te maken. Bij een firmware update kunnen bepaalde bestanden namelijk verloren gaan. De back up kun je ook via Kies maken. ( meest rechtse tap: backup/herstellen)

  Mischien nog even voor herhaling vatbaar: het upgraden van de firmware is NIET mogelijk via Kies-air op je mobiel. Download de Kies software van http://www.samsung.com of op deze site. Suc6

  Grt. Robbin

 57. harm zegt

  IK heb nog een probleem dat is men mijn internet verbinding. net als bij de i-phone heb ik ook probleem met mijn antenne, ik hou mijn hand op het toestel en verbinding is trager haal ik het er vandaan dan zie ik dat het sneller gaat. En dit geldt ook met wifi, zet ik mijn hand op het toestel dan is de internet verbinding veel langzamer dit mag ook wel gecontroleerd worde als meerdere er last van hebben.

 58. G. Raket zegt

  Het feit dat er zoveel over geschreven wordt en er een pagina acties nodig is om alles te laten werken bewijst voor mij dat ik met samsung een verkeerde keuze heb gemaakt. Nog 14 maanden en dan op naar een i phone of een windows based telefoon dan kun je gewoon bestanden op je telefoon zetten. Samsung kies zou kiespijn ( niet van mij) moeten heten. Nooit meer samsung.

 59. sjors zegt

  kutzooi -.- heb alles geprobeerd tot aan systeem reset en helemaal niks helpt, kan ik nog eens niet mijn contacten backup erop zetten :/

  iemand een oplossing pleeaaseee!

 60. Christie zegt

  Ik heb een vraag. Heb een samsung galaxy s plus. Skype is gedownload, werkt goed alleen met beeld op zn kop. Weet iemand hoe ik dit kan verhelpen?
  (Als ik op mn laptop inlog staat het beeld goed)

 61. Kai zegt

  Hallo ik heb de ultieme oplossing. Alles wat hier boven beschreven wordt uitvoeren.
  Simpel alleen nog je sim-kaart + sd kaart ontkoppelen verwijderen uit het toestel.

  Back-up maken van je contact gegevens wel zo handig.

  1. Start Samsung kies
  2. Mobiele telefoon aansluiten op usb.
  3. Hij vindt je telefoon
  4. Updaten
  5. Wachten
  6. Nieuwe update
  7. SNELLERE PHONE!
  8. GOOD LUCK PPL

 62. Marick zegt

  me mobiel is compleet gecrashed me filmware is weg? hij deed het niet meer en ik kon niks anders doen dan hem ontkoppelen en nu als ik hem opstart staat er een plaatje van een mobiel en computer met een gevarenteken ertussen
  godverdomme

 63. RCHRD zegt

  Updaten op de Galaxy S II gaat gelukkig heel gemakkelijk via de telefoon en wifi, hij controleert zelf of er updates zijn, ideaal!

  Ga naar “Instellingen” dan “Info over het toestel” en dan “Software update”

 64. Lianne zegt

  hallo,
  ik heb de galaxy s plus nu al 4-5 maanden en doet het prima maar in het begin kon ik mijn mobiel met me pc prima verbinden.
  maar nu opeens niet meer…hij laat dan alleen maar op…
  ik heb alles geprobeerd..van instellingen tot een ander kabeltje en het wil gewoon niet.
  om gewoon grof te zegen ik word hier echt gewoon pissig om!.
  heeft iemand een idee hoe die mij kan helpen?

 65. Dennis_ zegt

  Ik heb alle stappen gevolgd tot stap 13, want onder hulpmiddelen staat helemaal niet: stuurprogramma’s instaleren. Iemand enig idee wat ik nu moet doen?

 66. Alfriedel zegt

  Hallo, heb pas een Galaxi II maar wat een gezoek probeer al dagen mijn eigen beltone te installeren maar kan alleen maar kiezen uit de standaart tonen.Hoe werkt dit? Moet toch kunnen met zo’n mooie telefoon? Mijn vorige Nokia 97 mini was een k….ding maar je eigen beltone er in zetten ging haast vanzelf.

 67. Ludie Raaijmakers zegt

  ik kan geen verbinding met mijn telefoon en de pc krijgen ik heb een galaxy GT19001 s plus er werd mij verteld dat ik bij kies moet gaan (alles al verschillende keren opnieuw geinstaleerd) en dan bij hulpmiddelen stuurprogramma instaleren maar bij hulpmideelen bij mij staat die keuze niet wat nou ????

 68. Raalte zegt

  Ik heb een samsung galaxy gio,
  Hij heeft het wel gedaan. Zelfs nog voor de vakantie op school.
  Nu wil ik foto’s op de computer zetten van de vakantie en liedjes,
  Maar ik krijg maar geen verbinding! Heb al van alles geprobeert!

  Wie kan mij helpen?

 69. robert zegt

  Ik snap niet dat iedereen hier zo mak onder blijft
  je moet verdorie bijna hbo automatisering hebben om KIES op een ps te laten draaien.
  iets simpels zoals verbinding maken met je calaxy sII werkt voor geen meter.
  ik vind het persoonlijk belachelijk dat een firma als samsung dit soort rotzooi presenteerd als programma .
  ik heb de telefoon nu 8 ,maanden, maar ik verzeker samsung dat het de enige en laatste keer is.
  en dat is jammer want de telefoon is geweldig, maar ik zit niet te wachten op al die ergernissen omtrent firmware upgrade’s en degelijke.
  computers zijn er voor ons gemak verdomme……………..wat een ongelofelijke ……..zooi, en wat een flater slaat samsung hier………ik snap niet dat tros radar en andere tv programma’s hier nog geen aandacht voor hebben gehad.

 70. Gie zegt

  Start Kies
  Zet GSM Samsung volledig uit.
  Sluit usb kabel aan.
  Zet GSM aan.
  Samsung Kies werkt (bij mij toch – ik heb een GT-S5660).
  Als je dezelfde poort blijft gebruiken moet dit maar 1 keer.

 71. Marco zegt

  Naar dat ik .Net 4.0 opnieuw gedownload had en bij installatie voor reparatie van bestaande net 4.0 gekozen te hebben werkt kies weer als een zonnetje. Ik draai zelf onder windows 7 ultimate.

 72. Robejo zegt

  wat bij mij uiteindelijk hielp: toestel opstarten met volume up-home- power combi. Dan kiezen voor wipe cache partition. Na opnieuw opstarten verbindt het toestel probleemloos met Kies.

  • willemR zegt

   Ik heb een Galaxi S2, en windows-7. Alle oplossingen geprobeerd: niets helpt. “Geen stuurprogramma gevonden”, “apparaat losgekoppeld”, “Unknown device”, apparaat is losgekoppeld omdat er problemen zijn gesignaleerd (Code 43)”, Apparaat is momenteel niet op de computer aangesloten of er is geen verbinding (code 45)”, etc. Ben er inmiddels uren mee bezig geweest.
   Wat is Samsung voor een bedrijf dat ze deze wan-reclame niet oplossen?
   Overigens: jouw oplossing is voor mij abacadabra: wat is “opstarten met volume up-home- power combi. Dan kiezen voor wipe cache partition”.

 73. Marnix zegt

  Ik heb een ander probleem.. waarschijnlijk een heel dom iets van mij maar, wat is de modelNAAM van Samsung galaxy apollo? heb alles geprobeert maar kom er niet uit..

 74. Robert van Eersel zegt

  De link onder ‘HIER’ is dood (‘De pagina die u hebt opgevraagd is niet beschikbaar’). Kan deze link worden aangepast?

 75. Jelle zegt

  ik heb een probleem, Ik wil updaten naar android 4.0 met mijn samsung galaxy s2 maar kies zegt dat mijn apparaat geen software updates ondersteund via kies. Kan ik hier iets aan doen ? en zo ja wat?

 76. Wim zegt

  Leuk al die z.g. tips om Kies wel werkend te krijgen terwijl het toch duidelijk is dat die nergens op slaan. Erken liever dat Samsung software gewoon troep mis en reageer niet met loze oplossingen. Jij hebt het misschien wel werkend maar vast niet door die z.g. tips. Samsung brengt voortdurend heel veel of teveel produkten uit en kan blijkbaar alleen hardware maken. En ook daar is nog wel wat op te merken.Ik heb een tamelijk recente Samsung camera,een nieuwe tamelijk simpele Samsung GSM , nog een nieuwe Samsung camera naast een 5 inch Samsung tablet. Ze hebben allemaal een connector die wel eender lijken maar geen een is uitwisselbaar met de andere. Zijn ze gek in Korea of zo. Zo iets doe je consumenten toch niet aan. Mijn apparatuur hierna zal niet meer Samsung op staan en en dat is iets wat ik nu wel heel zeker weet.

 77. yolanda zegt

  Ben al vele uren / avonden kwijt aan het proberen verbinding te krijgen met KIES.
  Nog steeds niet gelukt maar dankzij 1 van de laatste tips (nl. telefoon uitzetten, daarna met USB kabel opnieuw aanzetten) kan ik nu Godzijdank wel bij mijn vakantiefoto’s en filmjes en deze naar PC kopieren. Op dezelfde manier ook maar muziek op de telefoon gaan zetten want met KIES gebeurt na heeel veel gehannes NIETS

 78. yolanda zegt

  update: verbinding ineens wel gelukt. Door telefoon weer uit te zetten, Kies openen op PC, dan telefoon weer aan. Zo simpel uiteindelijk?? Bizar. Met dank aan Galaxy voor de instructies (NOT).

 79. Daan zegt

  Ik ben er klaar mee! Ik heb alles gedaan wat er hier boven beschreven staat maar na de firmware update zoekt niets meer verbinding tussen de pc en de mobiel. Daarvoor kreeg ik nog iets van UTP verbinding of zoiets dergelijks maar dat is ook verleden tijd.

  Bende!

 80. denise zegt

  goede dag,
  ik heb een week geleden mijn S2 firmware update 4.0.3 gedaan, via de mobiel zelf, nu valt hij elke keer uit.
  Net naar de telfort winkel geweest daar zeggen ze dat ik het via samsung kies opnieuw moet instaleren maar kan het nergens vinden.
  Wie kan mij vertellen hoe dit moet???
  groetjes denise

 81. Ruud zegt

  Mijn s2 is net terug van dynafix(via vodafone) voor problemen met Kies. Werkt nog steeds niet. Alles al geprobeerd; opnieuw installeren, microsoft.NET aanvinken, harde reset van de telefoon, stuurprogramma’s verwijderd en geïnstalleerd.Ben radeloos, had ik de nieuwe android maar niet gedownload.

 82. RoDu zegt

  Het heeft bij mij niets te maken met KIES de galaxy van mijn vrouw doet het perfect , bij mijn galaxy doet de usb het gewoon niet alles al geprobeerd …. Ik denk dat de aansluiting in de telefoon niet meer in orde is , ik ga volgende week langs een Samsung service point en ga daar eens vragen …

 83. maurits zegt

  als reactie op deze oplossingen wil ik melden dat ik ze allemaal geprobeerd heb, maar niets werkte.
  totdat ik het usb oprol kabeltje van de action ging gebruiken.
  toen had ik zomaar verbinding met kies.
  het kan dus heel goed aan een foute kabel liggen.

Praat mee