Tip: snel de schermhelderheid veranderen

galaxys2handmatighelderheid-300x121 Tip: snel de schermhelderheid veranderenHoewel veel mensen het prettig vinden als hun Samsung Galaxy S2 vanzelf de helderheid van het scherm aanpast aan de omstandigheden, kan het ook juist erg fijn zijn om dit handmatig te doen. Om jezelf een hoop gedoe met de instellingen te besparen heeft Samsung de taakbalk bovenin omgetoverd tot helderheidsregelaar.

Zet, indien nodig, eerst de automatische aanpassing van de helderheid uit (Instellingen -> Display -> Helderheid -> Helderheid automatisch ‘ontvinken’). Nu kun je op ieder moment je de helderheid van het scherm aanpassen door je vinger op de taakbalk te leggen (de balk helemaal bovenin je scherm, waar ook tijd, batterij, etc. staan weergegeven). Maar in plaats van deze naar beneden te slepen, om je notificaties te kunnen zien, beweeg je je vinger horizontaal heen en weer. Links is donkerder, rechts is helderder. Simpel.

 

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Nickelodeon zegt

  Voor zowel Rick als Simon is het misschien raadzaam lid te worden van het Forum. Daar is deze tip (ook door mij) al eerder gemeld. En natuurlijk staan daar nog meer tips en trucs!

 2. mitch zegt

  he ik heb ff een vraagje aan mensen met een galaxy s2.
  is bij jullie het scherm ook hoger aan de linker kant?
  aan de linkerkant komt het scherm volgensmij een 100ste centimeter over de rand heen en aan de rechterkant zit het glas ver onder de rand.

  • tom zegt

   Nu je het zegt is het mij ook op gevallen. linksboven is de naad 0.5 mm kleiner als rechtsboven. dat resulteert dat die rechts onder meer naar benedenzjt als links onder. het is mij nooit opgevallen het verschil is zo mininaal dat ik er geen last van heb. maar ind zit het scherm er scheef in.

  • Audiowaste zegt

   Is bij mij inderdaad ook het geval, als jij het niet had gezegd, was het me waarschijnlijk ook nooit opgevallen.

  • Pieter zegt

   Bij mij is dit niet het geval.. het lijkt wel zo, maar dat okmt omdat ik mijn schermfolie er scheef heb opgeplakt 😉

Praat mee