Skype voor Android nu ook met video – en onofficiëel op de Galaxy S2!

galaxys2skypevideo-300x146 Skype voor Android nu ook met video - en onofficiëel op de Galaxy S2!Skype was natuurlijk al een tijdje beschikbaar voor Android – maar de nieuwste update (2.0) biedt voor het eerst ook video integratie. Officiëel is deze laatste optie alleen beschikbaar voor de HTC Desire S, de Google Nexus S, en de Sony Ericsson toestellen Xperia Neo en Pro. Maar de actieve developer community heeft binnen no time de officiële Skype applicatie gekraakt, met als resultaat dat ook de Samsung Galaxy S2 nu in staat is videogesprekken te voeren. En je hoeft niet eens te beschikken over een ‘geroot’ toestel! Het enige nadeel is dat het alleen werkt in landschapsmodus – maar laat dat de pret niet drukken.

 • Check Droid-Life (HIER) voor de download link van de aangepaste applicatie file (.APK)
 • Kopiëer de file  naar je Galaxy S2, bijv. via Kies
 • Mocht je al een eerdere versie van Skype hebben geïnstalleerd, verwijder deze dan (kan direct via de Android Markt)
 • Ga naar Instellingen -> Apps -> vink ‘Onbekende bronnen’ aan
 • Open de filemanager en ga naar de map waar je eerder de Skype APK file naar hebt gekopiëerd
 • Selecteer de APK file, en laat het toestel deze installeren
 • Klaar!

Voor zover wij kunnen nagaan werkt alles prima op de Galaxy S2, maar hou nog even in de gaten dat dit een vroege, onofficiële versie is, zonder garanties – en dat wij van galaxyclub.nl niet verantwoordelijk zijn voor iemands eigen toestel en handelingen 😉

(met dank aan Engadget)

 

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Michael zegt

  Bij mij geeft het aan “Applicatie niet geïnstalleerd” .. vervelend, wat te doen? of gewoon de originele weer installeren?

 2. Mark zegt

  Bij mij geeft hij aan “Applicatie niet geïnstalleerd” hij start wel, maar geen video optie.
  Iemand al werkend op de Galaxy S2?

 3. Max Kwint zegt

  Probeer Skype account aan te maken, maar als ik een wachtwoord intoets zegt ie steeds “wachtwoord te kort”. Terwijl ik dus inmiddels een wachtwoord heb van 14 tekens. Hoe los ik dit op.
  Ik heb trouwens een galaxy s2.

  Groeten Max.

 4. zegt

  Bij mij werkte het de eerste keer ook niet. Eerst kreeg ik bij de installatie “applicatie niet geinstalleerd”. De applicatie werkte wel maar betrof de oude versie. Daarna Skype verwijdert en opnieuw geïnstalleerd. Nu is het wel goed.

 5. antvuur zegt

  Ik heb skype nu op mijn SGS2 maar ik kan niet video bellen, op mijn iphone 3G heb ik ook skype er op gezet maar kan alleen gewoon skypen, de icon van video bellen zit er niet bij??
  Iemand een tip??

  • Mark zegt

   deinstalleren van skype op de s2, cache opschonen bv met android assistant app. daarna de aangepaste skype apk file installeren. vwb de Iphone geen id.

 6. remie zegt

  super. werkt top bij mij. ik kreeg alleen nu net op mijn telefoon een bericht dat skype een update had, en of ik die wilde installeren. Kan je dat gewoon doen, of werkt het dan niet meer.

 7. joke zegt

  Blijf steken bij onbekende bronnen. Moet alleen toestaan of ik dit wil en bij het bevestigen hiervan kan ik niets meer vinden.

  • remie zegt

   als het goed is staat het apk.file in je mapje downloads. dus als je skype al verwijderd hebt, en de onbekende bronnen toestaan hebt aangevinkt, dan een kwestie van aanklikken in je map downloads vlgs mij.

 8. chls zegt

  Hallo,

  ik heb 2 weken terug de samsung galaxy s2 gekocht, en meteen skype app. gedownload.
  De vraag van mij is nu aan jullie of iemand weet hoe je via je smartphone de ringtone van skype verandert..??

  Alvast Bedankt.,

Praat mee