Samsung MHL kabel nu leverbaar

mhlkabel-214x300 Samsung MHL kabel nu leverbaarLangzaam maar zeker komen nu alle special Samsung Galaxy S2 accessoires beschikbaar in ons land. Wat ons betreft de meeste interessant – de speciale MHL kabel waarmee je je toestel direct op de televisie kunt aansluisten – is nu dan ook eindelijk te koop, bijvoorbeeld bij PDAShop.

MHL (Mobile High definition Link) is een relatief nieuwe standaard, waarmee in feite de HDMI uitgang van een telefoon gecombineerd kan worden met de Micro-USB poort. Hierbij fungeert de kabel niet alleen als HD video verbinding, maar kan de HDTV waarop een telefoon is aangesloten ook het toestel opladen. Als je op deze manier dus een film kijkt, of een game speelt trek je niet gelijk je hele accu leeg – sterker nog: je laadt hem op!

En wie nog even wil zien wat je dan allemaal kunt: check het onderstaande filmpje (game controller wordt helaas niet meegeleverd)(en om NVIDIA games te kunnen spelen kun je DEZE post checken)(punt)

(met dank aan Clove en forummer Alex)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. zegt

  De MHL kabel is al iets langer verkrijgbaar oa bij http://www.factoryprices.nl Ik heb daar een bestelling lopen die normaal gesproken al uitgeleverd was, echter maakt de USB Gender ook deel uit van deze order en die komt eind deze maand. Daarnaast zijn er behoorlijke prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Voor de MHL kabel betaal je bij de pdashop € 39,- terwijl deze bij factoryprices € 22,89 kost. De MHL kabel is dus bij factoryprices ook op voorraad. Overigens heb ik informatie hierover onder “accessoires” op deze site geplaatst.
  Voor de duidelijkheid: MHL is voor het overdragen van beeld en geluid via HDMI. De USB Gender zorgt er voor dat je een extern apparaat zoals USB stick op de telefoon aan kunt sluiten. De MHL heeft een phantom voeding nodig via de telefoonlader. Met de USB Gender zou het ivm het stroomverbruik niet mogelijk zijn om USB gevoedde exerne harddrives aan te sluiten.

 2. Alex zegt

  pda shop is idd duurder, maar bij factoryprices geeft hij op bestelling/ backorder aan wat meestal duidt op geen voorraad. Als je even geduld hebt heb je wel 2 kabels voor de prijs van 1 van pda.

  • Eddy Bosman zegt

   Ik heb de MHL kabel gisteren gekocht, maar het stekkertje van de mini USB is anders dan de opening in mijn Samsung Galaxy S2? Het kopje is vlak, terwijl de opening in de telefoon een wat ronder kopje vraagt. Moet ik gewoon doordrukken?

 3. Nickelodeon zegt

  Volgens mij werkt de ‘oplaadfunctie’ van de kabel alleen op televisies die deze kabel ook ondersteunen. De kabel werkt wel op ‘standaard’ televisies, echter is deze laadfunctie dan niet beschikbaar…

 4. zegt

  @Nick
  De lader van de telefoon wordt in de kabel bijgeplugd. Vandaar dat de kabel aan de HDMI zijde uit het midden zit. Daarnaast zit de aansluiting voor de micro USB van de lader.

Praat mee